Välkomna till Stöckestallet

"Släpp sargen"

Nu är vi på V. 1 2018 och med det så börjar jobbet också, i och för sig så har man ju varit ledig några veckor så det är ingen fara på taket direkt.

Snön har kommit som tur är så sista 2 veckorna så har man faktiskt även kunna rida ordentligt mest i djupsnö alltså styrka och kondition men det behövs ju det också, nu har vi skottat bort snön och vi hoppas att det kommer lite snö men det är ju bara januari så nog kommer det snö det kan jag lova, men nu blir det dressyr på schemat när man har plan mark med 5 cm snö på helt perfekt. Vi har aldrig bommar ute på vintern, orsak för att om dem trampar på bommen och den fara iväg i snön så är det så lätt för en skada i ett ligament eller sena, så vi har skippat det dem senaste 10 åren, dem får träna när våren kommer på bommar och på hoppträningarn vi har i ridhus under vinterhalvåret helt enkelt, finns ju en hel del annat att träna på ändå under vinterhalvåret bara man har snö såklart.

 Finlir helt enkelt. Ridskolan är igång för fullt och som tur är så har vi underlag för det också, var inte roligt sista veckorna före jul när man ber att underlaget ska vara bra när ridskolan ska ut, gick helt okey men hårt underlag och och is gör mest att dem får träna på olika skolor och det ska dem ju träna på och nog kan dem alla såna nu kan jag lova, galopp tar vi nu istället.

Tränat i ridhuset på Peka nu två helger efter varandra, mest för att det är lättare och boka tid för alla grupper och så är det inget tjafs från folk som det tyvärr är på andra stället vi brukar hyra på, men så slipper dem ju inkomsten från oss dessa gånger ialla fall, visst vi kommer att återkomma dit också, men gick smidigt dessa gånger. Är det inte bara super kallt så är det helt okey, vi har ju tränat på gamla K4:as kallridhuset i flera årtionden, men kallt vara det och fläkten i taket rörde bara runt kylan, men det gick det också. det som inte dödar, härdar som man säger.

9. jan, 2018