Välkomna till Stöckestallet

DAGBOK 2010

Det har snöat

😲Hur roligt är det på en skala att det har snöat i natt , ingen höjdare....🤒
 
Men det som är riktigt roligt är det faktumet att vi inte har ridskola denna vecka , så vi är lediga i kväll , ja om man kan kalla vårat liv ledigt , någon gång😉

Vi skall åka till Chri och spela in valles band igen och på något sätt få iväg den till vetrinären igen...

Det skulle vara bra med ett avslut någon gång med denna ponny , hur mycket man älskar honom så börjar han slita på resurserna.

Påsken har inte varit bra för viktnedgång , jag har ätit allt jag har sett , godis och glass och god mat , ja jag har längtat efter arbetsdagar så jag får in lite rutiner igen.

I helgen skall vi till Högbo och tävla och vi åker redan på fredag morgon , då det tar en stund att komma dit.

Nisse byter vi bandage på varje dag och efter i förrgår då han hade dragit av sig bandaget så ser det inte riktigt lika fint ut som förrut , hoppas på att det inte kommer att bli så här för då blir det ett jättefult ärr på ett dumt ställe.

Vi hörrs/Susanne😎Höhämtning

Nu har Nisse anlänt på facebook också kolla in hans blogg, helst hur synd det är om honom nu när han är skadadut med pållarna i morse och iväg till strand och hämta hö innan det börja bli varmt i luften så man inte sjunker i leran med bilen, gick bra var hemma 10.30, då kom Hans och skottade den sista snön i ridhagen blev lätt ett berg med snö nere vid framhoppningen men det tinar bort snart bara ridbanan ovanför banken blir tömd med snö och nu är den det och sanden är framme nästan på alla ställen okey jag dikar för fullt för att ta bort allt vatten, men på måndag är det nog torrt på övredelen av banan, skönt.

Har lagt om Nisses ben ser bra ut, så bra en skärskada kan se ut vill säga, men han går helt vanligt på sitt ben ialla fall och det är då skönt då senan fick sig en törn i smällen.

Nu ska vi äta oxfile och potatisgratäng och sallad(susanne) mumsigt.

Sen imorgonbitte bär det av till strand igen och hämta ett lass hö till så är det uppfyllt några veckor framåt alltid skönt.

Tjingeling'
Och grattis till URF storhäst lag som vann första omgång i eliten.😀

Nisse skada ser okey ut 1 April

😀Nej det är inget aprilskämt, Nisses skada ser helt okey ut, och han är så snäll att byta bandage på varje dag, en rätt positiv grej egentligen även om det inte var skoj att han blev skadad så får han lära sig att vara vuxen, och det  har han klarat med bravur kan jag säga.

Vi skottade ju banan i tisdags och jag kan säga att vi har sand framme på banan, sen ska han komma och ta resten av snön under helgen, han hann inte då det var rätt så stora mängder men vi har ½ banan framma, visst det är vatten på den, men det går att rida helt okey, Jessica red Gullan igår på banan inga problem, skönt att tjejerna får rida lite dressyr på banan också, man tappar lätt markarbetet även om det ride så gott det går ute på vägarna så är en volt underbar ibland🤩.

Nu till de glada nyheterna(eller det beror hur man ser på det) vi är ganska säker på att Doris är med bebis hon är ju betäckt men hon har varit brunstig så vi tänkte okey då kan vi tävla i år med henne, men där tror jag nog att vi bedrog oss själva, magen börjar bli lite väl lik en bebismage och i sånna fall ska hon ha om ca. 3 månader, det som är bra är att det är bra att hon får en nu när hon är ung, så tappar man inte något år när hon väl är tävlingshäst, för tävlingshäst kommer hon att bli och ni får nog passa er hon blir nog något att tala om, vi ser ju i Juli om det kommer en liten miniDoris hoppas bara att hon får före vi åker till London då det är precis i närheten av det datumet.

Mindy uppskattar INTE detta väder då det blir lerigt och massa vatten kan jag lugnt säga.

