Välkomna till Stöckestallet

"Släpp sargen"

Så blev det -25 igen, trodde vi hade klarat av den värsta kylan men det är klart det är ju februari ännu. Tyvärr så är det lite problematiskt med det mesta gällande hästeriet m.m. Vattnet fryser i stallet och det blir och bära vatten, visst det går bra. Men man vill ju helst att det ska fungerar och det gör det om hästarna och fläkten är inne och igång. Alltså kan hästarna inte vara ute hela dagarna även om det är kallt ute så skiner solen som attan så det går absolut ingen nöd på hästarna ialla fall. För att stallet ska tina upp så behöver den lite horsepower för att klara sig.

Det är då ingen som klagar när dem får gå in någon timme tidigare, minst 3 st av dem brukar gå och lägga sig för en powernapp och undrar vad man vill när det är dags och ha ridskola eller få kvällsmat. Ridskolan jobbar på även i -27 som det var i tisdags, okey dem rider inte hela pass för då har fötter och händer förfrysit, men då får dem gå in och kör lite teoretiska uppgifter istället, alla nöjda och glada i slutändan.

Annars är alla hästar friska och krya, Kakan börja bli lite rund om magen med all rätt, det är mindre än 3 månader tills hon ska få föl, hon går fortfarande lite lättare ridpass, så där lite lagom mamma ridning.

Lilly är kollade i munnen igen och den har en del och jobba på, vi får hoppas att det löser sig till slut, hon är glad i maten och det är det viktigaste så vi vet att hon äter ordentligt.

Imorgon hoppas vi på lite mindre kyla då vi ska åka till Timrå med Fuxis och Lillan och tävla, vi åker på dagen medans solen skiner som tur är, och det här med solen rackarns vad fort det går nu hur länge den är uppe på eftermiddagen, nästan till 17.30 ser man den och nu kommer det att gå fort tills det är ljust dygnet runt och sommaren är här. 

Vi tävlar på lördag men var så lata så vi åker dagen innan, måste ha med åldern att göra 

, vi bor på hotell ialla fall och kommer hem på lördag kväll. Sen på söndag är det Peka träning med hoppträning och då hoppas vi också att kylan tar det lugnt. Är inte roligt och transporterar hästarna när det är över -20. Har inte så mycket med hästarna och göra dem klarar sig helt okey med täcken och hö, men bilarna och transporterna ska också göra sitt jobb och hur roligt är det när hjulen fryser på transporten när man ska åka iväg. Så viktigt är inte en träning i slutändan det kommer flera. Sen vi människor ska vi kanske nån gång tänka på också, om det strular så ska man ju stå ute i den roliga kylan också. Nu händer det väl inte varje gång det är kallt men efter 46 års vana så har man varit med om en hel del. För 2 år sedan åkte vi till Hippo för träning, hästarna såg ut som Michelinigubbar i transporten och allt var under kontroll -30 när vi kom till Hippo då stannar våran bil 50 meter från inkörning till Hippo, och vi får inte igång den och då är det en bra bil vi har, Subauro med 4x4 men även den kan stanna, var med folk fick hjälpa oss och få ut hästarna , det strular med varningsskylten, bilen vägrara sätta igång varningljuset för batteriet är helt dött, bogserar bil och transport och på en väg som är trafikerad, filk utan reflexer på vägen, jag det var en spännande färd på 50 meter kan man säga, sen ska man få hjälp av duktiga människor som hjälper en istället för att få se träningen och hur tacksam är man inte för det, för själv är man väl inte någon bilnörd direkt, efter många om och men så har den fått luft i dieseltanken och måste fyllas upp helt, ringer hem och mamma får komma med volvon som startar i alla väder, iväg och fylla upp reservdunken och fylla den i bilen, får igång bilen och iväg och tanka upp den, då är 3 gruppers träning klar och vi sätter fast volvon istället och kör hem hela härligheten, hemmavid 23.00 fredagkväll. 

ja det gick ju det också, men någon träning såg jag inte.

22. feb, 2018