Välkomna till Stöckestallet

NYHETER 2016

På våran clinic i helgen så hade vi en föreläsning om MÅL och hur vi skall ta oss dit.

Alla hade massa mål och det är jättebra , men hur skall vi ta oss till målet??

Vad har vi för resurser?

Och med resurser så menar jag  , pengar , föräldrar , hästar för det är ju så att har vi inga pengar så kan vi inte tävla , vill inte våra föräldrar satsa så kan vi inte nå våra mål , om våran älskade häst inte har nog med kapacitet så kan vi inte försöka tvinga den att hoppa högre än den vill.

Om vi har nog med resurser så måste vi ha en PLAN , hur skall vi starta säsongen? hur skall vi kvala till våra mål? hur skall vi lägga upp tävlingssäsongen på det bästa sättet för att våra hästar skall orka mentalt och hålla fysiskt?

Redan nu skall vi ha satt oss ner och pratat ihop oss som en familj och bestämt oss hur vi skall satsa i år , sen måste man prata med sin tränare och få en plan hur träning kan hjälpa ekipaget att nå sitt mål på det bästa sättet.

När man börjar tävla och kliver upp på nästa nivå så måste man våga MISSLYCKAS , allt kan inte fungera hela tiden , våga försöka göra saker som inte finns i din bekvämlighets zon , när du kommer ut från träningen eller tävlingen med några nedslag eller något stopp , bli inte upprörd , ta några djupa andetag och se på eran videofilm och diskutera med eran familj vad som gick bra och vad som skulle kunna förbättras med mera träning och tävling.

Sikta på ett MÅL , högt eller lågt är sammma sak då planering är den samma.

Med 2 månader kvar till säsongen börjar så är det dags att börja slippa formen , lista ut vad som behöver mera punktmarkering och öka timmarna i sadeln , även om underlaget är skit och vädret ärt kallt så måste man på något sätt trimma hästarna för att få ut resultaten på tävlingsbanorna.

Hoppas att ni alla redan har börjat med eran planering inför året och att alla era mål kommer att genomföras

Ha det bra

MVH Susanne

5. jan, 2016