Välkomna till Stöckestallet

DAGBOK 2010

Återhämtning från helgen

😀I helgen har det hänt mycket , på fredagen jobbade vi först och se åkte vi till hippo och tävlade lite grann , Hanna och måns placerade sig i LB och det gjorde även Maja och Fanny , på kvällens LA så blev Challe och Märta 2.a , Carro och Bullen 3.a och det blev många bra ritter av resten av tjejerna , på kvällen bodde lundells klan hos oss , sandra , elvira och ebba , det hände mycket som inte kan skrivas här på dagboken

En tidig lördag morgon🤒 så åker vi och hoppar LB och sedan LA och där blev Elvira och Diesel placerade , sedan var det dags för elitseriens sista omgång och tjejerna och jag gick runt på en himmla trevlig defilering som alla bjöd mycket av sig själva på.

först ut var Carro och Bullen, de debuterade i MSV B , de var i några få bommar och red fort , kanske snäppet för fort , men har man bullen så gör det ingenting , för man går felfritt i alla fall

tvåa ut var challe och märta och de fick ett skitfel ut i kombinationen , jäkla .....

annars felfri på hinder , 3.a ut på banan var elvira och disel som ochså debuterade i MSV B ,red felfritt tills de var 2 hinder kvar och då faller det en bomjäkel, .........

sist ut i laget , var vicktoria och queen och de var tvugna att både rida fort  för att vi skull bli placerade , hon red som en sårad krigare och lyckades ta in laget på placering i elitserien.

Tyvärr blev vi 3.a och första utanför de 10 lag som får åka till strömsholm och strida om SM segern i laghoppning , bra gjort tjejer även om det känns lite avslaget just nu.

Sedan på söndag morgon så hade vi 4 st som hoppade MSV B och Carro och Bullen rev första hindret och red sedan felfritt , Rebecca föll tyvärr av när det var 3 hinder kvar på banan , pernilla och diesel red en felfri ritt i avd b och challe och märta segrade i msv b och globenkvalet , hon var jätteduktig med full koll på allt.

Challe fick sedan hoppa en MSV A och var felfri tills det var 3 hinder kvar och då föll det 2 st bommar , synd men jättebra gjort.

sedan åker vi hem och åker och hämtar hö , alltid roligt , resten av dagen hamnar mycket om våran dator som inte ville lägga upp filmer eller kort eller för den delen ens starta ibland.....

I dag har vi jobbat och mona är just nu hos sin skalldoktor , om man kan kalla honom det😉

I kväll har vi programmridning på ridskolan och det skall tryckas dressyrprogramm och diplom

Vi hörs snart/Susanne😎

En helt underbar helg

3.a i Elitserien , Vinst i MSV B , Debutera i MSV A , Massa placeringar och debutanter i högre klasser , ibland är livet enkelt , filmer håller på att läggas upp på youtube , längre uppdatering kommer senare

MVH Susanne😎

Snabb uppdatering V: 18

😎Solen sken igår när vi var på hippo och tävlade alla skötte sig bara bra, idag lördag är det Elitomgång 3 så nerverna är nog på spänn hos tjejerna, dem är bäst hur det än går så det så.

I onsdags var vi med Lovis och Gullan på klubbtävling i Vännäs, 0 fel i båda klasserna och placerad, superskoj som mormor säger Lovis är redo för SM😉sött.

Fredag kom Elektrolux och hämtade värmepumpen då den är trasig, just innan jag som är hästskötare fre-lör skulle åka med Diesel med vi hann klart allt innna vi åkte😲. Mindy 😲har busat rätt så vilt i veckan, med både Laban, Dimma och Jezzi den sista är Wredes och är en ny kompis.

Dock har Mindy  det lite jobbigt just nu då Ebba bor hos oss i 1:an med Mamma Sandra och storasyster Elvira i stallet står Knutte och chillar, så Mindy som tassar runt Ebba för att hon inte ska se henne, men så snäll hon är med henne och det skulle bli en krock.

Nej nu ska jag iväg med Disel igen, vi hörs ikväll så får ni höra hur det gick under dagen.

Tjingeling

Dag 0

😲Nu är dagen är , dagen 0 ........ har haft en jobbig sista vecka så det skall bli mycket intressant.

I går kväll var vi i vännäs och tävlade med lovis och gullan och de var jätteduktiga , felfria i LD och LC och blev där 2.a i klassen  , håller på att lägga upp filmerna på Youtube.