Nu ska ni alla ha en riktigt GLAD PÅSK önska vi från stöcke.

Mona

Solens skiner och tranan har anlänt

Mona såg en trana i helgen som vi döpte till förtruppen inför våren , nu har resten kommit till kusten , snart kommer vi har deras små söta kaklande hela tiden utanför fönstret🙃

I dag har det varit en jätteskönt och solen har lyst och smält bort massa av snö , så jäkla skönt😀

1 dag till innan helgen och 4 dagar ledigt , skall bli skönt och jag hoppas på lite biobesök , även om det inte blir några resturangbesök , alla fall inte ännu🤩

Nyttiga familjen har jobbat på bra och Mona har tappat 4 kg , utan att igentligen ha gjort någonting , mamma har tappat 3 kg genom att glida fram på en räkmacka och jag som har slitit som en gnu har äntligen knäckt -10 kg gränsen , pust och stön , jag hoppas på -5 kg till innan maj månad då det är återbesök till läkaren.

Kul att påsken är här , med all god mat , godis , glass och allt annant gott som jag säkert kommer att få äta...... 🤒

I morgon är det 1 april , akta alla aprilskämt , man får hoppas på att man inte åker dit på något för enkelt🤩

Ja , Nils byter bandage varje dag , man känner sig som värsta läkaren , men han sköter sig bra och såret ser fortfarande hyggligt ut , hoppas på inga stora besvär över helgen , det är dyrt nog med all medicin och jourvetrinärer som det redan har varit.

Vi hörs i morgon , denna underbar då våren börjar

MVH Susanne😎

Skottning av banan

😲Det är hur mycket snö som helst , Hans är och skottar och snön tar aldrig slut😲

Vi hoppas att han kan skotta fram hela banan så den har en chans att smälta fram under april.

I går blev det bestämmt att vi blir 6 st som åker till London i sommar , hotellet och resan är bokad och det skall bli jättekul

Nils sköter sig riktigt bra under hans rengöring av såret , vi lägger om det varje dag och även om det är långt och stort så sköter han sig så bra som möjligt , vi får verkligen hoppas att han återhämtar sig , då det känns för jäkligt om han inte ens skulle hinna ut på tävlingsbanorna innan livet skulle ta slut.....  i alla fall tävlingslivet.

Jag har lagt upp massa filmer på youtube i dag från tävlingshelgen i sundsvall.

Vi ses snart/Susanne😎

JÄTTESPÄNNANDE HELG

Vi har kommit hem från en spännande helg med massa bra ritter och ett jättebra resultat i elitserien , vi kom till omhopning i Elitserien , men tyvärr så rev alla fyra ekipage i omhoppningen så vi tog med oss myclet fel och hamnade på en 5 plats , BRA JOBBAT TJEJER

Indv. så plockade vi hem bra med rosetter och red ihop massa felfria ritter , nu kommer jag att glöma någon så bli inte sur😉

Vanja och Bea debuterad LA och red felfritt i 2 klasser och hade ett litet pet i lagklassen , Bra gjort😉

Rebecca och Kossan Vann LB , placerade sig i LA och kvalade klart till MSV B

Challe och Märta placerade sig i LB , red en jätterunda i MSV B och en felfri ritt i Eliten😎

Jennifer och Kischan var felfri i LB och debuterade LA med en jättefin ritt

Hanna och Måns red flefritt i bägge LB , jättebra efter en svår uppladdning

Elvira och Diesel var 2.a i deras debut i LA och red felfritt i Eliten😲

Pernilla och Diesel var felfria i LB och en jättefin felfri ritt i MSV B😲

Carro och Bullen vann LB och var placerad i LA och red felfritt i Elitserien

Maja och Apan var felfria i både LB och LA och Maja var ochså placerad i LB med Fanny😎

På res fronten så hoppas vi att kunna både boka flyg och hotell i dag och plötsligt så är vi 6 st som skall till London , det kommer att bli en jättetrvlig resa.

