Välkomna till Stöckestallet

Vad kommer hända 2022?

Nu är vi på 23/11, och visst det är lite vitt på marken, men inte snö som vi i norrland kallar det. Det blir lite ljusar i alla fall 😎.

Vi var på årets sista tävling i Skellefteå i helgen och var banbyggare och domare, tur nog så var det inte så många minusgrader. Vi är ju i slutet av november ändå. Men med dörraran öppna i ridhuset så var det väl inte sommarväder direkt. Men det gick. Våra ekipage var super duktiga och tog segrar och placeringar, finfina runder och kval hit och dit.

Nu blir det automatiskt lite vintervila då det är hårt underlag ute. Så lättare markarbete står på schemat.

Nu går ju alla syskon och halvsyskon i samma hage, för att ha dem med farbror Algot gick inte, sur gubbe. Går bra med ston, men då jagar dem han istället för han blir en mes. Men valack och hingstar så blir han värsta tuffingen (tror han) okey han får gå själv i sin hage och titta på när dem små har det roligt. >Det är Uno, Ulf, Ulla bella (helsyskon) och Lille skutt som har samma pappa som dem andra. Lille skutt är ju 1½ och fortfarande hingst, men har ingen tendens och ha hingstbeteende ännu som tur är. Han är den coolaste av dem alla, inget stressar honom ska ni veta, chefen heter Ulla bella även hon 1½ år och har man Mamma Kakan som mor så tar man inget skit av grabbarna ska ni veta. Ulf tror han är chef för att han är 4 år, men det låter dem yngre låta honom tro tills vidare. Uno han som bara hänger på, men han tycker Ulla bella är fin 🤩.

Lady och Mira går i samma hage, där tror Mira att hon är sååååå tuff, men det är Lady som bestämmer hahhah.

Kakan går själv nu för tiden, efter hon blivit blind på ett öga har hon även blivit inte den gladaste ponnyn i stallet och för att hon ska få ha det lugnt, ja då går hon i sin egen hage helt enkelt. Vi vet ju vad som händer när hon tar strid, ex. i somras när hon gav sig på Corall (180 hög) och blev själv skadad.

Algot går som sagt själv, men det är 3 hagar som är precis bredvid varandra, tar man bort staketet så går dem alla tillsammans egentligen. Men en bräda uppsatt då är det lugnt på gården.

Corall, Rakel, Gurra, Cristall har egna hagar, men samma sak där. En bräda emellan så går dem tillsammans egentligen.

Men, Gurra kan ha tendens och vara hästelak, även om man inte skulle tro det. Rakel är bara söt, Corall är STOR och vill leka lite väl mycket ibland, långa ben. Lätt och få sig en spark. Cristall är en gammal tant som gärna går i sin egne takt, med dem yngre vimsar runt.

Så ser det ut på gården just nu, men allt kan hända vet man ju.

Ikväll har vi en tidig julmiddag med dem anställda på företaget, är helt sjukt att vi har varit egna företagare över ett år nu och vi lever fortfarande .🙃 nej, men det rullar på riktigt bra. Visst ibland blir det lite mycket, men sen blir det normal läge igen som tur är. Oftasta så kommer alla beställningar m.m samma helg, så det är ju skönt och få det gjort samtidigt.

Vårat ordinarie jobb det rullar på som vanligt, inga problem. Bra personal som är själv gående är ju bara super skönt.

Det som vi tänker lite extra på nu är tyvärr att det är strax 1 år sedan pappa började sin sist resa här på jordelivet. Våran hund gick bort för ganska exakt ett år sedan också. Så nog börjar man tänka lite extra när man känner igen vissa delar i livet som återkommer.

23. nov, 2022