Det var så jäkla kallt och blåsigt i Vännäs så vi höll på dö , för lite kläder och en vild tro på våren höll på knäcka hela stöcke gänget....

Pappa är hemma , men mår lite halvdåligt och har allmänt ont i kroppen.

Emelie jobbar på bra och är snabb som en vessla , alltid trevligt med självgående människor.

Nu skall vi gå och jobba/Susanne😎

Hänglås

😉 😀Flyttade runt lite pållar igen, eftersom Måns inte riktigt gillade läget där han fick stå vilket jag kunde förstå,men man måster prova det kunde ha gått, så hem med honom till sig igen, stä😀ller sonen nisse bredvid flyttar Doris till Nisses box och Märta hem till sig, har nu uppfunnit en lösning så att Märta ska stanna kvar i sin spilta, efter alla olika lösningar så satt jag fast grimman och grimmskaftet alltså själva fastspäningsgrejon med ett hänglås lycka till Märta endat sättet att hon ska ta sig loss är att hon tar av sig grimman eller knyter lös sig från väggen, förmodligen har hon tagit av sig grimman då den är så pass stor så den far väl över örorna i ett nafs, vi ser imorgon vad hon har gjort. Doris höll på att svimma typ i en timme när vi hade bytt Mammabox då hon hörde Måns på andra sidan väggen men han syns ju inte då det är en murade vägg, hon trodde nog att det var en stor råtta, knappt hon kunde äta men nu mumsar hon i sig maten glatt då hon har förståt konceptet, alla är lugn och Måns och Nisse kan busa med varandra skoj för far och son.

Har tagit lite kort på ridskolan idag, vi håller på med ett dressyrprogramm och solen sken lite kallt men som sagt solen sken😎det kan finnas lite andra knäppa kort med också, kolla in Ridskoledressyrfliken.

Ha det
Mona

FYLLT SLÄPET MED SKRÄP

Nu är gården typ tömd på skräphögen som vi har gjort iordning på gården lastad in i finkan och vi har tömt massor från källaren också, supersköntMärta jäv...har än en gång smitit från sin grimma och denna gång bitit stackars doris i rumpan tur hon hade täcke på sig, så vi har bytt idag platser på hästarna som vi hade tänkt göra efter Umeå för Måns skull men det blev idag, så nu står Doris i mammaboxen, Märta står i skamvåran alltså i Bea´s box och Bea i Märtas spilta och så får Måns stå i Doris spilta enkel lösning och alla verkar nöjda.

Imorgon kommer Emelie och ska praktisera 2 veckor i stallet, ska bli skoj ska skriv vad som ska göras varje dag, men Bengan och Apan blir några av hennes uppgifter + alla stalluppgifter och fortsättning av att mocka hagarna, dagarna kommer nog att fyllas kan jag tänka mig.


Har tagit kort på Nisses skada lite då och då så ni får se hur det utvecklas, idag 2/5-10 så ser det ut så här det har väl krympt till hälften och ser rosa och bra ut🤩skönt.


Lundell vi har städat 1:an nu och satt igång värmen, fixat Knuttes box så nu är det bara och komma till stöcke till helgen, ska sätta igång lastbilen också närmare helgen så det får torka upp lite. Jakobsson, Queen Maya är välkommen Nisse har lånat ut sin box till henne, han tycker det ska bli så spännande🤩

Ha det
mona

Träning hela dagen 1 maj

😀Man kan lätt säga att vi har haft träning hela dagen typ😲men vad kan man annars göra på 1 maj kan man undra. Vi började med träning hemma för dem som ska tävla i elitlaget för att finlira lite på hoppningen eller rättare sagt Susanne tog i så när dem kommer till Umeå kommer dem att skr🙂atta ihjäl sig för att de är så lätt (kan vi hoppas) nä det såg riktigt bra ut nästan oförskämt bra, men det är lång väg kvar vi håller oss på jorden det är nog lugnast så.