Nu skall det bäras små ponnier

Ha det bra/Susanne😎

Nisse skadad 27/3-10

Vi börjar med de roliga nyheterna stöckeekipagen som är nere i Sundsvall och tävlar skötter sig hur bra som helst, resulatat finns på vår hemsida följ länken bara. Vanja och Bea klämde till med en dubbel nolla i La och då ska vi tänka på att damen inte är lätta att rida och Vanja typ har ridit henne i 1½månad ser lovande ut för framtiden. Märta och Diesel hoppade MSV B idag och Disse gick med noll fel och Märta hade luftdrag på nästsista hindret(4 fel) Carro-Bullen klämde till med seger i morse, och imorgon är det ELITOMGÅNG 1 skulle tro att dem rätt så taggade vi håller tummarna här hemma, inte Nisse då som skadade sig ordentligt igår och skar upp benet ordentlig men vilken patient han är inga problem att bandagera om honom och ge medicin han är en duktig 4 åring kan man lätt säga. Nu får vi hålla tummarna att allt går bra för honom så vi får se honom på tävlingsbanorna i framtiden, det såg oförskämt bra ut idag ialla fall inte speciellt svullet och han är glad och pigg i humöret🤩

Nu är det stekt palt och video som gäller för oss
Tjingeling
Mona

VETERINÄR FREDAG 27/3

GOD MORGON klockan är 01.35 och jag ska gå och lägga mig nu, har varit i vännäs hos veterinären sedan kl. 21.30 efter att efter en miss i arbetet blev en av ponnierna svårt skada genom en skärskada, 9 stygn senare och en massa bedövningsmedel är han hemme igen. Han har skött sig exemplariskt en riktig stjärna, nu är det boxvila i 14 dagar och så hoppas vi att framsenan läker ihop ordentligt🤭 tur den inte snittades rakt över utan med senans längd.

Vi tackar såklart Norberg att vi fick låna deras finka lite snabbt, då alla andra har åkt till Sundsvall med alla transporter.

GOD NATT

mona, mindy, lelle

Oh så var de 5 st

Här går det undan, nu är vi 5 st som ska till London, lite strul med hotellbokningen men i slutändan kommer det att bli super vi har ju Yvonne och hennes underbara säljare Barbro😀,vi gamblar lite i nuläget och väntar ut tills dem sänkt lägenheten som vi ska försöka få istället för hotellrum. Lägenheten rymmer 5-6 st har egna rum, vardagsrum och kök, frukost ingår och det är på samma hotell som vi skulle ha hotellrummet på, dem har 6 lägenheter där också, så det verkar lite lyxigare och mer praktiskt när vi blir flera + att man kan få lite andrum när det är större, vi litar på norrbottningarna i allafall. They roule😎

Efter många om och men kom Wasserman iväg med Bussen lite lätt försenade, en pålle ville inte stå stilla, men nu är våra 3 lastade och Ullas mikro och eldsläckare är packad i bussen så dem bör vara nere efter 19 tycker jag, de andra är nere redan och håller på att packa upp i Sundsvall där första omgången i eliten ska gå av stapeln ska bli kul och se hur det går för dem, det känns som att dem är väl förbereda för uppgiften i alla fall, okey Maja och Elvira har väl inte ridit ihjäl sig på sina pållar men dem är så pass stabila Apan och Diesel så håll i manen och kör på, kommer säkert att gå bra och vi har inga krav på er tjejer ha skoj.

Måns fick ju någon typ av foderutslag när han var i timrå och har typ stått i 2 veckor, men han har nu några små knölar kvar efter att vi har tagit bort allt foder utom höet under dessa veckor, han bör vara lätt på tårn kan man säga men hoppa bör han göra som en svan kan jag tänka mig.

Nu ska vi äta parisare med bröd jag och farsan och mindy har fått middag också.

Ni blir uppdaterade under helgen hur det går för tjejerna i sundsvall.

