Välkomna till Stöckestallet

NYHETER 2016

Jag skall berätta om våran vackra ponny Valdemar

För massa år sedan så letade våran familj efter en avelshingst till alla våra new forest ston och vi hittade en 4 årig new forest hingst efter ,  Dart Light SM Silver i hoppning.

Vi pratade mycket med hans ägare Bengt Karlsson och till slut kom vi fram till att det var enklare att köpa honom än att skicka ner alla våra ston till Örebro.

Valdemar var insutten när han kom till oss , men inte utbildad , han var en stillig gråskimmel på 138 cm som var en snäll hingst som gnäggade till alla sina kompisar , men var en uppfostrade och trevlig kille.

Valdemar reds och tävlades som 4 åring av tjejerna i stallet , men han hade en sådan jättegalopp så alla avstånd blev svåra att kontrollera.

När Valdemar blev 5 år så började en av våra ryttares mamma tävla honom , det var Sandra Jonasdotters mamma , Kerstin Martinsson.

Kerstin och Valdemar klättrade jättesnabbt upp i klasserna och var typ nästa alltid felfria i alla ritter , tillsammans han de debutera i MSV B på nationell tävling under året han var 5 år.

När Valdemar var 6 år så började Sandra ta över på tävlingsbanorna och de jobbar på i klasserna samtidigt som Sandra tävlade våran B ponny Farino i MSV B .

Valdemar tävlades av Sandra under 4 år och bästa resultat blev en Silver medlaj på SM.

Men Valdemar var en superstabil ponny med massa poäng och rosetter i alla klasserna , han hade en jättegalopp som gjorde att han utan problem plockade bort galoppsprång på hinder hur högt det än blev.

En av de mest fantastiska minnena som jag har av honom är när vi tävlade MSV A i Hudiksvall , det var en tävling med Ridsportponny Cup och det var hur många bra ryttare som helst på plats , Sandra och Valdemar gick till omhoppning i MSV A med höjning och när det skulle hoppas omhoppning så plockade han bort ett galoppsprång på en lång linje över två JÄTTEOXRAR ur en kurva , alla andra ponnyerna kämpade som vilddjur för att nå fram och Valdemar bara FLÖG över dessa hinder .

Valdmar var denna helt underbara ponny som kunde hoppa hur högt som helst  , jag har aldrig haft en C - ponny som hoppade så många MSV A felfritt och var så jäkla tapper.

Tyvärr hade Valdemar skadeproblem med ett ringband i ett bakben och det blev komplikationer från ett tarmvred operation och han blev pensionerade året efter SM silvret.

Vi skickade honom till Dart Lights ägare för han skulle få bli avelshingst på heltid

Valdemar kastrerades förra året som 18 åring eftersom han inte lämna några föl.

Valdemar har nästa inga avkommer , men vi har haft turen att kunna köpa det enda stoet som finns efter honom , Aqvils Mira , de ser precis likadana ut , gråa , tunga och breda halsar , men jäklar i min lilla låda vad de kan hoppa

.

Mira har ridits i 10 månader och tävlar just nu LB hoppning

Valdemar är fortfarande en av de absolut mäktigast och snällast ponnyn som vi har haft äran att äga och vi hoppas han har det skönt som pensionär.

Ha det bra älskade Valdemar

MVH Susanne

28. okt, 2016