Sen körde vi ifart till Hippo där Eva Jonsson hade träning för dem andra ekipagen och vi hade 2 grupper med henne och sen åkte vi till apotekete på lassaretet och tog ut en medicin som pappa hade fått fel igår och var hemma vid 17.30 tiden, då gick vi ut  i stallet och fodrade och fixade tills vi fick typ en hjärtattack🤒Berganza fick något ryck i boxen med vi höll på med Nisse ben och vi undrade har tanten fått en stroke eller, jag går in och kollar och ser inget men Bea ser🤔plötsligt ser jag något hoppa till i spånet typ världens största padda inne i hennes box, jag kastar på grimman och sliter ut tanten, säger åt Susanne ta ut paddan, nej säger hon, jo säger jag jag har ju tant Bea🤩så jag kan inte🤩Susanne kommer ut skrikande den hoppar ur spaden men hon lyckades hålla den under kontroll och släppte lös den under släpet så nu hoppas vi att den hittar till bäcken, sta🤩ckaren den måste ju ha varit vetskrämd, tänk om Bea hade trampat på den då hade vi fått låna étt av Nisses bandage och lagat😉vi överlevde och fick ett hjärtligt skratt kan jag lungt säga.

Mindy har haft tjejdag idag syrran och jezzi var och hälsade på jag fick ett riktigt bra kort som ni ser här, visst är dem söta tillsammans.

Nu känns det som att tävlingssäsongen är PG när man kan träna hemma och snön är typ nästan bort UNDERBART.

Har gjort klart allt med proppar och TDB, vårat tävlingsprogramm m.m fredag och lördagkväll men nu är det som gått klart, skönt för det är inte det roligaste att göra, helst om det krånglar som det gjorde med Mätdagen som jag skulle registrera på TDB igår men efter ett tag så löste det sig.

Nisse travar 3 minuter per dag och är ute i sjukhage och Jezzi skrittar honom så länge hon orkar, Doris är som en tunna undra om hon ska ha bebis imorgon kanske😉Apan känner sig inte hundra i ett ben och det ser inte positivit ut för framtiden vi får väl se hur det går......

Men annars är nog allt under kontroll tror jag.

Vi hörs
Mona

En jobbig vecka

🙃Denna vecka har verkligen varit upp och ner , på måndag morgon så kommer pappa in och klagar på att han har ont i hjärtat och vi åker ilfart in till akuten , väl där blir han inlagd och får äta massa piller att stoppa vad det än är som är på väg , han har legat innne tills i dag fredag och gjort massa tester och får komma hem idag med en helt ny medecinlista och nya förhållningsregler , skönt att han är hemma snart😀

Så det har varit lite mycket att göra då man inte vill att mamma skall behöva slita med någonting förrutom pappa , upp 06.30 , mocka , släppa hästar . sätta foder , åka till jobb , handla , göra iordning stallet , ridskola , hämta hö , hinna träna , äta middag typ vid 20 snåret , men man hinner göra saker på dessa dagar som inte är tänkta att göra annars , i går så städade vi gårde , fyllde släppet med allt gamalt skrot och körde det till majbrasan , när vi kommer dit så står det en stor skylt...  ENDAST RIS.....
Vi vänder på ekipaget och åker hem , så nu har vi en mega hög med saker på gården som vi får åka till dovamyren i stället på måndag.

Hästarna har gått bra i veckan , vi hoppad på lektionen i onsdag och skall hoppa bana på träning på lördag , Apan , Nisse , är fortfarnade skadade , bea har slutat hosta och allt ser bara bra ut.

I morgon är det Eva J träning på hippo mellan 14.00 och 16.00 , skall bli kul.

Nu skall vi gå ut och sätta på hästarna regntäcken eftersom det regnar och nästan snöar ute😥

Vi hörs snart /susanne😎

Det blåser storm

😲 Ni som brukar komma och hälsa på oss , vet ju att det brukar blåsa lite grann hos oss  , i går BLÅSTE det , det var ingenting för veklingar , det var kallt som bara det , men hästarna uppförde sig på ridskolan och barnen trränade in ett dressyrprogram , Bea hostar fortfarande lite grann så hon skrittade bara lite grann i går , annars ser de andra ponnierna bara bra ut och efter träningen i helgen på hippolgum så ser det jättebra ut inför sista omg i Elitserien som är om 2 helger , Queen meya ringde i går och uppdaterade om läget och allt var bra.

I helgen har vi Eva J träning på hippo , det är en gratis idrottslyft träning för Stöcke ryttare och är jätteuppskattade av alla tävlingsekipagen.

Vi fick ochså en jätteuppskattad update från Daniel träningen och det är tur att vi bor i västerbotten , det är allt jag säger , ingenting mera , mina läppar är ihopsydda.........


