Välkomna till Stöckestallet

"Släpp sargen"

Först och främst så är mamma inlagd för operation, och som tur var det inte cancer men dock TBC Tuberkulos från djur så förmodligen har legat latent i lungan sedan en längre tid, för den var "bara" glödande och inte någon TBC som var igång, vi vart rätt så förvånade då TBC känns om utrotat i våra breddgrader. Men förmodligen är det från när man mjölkade korna och mjölken var opastoriserad det är den som hon har ialla fall, den är alltså inte den mänskliga varianten, men pappa ska ta prover idag på dialysen för att se om han också har det. 

Mamma har inte kommit hem än då syresättningen inte är på topp just nu, inte så konstigt när man har skurit bort en bit av lungan, hon är ju på rätt ställe i alla fall.

Annars så är nog våren på gång, även om det verkar ta sin tid med smältningen kanske bra på ett sätt för skulle det bli supervarmt så simmar vi bort med så mycket snö som vi har.

Lilly är beräknad inom kort för fölning, kollade på kakan som ska ha om ca. 5 veckor hur mycket mjölk hon hade och det var rätt så torrt där, men lilla Lilly har rejäla doningar så då känns det som att det är rätt så nära för leverans.

Allan har stuckit på inridning nr. 2 i veckan så nu är det dags för grabben och börja jobba på riktigt, ska nog går bra och vore kanon om han kan börja lite ridskola inom kort också, då vi har 2 st med föl 

suprice.

Andra omgången i eliten är i helgen nere i högbo, vi har inte åkt då vi har mamma på lassa och vänta föl, far en av oss så händer det säkert något bara för det, det är första gången vi inte är med på en elitomgång som personer känns lite konstigt, men tyvärr så finns det viktigare saker än tävling denna gång och vi kan bara önska dem lycka till och vi kommer att hålla tummar och tår för bra resultat.

13. apr, 2018