Välkomna till Stöckestallet

DAGBOK 2010

Bea sämre igen

Lilla Bea gullet är sämre igen , vi fick lov att byta medecin igår till ett lite lättare drog och det funkade inte så bra , gumman blev sämre på en gång , så just nu vet vi inte riktigt vad vi skall göra , det finns det riktigt ärliga  och sen hoppas man alltid på att någonting skall mirakulöst hända så att hon skall vara frisk i morgon , ja vi får se vad som händer.

Toa och handfat är installerat , men vi saknar fortfarande , dusch , lyse och värme , men vi gör framsteg hela tiden.

Värmen i huset har ju varit avslaget i 2 veckor men i dag så har vi fått tillbaka den , inge mera värme genom portala värmeelement , jippie

Banan är stenfrysen  och självklart så regnade det dagen innan det frös , men några vattenpölar kan vi leva med så länge allt är plant och fint och det är det efter en ordentlig sladdning i går eftermiddag.

Vi var på stan i går och åt middag med arbetskompisar och det var jättetrevligt , bra mat , trevliga samtal , bra efterrätt

Förkylningen är fortfarnade jäklig , hela familjen är klubbad , men vi får hoppas på en ljusning snart.

Pratade med en trevlig människa på jobbet idag och det visade sig att han kunde fixa fram grus till hagarna så de inte är så jä...vliga vid ingångarna , han skulle ringa mig i morgon och med lite tur skulle han kanske leverera detta innan helgen.

Ha det bra/Susanne😎

Minna :)

Hur söt kan en ponny vara egentligen, se själva och välj erat svar: JÄTTESÖT

Fått låna Minna som hon heter av Wrede nu när Bea inte kan gå ridskola för tillfället dock gick hon några steg frivilligt idag så vi får hoppas att vi kan dra ner på rosa elefanterna medicinen och att hon kanske kan få se solen någon minut vi får se imorgon tisdag då vi ska prata med ATG igen om henne. Hur som helst är vi tacksamma av Wrede kan låna ut sin ponny så här smidigt.
Förkylningen håller i sig UNDERBART kan man säga, Nisse var stel som en pinne i ett framben idag😮vad händer, jag har kolla han har Mugg så det dundrar av det och då är han ju så känslig förstår ni så man kan typ knappt ta i honom🤒löjlepotta kallar jag honom, nu är det åtgärdat och han dog inte🤨.

Ha det
Mona

Häftig hemsida

Just nu måste jag säga att våran hemsida är bara så snygg , jag personligen är ingen större anhängare av hallowen då den är lagd på helt fel helg , jag menar allhelgona är för att vi skall minnas de som vi har förlorat under åren inte att skämta och supa och bara festa loss ,det kan vi göra någon annan helg.

Bea står helt still i sin box och bara försöker att bli bättre , hon rörde sig 2 steg i går frivilligt , det var inte utan smärta , men hon rörde sig i alla fall🤔

Boris är en liten skitunge , söt , gullig och kommer undan med allt pga att han är så jäkla skön att titta på , man kan nästa inte vänta på att han skall bli äldre och visa vad han kommer att bli för någonting i livet.

Jag har lovat mig själv att jag inte skall göra någonting utan bara vila så denna förkylning har en chans att bli bra , jag skall bara ta in utemöblerna , tömma finkan från hö och åka med papper till återvinningen , sen kanske det blir VILA🤨

Ha det bra/Susanne😎

16 okt Alla förkylda

😥 Hela familjen förkyld, det var en snabb förkylning att sätta sig i kroppen förhoppningsvis går den snabbt ur också.

Hur som helst hunnit vara och bytt däck på båda bilarna och finkan tog 20 minuter, grymma killar att jobba 500 spänn ta dem värt varenda krona kan jag lova, iväg sedan och hämta hö i strand´(tyvärr Mona kom vi inte förbi och hälsa på) vill inte göra er sjuka, hem och fixa lite på gården, iväg till Hippo och tvätta lite och se på hästhoppning, hem och åt ChingChong Mat som tog en evighet att få take away på men gott var det, ja annars tror jag inte det har hänt så mycket.

Imorgon söndag hämtar vi Wredes shettis som vi ska ha på ridskolan, den åker hem på tisdag igen och så får vi köra på så till vi har en lösning gällande Bea´s problem men hur än framtiden yttrar sig så måste vi fixa en pålle till då Bea inte kommer att komma igång på de närmaste månaderna ändå om hon nu klara av smärtan och allt det ser vi på tisdag då vi har första hållplatsen för henne🤔.