I går kväll hann vi ochså se på alla filmer från Charlottas turne när hon var och provred hästar i helgen , vi fick se 6 hästar som hoppad och galopperade runt.


Eftersom det regnar idag så skall det på regntäcken som säkert ligger längst ner i täckesförrådet och kommer ta hur lång tid som helst att hitta..... surt.


Ja , dags att sätta igång / Susanne😎

Måndag

😲 Hur kan det vara måndag redan , jag har väl inte haft helg ännu , det vi har hunnit på dessa "lediga" dagar är att köra ut mera ensilag till alla hagar , rensa hagarna från allt som bara får ligga där över vintern , pust och stön , men fint blev det,  staket har lagats och trallen och bron har skurats och målats inför sommaren.

Vi har varit till mormor och satt dit en kruka med blommor på hennes födelsdag , tur att jag hade med mig en spade , för det var mycket snö överallt😉

Jag anmälde mig till Norrmejeriets tävling om bästa Norrlands bild i går , det blev ett kort på Ebba springande med sig rosa kossa som heter russ , ebba var hur lycklig som helst , ett mycket söt kort.😀

Jag hade lektion igår och tänk att 2 små bommar på marken kan vara så mycket problem med , ge mig en ordentlig oxer så blir livet lättare.

Vi fick alldeles nyss inbjudan till Brunflos tävlingar med Ridsportponnycup i Juli och det ser ut att bli riktigt roligt , vi hade inte tänkt åka , men vi kan ju alltid ändra oss......

Morgonen har varit annorlunda då inte tidningen har kommit på morgonen , även om vi inte "läser" tidningen så tittar men alltid i den , vill ha min tidning , NU

Nu är det bara 11 dagar kvar till nästa provtagning hos läkaren och jag känner mig riktigt fräsch , hoppas att proverna är på bra humör ochså🙃

Nisses sår var lite äckligt i går , bomullen satt fast i såret som var lite fuktigt och till slut fick mona typ rycka loss det ur såret , inte nice🤒

Ja , vi hörs snart/Susanne😎

Trevligt besök

😀 Gänget har varit här och skvallrat loss lite grann , det var Sandra , Elvira , Julia , Jossan och den gående Ebba🙃 , vi har tagit massa kort och dessa kommer snart upp på hemsidan.... vi har kommit fram till massa saker , hur vi fixar värdssvälten , inga mera krig , ja ni vet det vanliga

Nu skall vi gå ut och fixa hästarna och sen skall vi GRILLA

Ha det bra/Susanne😎

Uppdatering 23/4-10

Hej

har haft lite och göra i veckan kan man väl lugnt säga, men nu har jag just slutat jobbat (13.30) har ni hört började 08.30 typ ½dag kan man säga och fredag, iväg till kotknackaren och knäckte till kotan i ryggen, är där med jämna mellanrum för att kolla att ryggen är ordning på.

I kväll är det hippoträning och det är Doris sista framtränande innan fölningen som är i Juli, nu blir hon Mammaledig från och med i morgon lördag. Nisse är ute i hagen ½dag från och med idag och han är superglad kan jag lova + att han är ute och skrittar med Jessica 4 dagar i veckan och såret är inte 100 % än så länge och vi bandagerar varje dag fortfarande. Men en förbättring sen 4 veckor tillbaka kan man lätt säga.

Ridbanan är typ torr nu, visst har vi snöhögar lite här och var men den är längst ner på banan och där rider vi inte nu, vi börjar nog hoppa nästa helg hemma efter vi har haft Eva Jonsson träningen 1 maj på hippo.

Vi hörs
Mona

Dåligt humör

Nils pyssling junior är inte på ett bra humör , 5 veckor , jag säger det igen 5 veckor med boxvila börjar tära på humöret , han skall igentligen stå inne en vecka till men nu i helgen måste det byggas en mininsjukhage till honom innan han helt lämnar området...😠

Att byta bandage varje dag på honom är just nu ett litet äventyr , mona står på knä och försöker att flytta sig för flygande framben och jag brottar ner honom för alla krafter och nisse är bara SUR🤒 , okey för att vara en 4 åring som har stått inne i 5 veckor så är han i alla fall supersnäll , vi kunde ju försöka med en helt galen ,stegrade, bitande, ouppfostrade 4 åring , tur att vi har Nisse