Mona

OCH SÅ VAR DE 4 ST

Om allting blir som vi har planerat så blir vi 4 st till London , vi behövde prata med Yvonne som är ansvarig för att vi inte skall försvinna från planetens yta direkt vi kommer till Arlanda😉 , Monica W ville ochså följa med till london och det blir ju bara roligt , i går när vi satt och planerade vad vi ville göra kom ni fram till att vi behöver vara borta 4 veckor , så nu gäller det att slimma ner planerna lite grann🤩

I går hade jag markarbetsträning , så gått det går i hagen och ryttarna jobbade på , några fick man jaga hela tiden , men till slut började även de fundera på att lägga manken till.

Nu skall jag i alla fall gå ut och laga staket , JIPPIE och höa lite hagar innan jag åker på jobbet.

I morgon åker vi till Sundsvall för första omgången i Elitserien , allti trevligt

Och i kväll skall Apan piffas och få en matchande utrustning😉

Ja , vi ses snart/Susanne😎

Systemkameran fungera

😲Som ni kanske vet så gick våran nya systemkamera sönder i höst/vinter och självklart hittade vi inte kvittot , nu efter mycket letande och lite slöhet så skulle vi åka in med kameran och när mona slår igång den , så fungerar den utan problem , ja det är så allting skall lösas , man bara väntar och hoppas att det skall fungera🤩

Berganza gick sin första ridskole lektion igår , milda 9 år travade runt på henne och hon skötte sig jättenbra , när sedan Nina (vuxenryttare) tog över henne så var hon en aning mer laddad men var jätteduktig på det stora hela.

Chri kommer över idag och skall jobba med årets proppar och sedan skall vi bestämma vilket flyg och hotell som vi skall boka upp inför london resan.

Mona är hemma idag , hon blir inte riktigt fräsch efter helgens sjukdom.

Det var jättelugnt på jobbet igår och på eftermiddagen hade jag bakat hur mycket kakaor som helst , det var : hallonkakor med bär och grädde , blåbärskakor med blåbär och grädde , kladdkaka med grädde , sen hade vi glasswienebröd , bullar och massa annat och vi sa att vi kommer aldrig bli av med allt detta , vi kommer att ha gammbullar i en hel vecka , men ack så fel jag hade...  jäklar imig vad fika gäster jag hade , det måste var ett nytt rekord , när dagen var slut hade jag 6 st hallonkakor kvar , det var riktigt imponerande.

Ja nu skall jag fara och jobba lite grann , det är tur att jag bara jobbar halvtid

MVH Susanne😎

Resnerver.....

😉Känns lite tidigt att börja bli taggad för resan i sommar , men med alla hotell och flyg som vi tittar på just nu så är nerverna i full fart

Den 12-16/7 åker vi  till London och vi skall se alla turistfällor , någon show , dricka öl😉 , gå på någon trevlig resturang , tror ni att vi hinner detta på 5 dagar....

Vi har just nu ridskola och det är faktiskt en aning kallt ute , det börjat blåsa mer och mer...

Mona är fortfarande riktigt mör efter helgen , men är på bättringsvägen , vi hoppas på snabb bättring och mindy börjar sakta slappna av , hon blir så upprörd när hennes mamma (Mona) blir sjuk.

I dag på jobbet var det hur många som helst som kom och åt , det vbar folk överallt🤩

Själv har jag klarat mig bättre än förväntat från träningsvärken som jag trodde skulle vara fruktansvärd , det är säkert bättre för kroppen att gå ner i vikt , men det är jävligt jobbigt/tråkigt😠

Nu skall det slappas framför Tv och inte göras någonting.

MVH Susanne😎

Matförgiftning, kurs, middag

🤒Börjar bra på fredagnatt får jag en lätt magsjuka på 8 timmar trodde jag skulle lägga av helt🤒 Susanne ¨åker och har träning på hippo på dagen på lördag då jag äntligen fick sova 4 timmar, vi har sedan med en lätt nedsatt Mona sittande vid datorn genomgång av propparna och kollar runt om Londonresor med Chri och sedan avnjuter dem andra en underbar middag medans jag försöker få i mig lite fil..😥.

Hur som helst sov jag lite lätt 14 timmar till idag söndag klev upp tog mig en macka släppte ut hästarna och vi åkte på Rep.kurs för domare kl. 10.30 på hippo känner mig lite lätt mör och har lätt träningsvärk i axlarna men inte revbenen tack gode gud, har fått i mig mat ialla fall och känner mig på bättringsvägen.