Nej nu ska jag lägga upp fötterna och säkert kommer Mindy att göra det samma den sömntuttan hon och Boris är likadana bara sova hela dagarna, Boris är så söt han tar upp hela boxen ligger raklång under mammas mage och snarkar henne i karleden vad kan man säga(dukig Doris)

Ha det😀

Sjuk

Så jäkla onödigt att bli sjuk nu , ont i halsen och huvudet och snuvig som bara den , tur att jag är ledig på fredagar så kan jag vara sjuk och jobba hemma idag , mamma och jag har mockat stall och medans så står Bea med öppen dörr och tittar på och bara jättesöt.

Mattläggaren kommer att bli klar idag och sen måste vi vänta till nästa vecka för att rörmockaren skall sätta in alla saker igen , men vi närmar oss.

Baksidan på huset är KLART , det ni känns jättebra och det blev jättefint , vi har även börjat vinterstäda lite mera frenetiskt så vi kanske hinner innan nästa snöstorm , det enda jag inte tycker om är att jag inte sladdade banan efter provridningen för tävlingsryttare i går och banan FRÖS , jag hoppas att det kommer tina upp.....

Ha det bra/Susanne😎

SNÖ

😲När blev det bestämmt att det skulle snöa i dag?? den diskutionen har då jag då inte varit med om...........

Vi kom hem i dag från jobbet och sprang ut och tog in resten av hästarna som var ute och bettan höll på att frysa ihjäl , hon frös så fruktansvärt och även om hon hade på sig sitt fina täcke så frös hon ordentligt , nu skall vi gå ut och byta täcken på alla hästar och sätta på riktiga vintertäcken med hals , även Boris skall få testa sitt täcke och vi måste hitta ett täcke till Doris som inte den lilla piraten fastnar i när han äter.

Jag har i alla fall jättebra vänner , vi har ju för lite hästar till ridskolan nu när Bea är sjuk och både Mona W och Monica har erbjudit sig att låna ut sina superponnier till oss och att detta är borttagit från oroslistan känns helt underbart.

Vi sitter nu och tittar på vad som är kvar på TO DO listan innför vintern och det är mycket kvar , även om mattläggaren jobbar för fullt och baksidan är klar förrutom häng ränorna , men det jobbar de för fullt med mina kära små hackspettar , de är polska och väger ca. 85 kg. även om de inte pratar svenska så är de jäklar på att jobba

Ja vi hörs snart/Susanne😎

bea, akut sjuk

Lilla söta Bea blev akut sjuk idag och fick åka in med ilfart till vetrinären och där kostaterades det att hon hade fått ett massivt återfall av fång som hon blev drabbad av för 1 1/2 vecka sedan , lilla Bea kunde nästan inte gå in till ATG själv och hade extremt ont i alla 4 fötter , men mest i framfötterna , hon hade hovrotation på bägge fram och efter en massa jobb och stöttning så fick vi på hennes nya fångsulor som både limades och silvertejpades fast på hennes hovar.

Bea var jätteduktig , men det ser inte bra ut , hon har första hålplatsen på tisdag då vi hoppas på en posetiv trend med mindre smärta och kanske kan vi dämpa smärtstillandet lite grann då hon nu går på en jättedos så att hon inte har för ont och inte plågas i onödan.

Det är inte en rolig känsla att vänta dessa dagar och veta att hon har ont , men det går inte att göra någonting , vi hoppas att allt bara går hennes väg nu.

Vi hörs/Susanne

Duscha jippi

😀 Att vatten kan vara så fantastiskt egentligen, klart har man inget badrum och duschar i en arbetsbarack är allt lite si och så kanske men allt går att lösa ändå.

Lite mer positivt i veckan, dem håller på för fullt med bakväggen blir snyg😀gt, på torsdag kommer dom och gör det sista gällande spakling underarbetet och sedan ska mattan läggas in av samma personer ska köpa ut mattan i veckan, så nästa vecka har vi nog ett BADRUM😀nu ska vi bara kolla lite på ny toalett, vask, dusch inte för att det behövs vi har ju det vi hade förut, men blir det snyggt när allt annat är nytt, tror det blir nytt ändå.