Jag hade lektion i går och hästarna går riktigt bra  , det saknas lite innerskänklar i vissa lägen , men det kommer , Queen har mugg på ena frambenet som inte ser riktigt bra ut så lovis och Malou fick i uppdrag igår att göra en supermugg behandlig , en som Gullan får när hennes mugg bara blir Qrazy


Ja nu skall ponnierna ut och äta MAT  / Susanne😎

Trevlig dag

Gårdagen var en trevlig dag med jobb och ridskola och alla hästarna var tvugna att gå då vi fick ställa in ridskolan i måndi skall hitta på ags för Roadshowen , men det är tur att vi har snälla och duktiga ponnier som aldrig gör någonting fel

I går hade vi barn från 7 år som travade runt med beraganza till vuxna som red ordentligt med dressyr på PowerQueen , hon är så rolig och titta på när någon som kan rida jobbar med henne😀

Mindy börjar vissa symtomer av skendräktighet , igen......  alla gossedjur är gömda och alla stenar ute på gården , ja jag vet inte riktigt vad vi skall göra med dem

Både mona och jag var rätt slitna från måndagen så det blev en tidig kväll och man sov innan huvudet landade på kudden🤭

På fredag har vi träning på hippo och sen skall vi vara "lediga" i helgen , undrar vad vad vi skall hitta på för någonting så vi inte måste sitta arbetslösa....🙃

Ha det bra/Susanne😎

Lång dag

Gårdagen blev mycket lång...... dagen tog aldrig slut  , upp på morgonen ( mona=05.15) till jobbet , jobba, jobba , jobba , hem kl.15.00 , göra stallet , ta in hästar , vänta på hovslagaren , hinna duscha och piffa till sig , åka och hämta Yvonne kl.16.10 , träffa gänget på balder kl-16.30 , äta en jättetrevlig middag med mycket skvaller som tillbehör , springa iväg på folkets hus och gå på föreläsning och prisutdelning som slutade 22.00 , köra hem (scandic) yvonne och gänget och skvallra lite till , stupa i säng 23.00.

Vi tog hem 2 st priser .

Årets Ponnyryttare 2009:

Jessica Mattsson och My Dragonfly ( Bullen )

Årtes Tävlingsplats 2009:

Stöcke Ponny Förening

Om vi lämnar detta mycket trevliga ämne och går vidare...

Så på hemmaplan har Nisse inte uppfört sig ordentligt , han fick gå ut för första gången i stora ridhagen och hade Queen med sig som stödperson , allt gick bra och Queen satte honom på plats från början , men efter 5 minuter så tiltade det för Nisse , han börkade jaga tant queen runt , runt i hagen och vägrade sluta , han blev riktig dum , eller som han nu heter . Bad Ponny...😠

Stackars queen var helt slut och hade trampat sig på ett bakben , Nisse fick kvarsittning och rektorn ringde hans föräldrar som fick komma och förklara detta grova brott.

I dag har vi ridskola och det känns som vi kanske har någon minut på oss att andas idag

Ja nu skall hästarna ut i hagan/ Susanne😎

jäkla handvassa brudar

I går så var Mona och jag och lagade staket från alla saker som har hänt under vintern , det är traktorolycker och staketkrasningar av hästar och allt som inte kan göras under vintern , det är tur att vi inte är helt bakom flötet(när det gäller hammar och spik) vi tog ner grindar och fixade gångjärn och borrade upp nya slanor till staketen , riktade och fixade och har fått klart första kortsidan , som ochså var den som var mest skadad.

Det var snorkallt och ingen höjadre att vara ute i vinden , jag tror att en lite förkylning är på "G".......

I morgon så skall vi åka på Roadshowen och förre det skall vi hinna gå och äta med london gänget och några till trevliga hästmänniskor

vi är nominerade till bästa ponnyekipage , bästa tränare och vi har redan vunnit bästa tävlingsplats och skall gå och hämta detta pris , det är nästa alla från stallet som skall gå dit och vi fick flytta ridskola då den självklart krockade med prisutdelningen

Nu på morgonen har vi hunnit göra ordning alla sommardäck inför däckbytet idag och jag har även hunnit springa på löpbandet och haft dressyrlektion på den jättefina ridbanan , Mindy har lekt med Laban och mona fick klättra upp på den största snöhög vi har och hämta hem dem igen😲

Nu skall vi se finalen i värdscuphoppningen och bara slappa i någon timme.

