Välkomna till Stöckestallet

"Släpp sargen"

Ibland så har vi en liten ponny till salu , typ en per år/max och det kommer trevliga människor och provrider dessa underbara ponnyer och detta är alltid en upplevelse.

En gång så kom  det en dansk familj och provred en av våra MSV A ponner  , jättetrevliga människor som jag inte förstog vad de sa , de hoppad HÖGT och barnet var kanske inte bäst i hela världen och så fick de ett stopp och jäklar i mig vad hon använde spöet , jag fick gå in och stoppa allting och jag kan inte förstå hur man kan provrida en ponny och ens tänka tanken att det är tillåtet att klippa till den med spöet.

Ponnyn såldes senare till en underbar familj som har haft den i snart i 10 år och tävlat SM på den och skall ta föl på den nu när den har blivit äldre

En annan gång så kom det en mamma och barn som skulle ha en LB  ponny och det var första ponny efter ridskolan. Barnet var typ 16 år och hade stora tankar om sig själv och hur duktig hon var och rida , hon kunde inte få ponnyn att galoppera i rätt galopp pga att hon satt så snett i sadeln och det var massa klagomål på ponnyn för den inte kunde ta rätt galopp.

Jag sa att om du sätter dig mitt i sadeln så kommer ponnyn ta rätt galopp och som ryttaren blev arg , hon hade ALDRIG blivit tillsagd att hon satt snett i sadeln och det var bara skitsnack.

Det slutade att jag fick säga åt mamma att provridningen var slut då ryttaren inte kunde lyssna på vad hon skulle göra.

Ponnyn såldes senare som en läromästare till en ridskola som jobbar med att utbilda tävlingsryttare och tävlade höga klasser i dressyr och hoppning/fälttävlan och bor fortfarande kvar på samma ställe

Jag hade ett syskonpar som sökte C ponny på LA nivå som kom och provred ett år , in i stallet kliver två supersöta 6 och 7 åringar som aldrig hade tävlat förut och det lilla barnet kunde inte trava själv.

De fick rida två av mina duktiga C ponnyer och det var tur att de är vana med alla sorts ryttare för föräldrarna berättade inte för mig fören efter provridningen att ett av barnen inte hade travat förut.

Jag rekommenderade snälla B ponnyer åt dem , men jag hörde senare att de hade köpt C ponny , men jag har aldrig sett dem ute på någon tävlingsbana under åren som följt........

Att sälja ponny är jättesvårt då man verkligen vill att det skall fungera till 100% , ibland fungerar det  , ibland så blir det fel , men oftast är detta pga av att all info har inte kommit fram under samtalen med köparen eller så är föräldrarna inte till 100% ärliga med hur duktiga deras barn är på att rida eller hur vassa ponnyer deras barn verkligen skall ha .

Men att KÖPA ponny är lika svårt , hur många frågot man än ställer så är det svårt att få fram alla svar.

Som köpare tycker man att man har ställt 300 miljoner frågor och ändå kan det bli fel

Men 90 % av gångerna så kommer det helt underbar ponnyer som passar oss perfekt 

Ha det bra

MVH Susanne

29. sep, 2018