Välkomna till Stöckestallet

NYHETER 2016

Julaftons morgonen började med att släppa ut hästarna i spöregn och faktiskt inte för farligt med is, som tur är så kommer det fram lite grus när det regnar, men för lilla Svampbob får man göra en plan för han har inga skor på sig, men han har sugfötter, men han börjar dagen i Fuxis hage där han kan rejs runt balen ett tag och sedan flyttar han över till sin hage som även den har ialla fall säker mark 10x 15 meter men han är gudomlig snäll och leda och han vet vad som gäller med sin egen säkerhet och även våran som tur är. Än så länge fungerar det på det sättet, vi får bara hoppas att det tinar bort isen eller att det kommer snö, just nu är det döläge från båda håll.

Alltså är alla typ inne på hippo så mycket dem kan nu och rider dem sista 3 dagarna, igår kväll körde vi in Fuxis som aldrig har varit i ridhus, men vädret bestämde att nu var det dags för henne, hon sköte sig exemplariskt man kan ju tro och skulle hoppa ur skinnet men hon gjorde ingenting, hon fick även sova över för det kändes knäppt och köra hem henne för att sedan åka in imorse igen, så nu på julaftons morgon så åkte vi och hämta henne efter hennes ridtur denna gång i lilla ridhuset helt själv och igår reds hon helt själv i stora ridhuset, ja hittar man bara av rätta tiderna så är det inte direkt trångt i ridhuset kan man säga, men då får man såklart ha lite kolla på det också.

Annars julafton som sagt var, så där lagom dag och kväll egentligen den enda dagen på året vi inte har något bestämt och kan om vi vill gå i långkallingar hela dagen. Lite julklappar öppnad och god julmat i lagom mängd så är vi nöjda för dagen.

Imorgon är planen och åka och köpa på rea spis,ugn och fläkt då våran har nog gjort sitt efter + 20 år, tror inte vi kommer vara där kl. 08.00 när dem öppnar kan jag lova men före kl. 12.00 kanske vi kan hoppas på.

Vi ska säkert in med några pållar på hippo också, men det tar vi som dagen kommer.

Ha en fortsatt trevlig julafton

24. dec, 2016