Vi hösr snart/Susanne😎

18/4-10 Nisse ut i världen

Äntligen har Nisse fått börja skrittas 1 timme per dag(här har ni bevis på bilden) för nu ser såret ganska okey ut, men han har boxvila till nästa fredag, då har han stått inne den stackaren i 4 veckor, men han uppskattar verkligen att han får vara ut mer än 2 x 5 minuter i dagsläget och då blir han lätt lugnare i stallet också. Doris vad kan man säga, sen vi sa hon är nog med föl så tror jag hon släppte ut magen och hade hållt inne för nu tycker jag magen växer varje dag och tröttare har hon blivit ligger mycket och vilar både i hagen och inne i stallet men det är klart det är typ 2,5 månader kvar ungefär, så nu blir det till att flytta henne till Måns box, vi tänkte att vi gör det efter Umeåtävlingarna så inte Måns får psykproblem innan den tävlingen. Det blir nog bra. Sen går hon endast 2 ggr/veckan lite lätt med endast påminnelse vad som gäller i skritt, trav, galopp. Sen blir det mammaledigt från och med någon gång i Majmånad vi får väl se hur trött hon börjar bli och tjock såklart då 😀.

Igår började vi laga staket runt ridhagen och städa runt lite på gården, men jäkl...vad det blåste snålt, det var bara och klä på sig vinterkläderna igen.

Chocka världen vi var på stan både fredag och lördag och fixad med grejor det händer typ var 10:e år typ

Yvonne nu har jag uppdaterat lite granna, mer kommer senare skulle jag tro.

14/4-10

Hejsan allihopa.
Idag kör vi ingång med markarbetsträningen på riktigt kl. 17.15 för banan är framtinad och rätt så ovattning faktiskt så det känns skönt.

I måndags när jag skulle bandagera om Nisses ben så tog han bort allt inom loppet på 45 minuter, men han jäklas med fel person la om benet igen på samma sätt men sen gick Mona och hämtade silvertejpen och nu har han ett silvrigtben sen hur länge det får vi se, idag onsdag är till exempel endast silvertejpen kvar 🤭han kan sin sak kan man säga, tack gode gud kommer jessica idag så då slipper jag gå ut och gå med honom utan hon skrittar han istället så länge hon orkar, skönt för honom också. Doris börjar bli lite tröttare märker man hon ligger gärna och sover i hagen och har blivit rätt så loj när man handskas med henne, men det är ju typ 11 veckor kvar innan lillBoris dyker ner.

Har gjort en film med alla ritter från lagklassen från helgen och satt upp den på framsidan så får ni se hur duktiga tjejerna var, nu tar vi nya tag inför träningarna först och främst och sedan drar vi till Umeå om 4 veckor och rider sista omgången i eliten + massa andra klasser såklart.

Fick ett mail idag om rep. kurs för banbyggare okey vi gick förra året så vi behöver inte gå i år, men vem skickar ut info. 2 veckor innan kursen är den är den 24/4 det är inte ens 2 veckor ju, planering kallas det.

Har skickat förslag om träningar till Daniel för sommaren det blir (hoppas vi) 1 träning både i Juli, augusti, september vi får se vad han säger.

Nej ut och ge mat och förbereda inför träningen, kanske jag ska ta lite kort nu när det rätt så 😎väder, vi får  se.

mona

En helt underbar dag

😀I går så fortsatte denna underbara känsla av frid och lycka , tills jag hade ridskola....... jag förstår inte vad som hände , trav var en stor utmaning igår , det och att styra rakt fram , efter 25 minuter , blev jag för...bannad och då plötsligt fick jag se underbara galopparbeten och sitsar och styrningar som  var perfekta , ja de små söta liven var jätteduktiga , Apan kunde istället blivit korv , då hon lämnade sin ryttare i gruset 2 ggr , stackares frida flög genom luften och ner i leran.


Queen var cracy igår , 4 st bockar och 1 mycket snabb galopptur har väl aldrig hänt i hela henns liv , hon hade jätteroligt , det är så roligt att se gammtanten busa ibland.😀

Vi skall ju på prisutdelningen för bästa tävlingsplats på måndag och Yvonne skall komma ner på föreläsningen , sandra kommer ochså , kanske london gänget skall träffas och äta middag före detta och skvallra lite grann , hör av er.....