Vilket skitväder det var i natt, regn, rusk, storm, åska och hagel🤨är det inte oktober🤨ja det blev ju fint innan jag åkte till jobbet 05.35 jippi, det är lite jobbigare att kliva upp nu när mörkret lagt sig men till jobbet kommer jag.

Tävlingssäsongen är över och även jobbardelen på tävlingarna sista domar och banbyggar jobbet avklarat i helgen skönt det har varit en skoj men lång tävlingssäsongen alla har varit hur duktiga som helst. Okej vi har ju Mountainhorsefinalen kvar för Carro och Bullen 13-14 nov men då sviker vi dem och åker till Göteborg med jobbet typ första gången på 15 år som dem bjuder på något så vi kan inte låta bli, men vi skickar med 2:a tränaren till Bullen Jessica hon kan honom minst lika bra som vi, blir superskoj bara lite lugnande till Monica ska ni se att det kommer att gå bra.

Föreningsfest verkar det bli också första helgen i december lät det som, bli bra med ett avslut för alla som slutar på ponny🤨 i år, nu kommer det nya stjärnor in i stallet ska bli skoj att träna upp dem också(igen)

Ja ha det nu allihopa

Dags att jobba och vila upp sig....

Nu är helgen slut... äntligen😲 ,det har varit en lång och jobbiga 2 dagar och även om hästarna har hoppat som små gudar och plockat hem ordentligt med rosetter så kändes det ordentligt i fötterna i går kväll , det är tur att det blir måndag så att man får vila upp sig på jobbet

Nisse och Bettan har varit ute och tävlat både lör och sön och uppförde sig jättebra , de kommer att bli superduktiga små tävlingsponnier nästa år , då kommer alla de andra ponnierna få se upp på tävlingsbanorna.

Nu skall vi gå ut och ta in hästarna och sen blir det RIDSKOLA

I alla fall så har under hela dagen snikarna varit och brädfodrat och lagt på träpanel , det kommer att bli jättebra när vi är klara😎

Ha det bra/Susanne😎

Boris, chippad,registrerad 8/10-10

🤔 Nu är han riktig ponny lilla Boris, chippad, registrerad och pussad på, han är så grymt snäll står snällt på gången med Mamma Doris i boxen som övervakare, det är ju dock hennes son även om hon lätt uppskattar att slippa honom en lite tid den busen, kollade frisyren och rakade sig(Bullen höll på att dö)men Boris stod så stilla så, satte dit chippet lite äcklige med det gick, och sen kom det värst som har hänt idag hon ryckte bort några strån från hans svans han blev helt förvånad och tittade på veterinären 😲vad hände😲men det gick bra med en lite puss från henne så var det glömt. Nu jäklar ska vi på Bio är det tänkt vi har fixat och piffat Diesel+utrustning inför tävlingen imorgon, ritat banor inför helgen och dagen är inte slut än😀

ha det
mona

BADRUM

😲 ÄNTLIGEN ÄR SNIKAREN OCH RÖRMOKAREN HÄR OCH JOBBAR , DET HAR NU GÅTT CA. 9 VECKOR SEDAN DE TOG BORT VÅRAT BADRUM OCH NU BÖRJAR DE JOBBA IGEN

I GÅR KVÄLL EFTER HOVSLAGERN OCH HOPPTRÄNINGEN MED BETTAN SÅ FOR HELA FAMILJEN TILL STAN OCH TITTADE PÅ BADRUMSMATTOR OCH HITTADE IGENTLIGEN INGENTING SOM VI VILLE HA , NU SKALL AMMA OCH JAG UT PÅ EN NY TUR OCH HITTA EN MATTA SOM DE KAN SÄTTA DIT NÄSTA VECKA

I DAG SÅ SKALL BORIS CHIPPAS OCH REGISTRERAS OCH HAN ÄR JÄTTENERVÖS , TÄNK OM INTE MARIA TYCKER HAN ÄR SNYGG NOG , MEN VI HAR SAGT ATT HAN KAN INTE MISSLYCKAS MED DETTA , HON KOMMER ATT TYCKA ATT HAN ÄR EN PÄRLA AV PONNIER😎

I HELGEN ÄR DET HOPPTÄVLINGAR PÅ HIPPO OCH ALLA PONNIERNA FÖRUTOM BEA SOM HAR FÅTT FÅNG,  KOMMER ATT FARA UT PÅ ÅRETS SISTA TÄVLING.