Har just kommit hem och kl. är 17.30, ska duscha och få i mig lite mer mat och se på någon DVD som vi har hyrt, Susanne är duktig hon springer just nu på löpbandet med sin enda fans sittande på sängen och tittar (Mindy)hon tycker det är så spännande och hon kan faktiskt gå själv några tassteg om jag står bakom henne😉

torsdag 18/3-10

😀 Hörde nyss att vi har fått äran att ta emot utmärkelsen "Bästa tävlingsplats 2009" från distriktet, de är såklart väldigt uppskattat av alla människor som stötta och arbetar inom våran klubb och också en push av positiv feed back som alltid behövs men det blir lätt att man inte säger orden, jä..ligt bra jobbat allihopa, vi kanske inte har den största tävlingsplatsen men lätt den mest personliga och även bra med personal på alla platser och alla kan sin sak, grym cafeteria och  bra hederspriser och som sagt närheten av allt som hör till inom tävlingensplatsen, vid problem så löser vi det där vi står inga mellanhänder och då går det fort att lösa problemet. Tack än en gång!

Hur som helst har det väl hänt lite granna i veckan kan man väl säga. Banan har ju frysit ihop så vi körde på med uteskritt och det är helt underbart att det är ljust typ till 18.30 helt fantastiskt.

Igår Onsdag hade Queen lite roligt med att vara lös i stallet förmodligen så glömde Jojo att sätta fast henne i grimmskaftet på tisdagkväll och Queen älskar att öppna ytterdörren och gärna gå ut lite på gården mitt i natten, så när jag kliver ut för att åka till jobbet 06.00 så sticker hon ut sitt söta huve och säger det är lite kallt i  stallet nu kom och stäng det är du snäll. Jag sätter fasten henne och startar värmefläkten i stallet och åker iväg, vid 15 tiden hör vi av Pillan att det är 10 cm vatten i stallet, blandaren har spruckigt förmodligen frusit, farsan panikringer Arestav som kommer och fixar hel..v..etet så det var det positiva att repationen gick fort och inte för dyr heller, sedan har vi fulla stallet med 10 cm spån för att suga upp vattnet TACK GODE GUD   så var alla tjejer i stallet så dem mockade ut allt och vi körde bort det så det gick rätt så smidigt ändå. Allt lugnt tänkte vi.

Tills vi öppnade stallet imorse och Doris vattenkopp läcker, stänger av vattnet far och köper en ny racera från jobbet byter ut vattenkoppen hoppas att den ej ska läcka när vi startar vattenet och gudarna är med oss inte en droppe vatten för utom i koppen då men där får det gärna vara. Och snö har det kommit idag också typ 10 cm denna vecka är underbar redan vid torsdagen.

På lördag har vi träning och sedan kommer Chri in och vi ska kolla på propparna och vilken resa som skulle passa oss till sommaren, Chri volvo har semester 12/7-8/8 men vi kan ta ut 5 veckor så antingen för eller efter kan vi lägga till en vecka extra. Kan va bra att veta. Sedan blir det en lite snabb middag chansar att Jessica vill hem någon gång.

Sen på söndag är den rep.kurs för hoppdomare, så nu vet vi vad vi ska göra i helgen, bra att ha något att göra.

Nu tänker vi positivt och laddar inför nästa tävling som är nästa helg med elitomgång 1 känns BRA, bara positiva tankar från tjejerna det är ju dock dem som gör jobbet

Verkligheten är snart här....

😲Efter en lång , kall och mycket trevlig tävlingshelg , börjar jag återhämta mig , nu har jag bara ont i foten , en förkylning som är på väg tillbaka och ett jobb som kräver nerver av stål och lite till......