Sandra har i alla fall bestämmt att om vi kommer till strömsholm med elitlaget så skall vi åka i stil och bara äta oxfile hela tiden vi är där , så gör er beredda

Snön smälter hela tiden och även om banan är blöt och äcklig så känns det jättebra.

Ja nu skall ponnierna kastas ut i hagarna /Susanne😎

VI VANN ELITSERIEN I HÖGBO

😲 Innan Elitserien skule börja i går satt jag på läktaren och sa dessa ord: I dag kommer vi att vinna , alla ekipage kommer att gå felfritt och vi kommer inte ens behöva rida omhoppning , och vad gjorde vi?????

VI VANN SOM ENDA FELFRIA LAG OCH BEHÖVDE INTE ENS RIDA OMHOPPNING

Det var en så skön känsla att få gå in först till prisutdelningen med 4 helvilda brudar som skulle kunna flyga på små rosa moln , Diesel mosade både Märta och Queen Meya på prisutdelningen , men inte ens det kunde göra mig upprörd i går , vi hade planerat att åka hem vid 13-tiden i går , men pga av detta så blev det lite senare , alla var hemma vid 21.30 tiden , när vi åkte hem i går så var vädret underbart , alla telefonsamtal från våra super supporters hemma så roliga och jag kan bara hoppas att ni får någon sorts hum hur spännande det var på youtube filmerna som är upplagda.

Och till Yvonne , VARSÅGOD😉

Vi hörs senare/Susanne😎

SEGER TILL STÖCKE I ELITOMG.2

JA det är sant tjejerna klippte till med en seger i 2:a omgången i eliten, dem var dem enda som gick nolla i grundomgången så det blev ingen omhoppning och med det stod Stöcke som segrare och det är dem värda tycker jag ialla fall🙂.

Nisse har börjat bli skrittad istället för att vi leder honom, han är så pass snäll och det är mycket lättare att vara ute länge med honom om man sitter på honom, så han är ute på vägarna och får se den underbara solen😎som är idag.
Nu ska jag fara och tvätta det sista på hippo och köpa något gott till middagen och sedan får jag inte glömma det viktigaste mina blommer jag ska sätta ute på stallväggen, jag köper alltid penseér i början av april och de håller till hösten det är som en tävling kan man säga.

Ha det
Mona😎

Charlotte Ristiniemi-Master Mind har gjort det

🙂Äntligen hör jag hur puuusten har lugnat ner sig,🙂nu är det gjort Challe och Märta har tagit sin första nolla i MSV B och det kan jag bara gratulerar till för det är hon värd kan jag lätt säga. Annars har dem skött sig riktigt bra nere i Högbo visst har det varit något hjärnsläpp men det ingår hellre idag än imorgon i laget. Elvira har nu ridit Diesel i 4 klasser nu är hon typ fullärd nä skämt och sido hon är superduktig som klara även det mentalt det är lätt att säga Diesel kan häng med bara, men det är lättare sagt än gjort, hon blev 2:a i LB i morse och sen i LA trodde nog Elvira att hon satt på någon av sina B-ponnier lite väl tajt sväng och bommen åkte, man lär så länge man lever säger dem ju. Carro och Bullen var också placerad i LB och Challe med.

Nu laddare dem säkert med pizza inför morgondagen😲det är säker mat för en tävlingsryttare.

Nisse som ska ha sitt bandage på sig i 3 dagar😀😀😀som jag sa lycka till, 4 cm är borta längst nere på benet, men i dag har jag varit ute 2 gånger och gått med honom det gillade han kan jag säga😎sen har han lyckats ta ut en madrass som vi hade under gummimatten som hänger på vägen, hur har jag ingen aning om men framme är den, den har ju bara suttit 12 år utan problem😮han kan allt.

Imorgon kör vi på med markarbete hagen är ju tinad fram så det är bara att rida, hoppningen tar nog någon vecka till innan vi kan göra skulle jag tro.

Har städat huset, stallet, tvättat, varit till hippo och börjat tvätta täcken så nu står pållarna utan täcke imorgon, men det tycker dem nog ska bli skönt med lite vind i håret.

Varit ute och gått med SNIGEL mindy jag visst inte att hundar kan gå så sakta och lukta på allt🤩ja frisk luft fick vi i alla fall.

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll.