DATORN HAR HAFT STORA PROBLEM ATT FUNGERA SISTA VECKORNA SÅ OM ALL UPPDATERING SLUTAR ATT KOMMA OCH NI INTE FÅR NÅGRA SVAR PÅ MAILEN SÅ RING I STÄLLET SÅ FÅR NI TAG PÅ OSS.

HA DET BRA/SUSANNE😎

My active shining light 6/10-10

😮 Kolla in grabben, herregud vad han har växt lilla Boris inte så liten längre kan man lätt säga.

Kurs med kurt 5/10-10

🤒 jippi, skoj och sitta på kurs hela dagen för miljö och hälsa men vad gör man inte för sitt arbete, prov blev det också och det kändes som det blev MVG får väl hoppas att  man lyckas någon gång med ett prov😉
Hur som helst hemma 16.30 in med pållarna, fodra, rulla 2 ensilagebalar över bron, ta bort bankande plåt och hålla lite lektion med motionsryttarna, 19.00 åker och hämtar Take away mat och sitter nu och fixar det sista på datorn, ja dagarna går, nu har vi fått en duschbaracken som jag skulle inviga igår, jo då det skulle finnas varmvatten har nog inte duschat så snabbt kanske var typ 5 liter varmt vatten, kollade runt och såg en knapp som det stog Boiler på frågar om den inte ska vara på ON nej då allt är som det ska, men idag när morsan ska dusch blev det annan ton och ringer till elmannen och nog fan skulle knappen vridas men när jag säger det då är det fel såklart livets hårda skola😀

Nej sluta gnäll och gå och lägg dig istället.

God natt

Fram och tillbaka Skellefteå

😉 Ja det en sväng fram och tillbaka till Skellefteå idag, skulle lämna av Daniel till Yvonne då dem har träning i norrbotten lör-sön, missade tiden med 40 minuter men vi lyckades ta med oss Maries finka och lämna av till Olssons och samtidigt lämna av Daniel till Yvee värsta droghandlen vid brandstationen idag, sen skulle vi dra en sväng och se på deras shoppingstad som dem har längst vägen, okey vi körde såklart fel och kom till Skellefteå ridklubb och gick en sväng och kollade på deras nya ridhus FINT vill ha😎ja iväg igen och hitta ut var ett skämt vi har nu sett ett område med massa hus innan vi hittade ut igen, japp ut på E4:a och svängde av rätt denna gång, fint hade dem på shoppingstället ialla fall, gick en sväng på Maxi och handlade lite, sen åkte vi in till centrum och åt mat och sedan blev det hemfärd, anlände till Stöcke 19.00.

Träningen gick bra idag, hela träningen har ju gått ut på att få koll på sits och händer, inte det lättaste men jag tycket dem fixade det riktigt bra  och alltid lär man sig något att ta vidare i träningen. Nisse var med idag och han är så Cool hoppade banan typ 80 cm perfekt höjd för honom, studs, oxrar, räcken 3 komb. och så var det 3 hinder efter varandra med relaterade avstånd, 3:e hindret såg vi just när han red in på linjen oj vad hög sista hindret var men han skuttade bara över som inget var fel duktig kille. Märta älskar att hoppa igen okey Challe får jobba när hon rider med Hackamore men det tar vi nog hellre när Märta trivs, även Toni och Elvira skuttade runt idag även dem med hack och där är det lite svårare att få till det men det blir nog bra med lite träning det är ju lite teknik när man rider på hack kan man lätt säga.

Daniel älskar Bullen så enkel han är säger han kan gå hur långt som helst(om han nu inte hade alla skavanker då)Carro ska väl kanske ha beröm också hon sitter ju ändå på och visar vägen och löser problemen, ser bra ut inför både hippo och Mountainhorse finalen som är i november på Strömsholm, tyvärr kan nog inte Susanne följa med då vårat företag har bjudit oss till Göteborg den helgen, men vi skickar med Jessica som tränare hon kan ju Bullen utan och innan till, kommer gå kanon och vilken upplevelse(helst för Monica😉)

Bea har lite ont i sina fötter såg väldigt konstigt ut igår på träningen så vi tog bort henne från den efter ett tag, men idag ser hon mycket bättre ut🤨Gammtanta måste ta hand om sig.