Det gick jättebra i timreå och hästarna hoppad mycket bra , ryttarna jobbad verkligen med relaterade linjer och galoppsprång överallt😀

Här hemma har hela ridbanan frysit till en puckelpist bana med blankis och det är ju alltid en höjdare😲

Värmepumpen har bestämmt sig att den inte skall fungera längre efter den har varit en gud hela smällkalla vintern , jäklar.

Jag fick ett sånt bra mail i går från ....... som berättade att i Norrbotten   , typ måste lämna in inkomstredovisning om man vill vara med i Elitlaget , då resten av deltagarna bestämmer om de tycker att man har nog med pengar för att vara med i laget😲 , det tycker jag att vi skall börja med , så alla som vill vara med i laget skicka in:

Inkomstredovisning
vilken bil ni har?
Hur mycket pengar ni tänker spendera på lagledaren??

Ja det är ett stort skämt , vem bryr sig om hur mycket pengar man har ,  så länge ekipaget kan hoppa.......

Träningen på lördag kommer att bli flyttad fram någon timme pga klubbhoppning på hippo , återkommer i dag med vilka tider det blir😀

Nu skall foten zoonas och kan-jangen intagas och sen skall ponnierna kastas ut från stallet

Om ni inte har varit inne på wassermans hemsida och tittat på bilderna på lastbilsbygget , så gör det , det blir hur fint som helst och de kommer att hinna innan sundsvallstävlingarna , inte för att jag har tvivlat

Jag har även satt ut massa filmer från timreå på youtube , så har ni ingenting att göra , varsågoda

Vi ses/Susanne😎
Lyckad Timrå helg

Superhelg för Stöckeryttarna, alla har skött sig hur bra som helst ett bra genrep inför första omgången i elitserien om 2 veckor, resultat har jag satt upp på föreningens hemsida.

Vill gratta Elvira Lundell lite extra då hon fick sätta sig på Diesel och hoppa en LB i morse blev 2:a och har aldrig ridit hästen förrut, men nu vet vi att vid kris kan hon ta DIesel i någon av elitomgångarna, träna det hör inte till det vet Maja Sällström också som har fått träna på tävlingar med Apan kan man säga, men ju fler klasser dem fick under västen desto bättre blev det bra jobbat.

Annars har det varit en seg helg, inte gjort mer än städat och det ska väl göras också, men om det hade varit +grader så hade hur mycket som helst gjorts, jaja städning är gjort. 

Tjingelling imorgon väntar verkligheten med jobb och ridskola känns skönt med att rutinera kommer tillbaka.

Mona

Mobil död, res. Timrå

Försöka få kontakt med dem i Timrå inte lätt då de inte har laddat mobilen, ringde Pillan istället kontakt direkt hon kan man lita på, men nu ikväll har dem fått låna Hellbergs laddare och Johan har bytt säkring i bilen för laddaren allt är under kontroll, tävlingsmässigt för tjejerna har jag uppdaterat resultatlistorna på föreningens hemsida, men dem har överlag varit grymma inte för att jag trodde något annat heller I belive in you😀 det vet dem.

Städat, latat mig är väl det jag har gjort under dagen endast 5 hästar i stallet, det går väl på 5 minuter att göra, skönt med lite semester.

Kom på att norrbotten har ju Daniel i helgen, hoppas dem sköter sig det gör dem säkert efter att vi sett och beundrat Abdulla(Yvonne)har säkert förmedlat allt han förklarade till oss i Göteborg😉.

Nej nu ska jag faktiskt gå och lägga mig strax och ha sovmorgon till 10.00 farsan ger foder imorgonbitte och även om jag måste ta pillret innan 09.00 så kan jag somna om en timme till sedan underbart och Mindy ställer upp med sovmorgon hon kliver inte upp i onödan inte smart hund😘

Trevlig lördagkväll och God Natt med er
mona

Timreå , hear we come

😲Sjuk eller inte...... nu jäklar är det dags för tävling och det känns riktigt trevligt att åka iväg , är fortfarande lite sliten och har ont  i kroppen.