Nisse tagit stygnen 9/4-10

Hejsan det är tur fredagar är långa typ 36 timmar tror jag, upp 05.40 ut och gav hästarna foder eftersom 5 st ska åka till Högbo nu på morgonen, iväg till jobbet anländer 06.30 och jobbar på lite lugnt till 11.00 åker hem äter lunch iväg till ATG kl. 13.00 med Nisse då hans sår inte ser bra ut och vi inte kan ta stygnen själva, han själv känne sig helt återställd tykcker han, han är less efter 14 dagar inomhus, dem tar bort stygnen och säger 14 dagar till med utevistelse som ledning, ja bättre än att han ska stå inne, svullnaden som vi var nervös att det hade blivit infekterat eller svallkött var svallkött tur i oturen han slipper pencilin iallafall alltid något posivt kan man säga. 13 .20 lastar vi grabben i finkan och åker hem, snabba ryck kan man säga.

Vi åker hem lastar av pållen och kör bort finkan som vi än en gång fick låna av Norbergs eftersom våran är på väg till Högbosuprice, tur atg är nära.

Nu ska jag ta in pållarna tala om för Jessica vad som gäller och sedan ska jag sätta mig framför TV och chilla några timmar.

Just jag kostnaden än så länge för Nisse är uppe på 4700:- + alla bandag och bomull, pencillin, bensin och kostnaden för idag som inte bör bli så dyr tycker man men det är klart man behöver bara komma innanför dörrarna så har det gått en 1000 lapp känns det som, pengar som kunde sparats till något roligar😥.

Men Nisse är en snäll patient så det känns bra ialla fall.

Jag uppdaterar tävlingarnas resultat från Högbo i helgen och komihåg att hålla tummarna för Stöckes elitlag.😀

Mona

Doris mage

Nu har jag tagit ett kort på Doris kanske inte det snyggaste i leran och så men här får ni se MiniBoris liggande i magen på henne visst syns det man behöver inte något blodprov för att se om 3 månader kläcks det en bebis i stöckestallet😲. Hur som helst har nisse lyckas efter 8 dagar utan att ta av sig bandaget helt enkelt löst det problemet och tog av sig det i lördagsnatt tog bort 2 styng också när man ändå är PG, det blev ju typ inte vackert när allt nytt kött börja komma fram ur såret men det ser rätt okey ut ändå, nu får vi lista ut alla knep han har för att få bandaget att sitt över natten, idag tisdag gick han och Jessica till kurvan och tillbaka för att titta på fåglarna det har nu gått 12 dagar sen olyckan och han börjar bli lätt rastlös kan man säga, men han är ändå snäll stått inne i 12 dagar gör om det även om han står i en stor box och har massa att titta på🤭.

Fick ont i halsen i söndagskväll varför inte en ny förkylning, men det verkar hålla sig till halsen än så länge, hoppas det blir allt.

Bullen lyckades till lilla charmtrollet att fastna när han rullade i  hagen igår måndag, vi tittade på Måns och sa ta på dig elitkläderna kanske det blir lag i helgen, han såg inte positiv ut🤔men det gick bra för Bullen lite skrubbsår och som Susanne säger han har ett sår ändå in i benet, Jaja hon såg inte Nisses sår märker jag då snackar vi ändå in i märgen, han har skrubbat sig lite på senan så blev ett litet sår(stackarn) Nisse får nog hålla handen märker jag😉till Högbo åker han utan problem.

Banan är till 70 % framtinad nu och tjejerna rider för fullt på den, visst är det lerigt och vatten, men who cares bara man kan rida på en banan är underbart.

Ni behöver inte prata högt om det men Mindy ska BADA ikväll🤔det kan hon behöva kan jag säga.

Var hos Chri igår kväll och filmade in Valle på våran digitalvideokamera från deras T🤔V då vi ska få iväg en film till Mantorpsveterinärklinik någon gång detta liv, gick helt okey att film faktiskt så nu kan vi få iväg den äntligen. Vi satte oss ner och började sätta in våra proppar på TDB🤔 som är det nya för i år och sedan får vi föra över anmälningarna till vårat programm men det ska nog gå bra.

Nu ska vi gör 2 profiler på TDB för morsan och farsan då mätningen för ponny kommer att ske därigenom nu förtiden, ja varför inte krångla till det lite extra vet ja.😠men nu är det som det är bara bita i det sura äpplet.

Nu ska Nisse blogga lite också.