Ja imorgon ska Kerstin hoppa Diesel hon måste ju få träna en gång inför Hippo nästa helg kanskesen drar vi direkt till SURF där vi är Domare/Banbyggare för hela 10 ekipage, sen blir det klippning av Bullen än en gång och vi kanske hinner hämta hö innan det börjar skymma jag då var den dagen över.

Ja Elin har ju varit här fredag-lördag och varit pressfotograf och hundvakt, sån stjärna hon är lilla gumman.

Och så gratulerara jag Sandra, Jossan och Vanja som fyller år i veckan lika bra jag gör det då minnet är lite så ibland, ska sjunga när jag är Domare på Hippo för er😀(kanske inte)

Ha det
Mona

DANIEL SVENSSON

😲 I dag är det andra dagen för Daniel Svensson träning som vi kör på hemmaplan , gårdagensträning var helt okey 8 plusgrader , vindstilla och helt kolsvart , lampan till banan slog av hela tiden och sista gruppen var ett ballt gäng som hoppade med pannlampa

Bea kämpade på , men fick stå i stallet idag då hon inte såg hundra fräsch ut , vi får se hur hon ser ut senare i veckan , Elin är fotograf i helgen och fotar till challe.

I dag är det banhoppning och uppvärmingen är som i går , BRUTAL🤩

Ja alltid så lär man sig någonting och så får man se vars sina gränser går😎

😎I dag vid 13.00 snåret så kommer ni se en landrover svissa förbi då vi skall möta yvonne i skellefteå och lämna över Daniel till henne då de har deras träningen i Norrbotten.

Bettan var med i går och var jätteduktig , hoppade alla hinder och hade hela tiden en posetiv attityd , det var trevligt att se

Ha det bra/Susanne😎

Danielträning 1-2 okt-10

😀 Så var det dags för årets sista Danielträning 2010, vi är hårdingar och kör hemma i Stöcke och på vädret ska vi ha okey väder som det ser ut, imorgon lördag kör vi upp honom till norrbotten där han tränar lör-sönd, det blir fullhelg för killen kan man säga.

Bettan är rakad och skodd gick bra, skulle raka Bullen gick mindre bra men ½ han är gjord😲vi tar resten på söndag, hela stallet är klippta nästan nu, kvar är  Gullan och Nisse men dem tas i helgen.

Vi har fått våran dusch den står på gården, 4 duschar och 4 tvättställ ska det va så ska det eller hur, blir skoj och springa ut i mörkret och -grader några veckor framåt, blir nog volvodusch för våran del.

Har beställ duschskåp och skåp från IKEA 475:- för frakten kan vi ta tycker jag och få det hemleverat på gården.

Sen är vi banbyggare och domare på surf på söndag då dem har blådragonen som tävling.

Nej nu kommer Daniel genom dörren så nu lägger vi ner datorn ett tag.

Tjing
Mona 

LA-LA LAND

😲DET ÄR BARA SÅ HÄR ATT VI BOR I LA-LA LAND , VI ÄR PERMANENT SKRIVNA PÅ DEN ORT DÄR ALLT SOM KAN GÅ FEL , GÅR FEL😲

VI HAR JU VATTENSKADA I BADRUMMET OCH HAR I 5 VECKOR VÄNTAT PÅ ATT DET HAR TORKAT UPP , MEN I MÅNDAGS SÅ KOM FÖRSÄKRINGSBOLAGET OCH DE SÄGER ATT DET ÄR NÅGON JÄKLA GRÖNGÖLING SOM INTE HAR GJORT SITT JOBB ORDENTLIGT OCH DÄRFÖR SÅ HAR VI SÄKERT 5 VECKOR TILL UTAN BADRUM DÅ DE HAR BILLAT BORT CEMENTGOLVET IDAG.............

BENGT OCH NILS HAR SJÄLV HAFT  DETJÄTTETREVLIGT OCH FÖRSTÖRT 2 ST LAMPOR I SINA BOXAR OCH SLITIT BORT EN ELKABEL BARA FÖR DET ÄR JÄTTEKUL , OCH DET ÄR JU SÅ ENKELT ATT HITTA EN ELEKTRIKER SOM VILL KOMMA OCH HÄLSA PÅ OSS

VI SKALL JU BRÄFODRA OCH ISOLERA HUSET NU I HÖST OCH HAR FÅTT HEM BRÄDER SOM SKALL FÖRMÅLAS........ NÄR MAMMA HAR MÅLAT HÄLFTEN MED DEN JÄTTEDYRA MÅLARFÄRGEN SÅ RINGER HON TILL SNICKAREN OCH EFTER ETT TAG SÅ KOMMER DE FRAM TILL ATT HAN HAR SKICKAT FEL BRÄDOR OCH VI MÅSTE FÅ NYA OCH BÖRJA OM IGEN............. VÄLKOMMEN TILL LA-LA LAND😲

NU SKALL VI I ALLA FALL GÅ UT OCH SLÅ PÅ BETTAN SKOR , MEN I VÅRAN VÄRLD SOM KAN DET HÄNDA MYCKET INNAN DE SKORNA KOMMER PÅ HENNES FÖTTER.