Och det känns  inte bra att jobba på måndag , men jag måste väl börja snart , även om jag inte känner 100%

Nu skall det packas  , lagas mat , duschas , allmänt sammanbrott och andra trevliga saker😲

Pratade just med Mari som redan är i Övik och hon är redo för helgens tävlingar , Åsa den optemisten skall åka 05.30 på lördag morgon , det skall vara travfolk för såna hurtiga bravader

Ja , vi åker 14.00 och hoppas på suveränt väder och trevliga(framgångsrika) tävlingar.

Nu väntar vi bara på Peter Sällström som skulle hämta Apan 10.00 , men är snäppet sen.......

Ha det bra/Susanne😎

Timrå 11/3-10 packning

Det är ett äventyr när tjejerna ska packa för en borta tävling kan man lugnt säga, det ska tvättas, smörjas, packas skåp, packa in packning för 😉6😉 hästar så det är klart att bara det är en tuff uppgift att få plats med alla saker, det är en annan grej om man har en häst med sig, men vi har ju 6 st med oss och alla ska ha foder och utrustning med sig, men nu är kl. 19.00 och jag tror faktiskt att dem är klara avgång 14.00 imorgon fredag.

Själva har vi gjort iordning Apan till Sällström som ska tävla henne i helgen det tog typ 30 minuter med badning, packning och pratning vi har ju rutin😲 har säkert glömt det mesta men sadel, träns och täcken är med i alla fall hon är ju matchad också då Mona har varit med och bestämmt.

Lördag=WhitakerSchabrak och bling pannband
Söndag=TysklandsSchabrak och Tysklands pannband

Och tyvärr hade vi bara bruna skydd, inte godkännt enligt Mona det ska vara svarta men hon bet ihop.

Pillan jag har tagit kort som bevis du vet vad jag pratar om
Alla verkar laddad inför helgens tävlingar och det kommer säkert att superbra, jag uppdaterar under helgen om resultat.

Ha det
Mona och Susanne

Sliten , men på bättringsväg

😉Är fortfarande sliten och kroppen kunde kännas 100 % bättre , men det känns som man är lite på bättringsvägen ,  det enda som inte känns bra är berättelsena från jobbet , där kaoset är helt makalöst , det är sånt som håller en lugn och fin och vilar utan nervfel😲😲😲

I morgon är det Timreå och det åker 6 hästar från stallet och en hel maffia från resten av föreningen , det kommer att bli trevligt

I går så var Diesel och Bea iväg till Surf och hoppad några små språng och det hela såg okey ut , jag fick ta fram storstöveln till Vanja då jag tror hon var fortfarande på lov eller någonting , men sen var hjärnan inkopplad😉

Vi sitter och letar flyg och hotell till london och hittar både jättebilliga alternativ och hur skall vi säga: Lite dyrare !!!!

Personligen skulle jag vilja bo mitt i smeten så vi slipper alla bussar och tåg.

Men det är i alla fall jättebilligt att flyga , om man åker med Norweigen så kostar det 998:- tur/retur , men okey då får man åka som sardiner🙃

Ja nu vill nog busfröna gå ut och leka

Vi hörs/Susanne😎

Nu du Chri

😉Nu du Chri börjar jag hitta lite bra erbjudande till London till sommaren, laddad fortfarande inför våran trapats.

Hur som helst har vi rakat tant Bea idag och gjort iordning Diesel, Måns och Queen till motionsryttarna så det ska gå fortare för dem underbart väder ikväll +1 grad jag och Mindy tog en längre promenad ingen blåst men dock halt på vägen var bara  att gå lugn och stabilt och jag lyckades, inte en ändå vurpa man har ju balans.
Jobbar på och i veckan har Jessica faktiskt fått jobba på mitt jobb också, bra att få tjäna lite pengar för henne.

Är rätt stel i rygg och nacke fortfarande efter kotknackaren i fredags men ryggne känns faktiskt rätt så rak och det är ett plus, träningsvärk får man räkna med när man trycker till koter🙃

Fusk att tjejerna har sportlov jag vill också vara ledig. Ja det är klart jag tjänare ju pengar det gör inte dem😀.

Tjingeling
Mona

Fortfarande sjuk.....

😉Solen skiner och det är 9 plusgarder på solväggen , eller som pappa säger: Det blir bättre i huvudet  , Vad han nu menar med det???

Jag är fortfarnade sjuk och känner mig riktigt sliten , denna vinter har varit riktigt jobbig pga alla jäkla förkyldningar jag har haft , och så är man ju så jäkla dum när man inte är hemma , detta är första gången på hela vinter och alla förkylningar som jag är hemma och redan nu börjar jobbargenen säga
 :Gå och jobba , du klarar det säkert , kom igen nu......

Mona gjorde en uppdatering på förenings hemsida i går  och satte upp alla funktionärer som föreningen har och det blev ett helt gäng till slut😀

Om det är någon som behöver en städhjälp , så har Sandra tempot uppe och hon "älskar" att städa

I helgen så är det Timreå och det känns riktigt okey , bara det blir jättebra väder och inget regn eller snöoväder.

Ha det bra/Susanne😎

SJUK IGEN......

😲Nu får det jäklar i mig ge sig , jag är sjuk igen🤒Förkyld , ont i kroppen och allmänt sliten , tror inte att jag har varit frisk en vecka på halva året.

Mona och jag har varit och dömt hoppning på hippo , hela kvällen i går och halva dagen i dag och det gick riktigt bra , efter lite problem med språket så kom vi i gång och hade ett bra tempo hela tiden.

 Nu har vi kotknackaren och skall gå igenom Bullen ,Diesel och Märta igen och jobba klart med de sista detaljerna som vi började med mitt i veckan.

Vi kan bara tacka Lasha och Monica för hjälpen med att skotta stall taket i går , skulle inte ha klarat detta utan er

Nu skall vi bara åka och hämta hö i vännäs och det känns förjäkligt jobbigt just nu , hoppas att det känns bättre snart .

Emma träffade oss på Hippo och åt lunch med oss , några tårar och mycket skratt han vi gå igenom och vi kom fram till att man måste njuta av livet hela tiden , man vet aldrig vad som väntar runt nästa hörn.

Vi hörs snart/Susanne😎

Sommarresa

Vilken dag 6/3-10 solen skiner, börjar droppa lite från taken och +5 grader i solen, underbart det behövde vi nu efter vinterns alla mörka och snöiga dagar.

Var och tränade med pållaran på hippo igår fredag, första gruppen var Apan, Nisse och Doris med från Stöckestallet, dem skötte sig bara bra det roliga var att Pernilla red Nisse eftersom Jessica skulle ha med Doris för första gången, men det gick bra, Agnes skötte sig bra måste jobba på innerskänkeln bara så hästen går åt rätt håll, annars var det fart och fläkt på ekipaget. Rebecka på Kodac hade en grym träning har nog aldrig sett henne rida så bra + i protokollet kan man säga. Alla andra från stallet var hemma och red eftersom det är så mycket tävlingar nu framöver så behöver dem inte träna så mycket mellan dem.
Wasserman kämpar på med bussen och det börjar ta form inför Sundsvallsresan om ca. 3 veckor kämpa på.

Idag kommer Wrede och skottar stalltaket och det är nog behövligt då det är som en snövall längst uppe på nocken, uppskattas grymt att Larsa ställer upp kan inte se mig själv stå på en steg med en kota stickande ut i ryggraden, även om jag var och knäcket till den igår fredag så vill jag gärna att den ska få chansen och hålla sig kvar på plats några dagar i alla fall.

Är domare på storhäst tävlingarna 2 klasser i kväll och 2 i morgonbitti, varför var ledig??🙃

Susanne blev peppade då hon klarade av flygresan så bra till Göteborg så vi håller på att kolla runt på londonresa eller något liknande och vi kanske undrar om Chri vill följa med så slipper hon Umeåstad och ungarna ett tag, kan nog var skönt för oss alla att komma ifrån ibland, ska fortsätta kolla läget bara ett tag till innan vi bestämmer oss.

Nu ska vi ut i solen och hjälpa till och skotta tak, sedan blir det att starta bilen och köra till hippo vid 15tiden

Ha det