VI SES SNART/SUSANNE😎

 

KLUBBMÄSTERSKAP 2010

😀 Solen skiner på vårat KM, igår var himlen öppen typ hela dagen och tråkigt och grått, men imorsen när vi vaknade så hade även solen vaknat underbart, vattnet på banan var bara små pölar efter vårat jobb med sladdning, dikningn igår kväll när vi kom hem från IKEA som alla 5 vara med till. Jag kan säga att Mindy vara väl knappast den gladaste, att typ tillbringa en dag i bilen, men hon var en stjärna hela dagen, idag har hon haft det lite jobbigare då alla kompisar har kommit och hälsa på under dagen då vi har haft KM. Så nu sover hon så sött😲

Hur som helst KM 2010 vanns av Challe igen men på Diesel denna gång 2009 vann hon med Märta, Märta var med också med indi. start med hackamore, så roligt att se henne tycka livet är skoj igen och man inte har så jäkl..a ont i munnen visst blir det jobbigt att rida henne när hon drar på efter hinderna ibland men livet är fantastiskt tycker hon och vi håller med🤩Nisse försökte att ta segern men Challe slog henne som sista häst till start och han blev 2.a duktig kille, Elin var med på sin första riktiga tävling(nästa riktiga) och skötte sig så bra, dubbelnolla och 7:a blev hon. Vanja satsade med Bea och blev 3:a bra jobbat inte lättast att sväng när man har fått upp farten på gamtanta. Snygga runder och roliga tävlingar, helst Malou som höll på att ge oss en avfallning då hon satsade över sista hindret med Diesel, men grabben saktade av lite försiktigt till hon satt i sadeln igen

Nu är det dags för middag så han en trevlig kväll allihopa.

Smutsiga ponnier

Ni skulle ha sett Märta idag , hon och gullan fick gå Måns och Nisses hage som är jättelerig och helt förjävlig just nu , men eftersom Måns skall åka till sina nya ägare i dag så tycket jag att han skulle få hålla sig lite ren idag............
Ja måns och Nisse hade jätte roligt i den stora hagen och bockade och busade som aldrig förr och Gullan ställde sig i en ute box och bara slapp alla lera , men MÄRTA hon har inte alla hjärnceller i samma låda , hon la sig ner i den största , djupast mest bajsfulla lerpöl i hela stöcke och rullande runt , runt och klev sedan upp , hela regntäcket , halsen ,benen , huvudet , örona , svansen droppade av bajsbrunt lera och jag skrattade något så hjärtligt , det kanske inte Challe gjorde när hon kom och red på förmiddagen , skriet som kom från hennes läppar är inte någor som små barn skall höra

Ja ibland kan livet bara vara jätteroligt😲

Vi hörs snart/Susanne😎

Vissa människor

Mona har jobbat som bara den med denna sista Daniel träning för året och det har varit en tjej som verkligen har varit på för att få en plats och att mona skall fixa uppstallning , ja sånt som verklig sliter och tar tid och energi.
Prinssesan som Mona är så fixar hon allt , inget gnäll eller någonting och när anmälningstiden är slut och grupperna är gjorda så kommer det ett litet mail från denna tjej där hon backar ur pga att Daniel är för dålig och att det är långt att köra , men det är väl inge längre att köra idag än när hon anmälde sig , eller är detta en sån människa som anmäler sig till allt och när andra personer verkligen har försökt hjälpa till på alla sätt så skiter man i allt.

Och det faktumen att  vi inte kräver att hon behövde betala sin plats eller ens en liten straffavagift , då det inte finns någon att ta hennes plats , det bara bryr detta ekipage inte sig om.

Skickade iväg ett mail där jag önskade henne lycka till i hennes framtida karriär och sa om hon hade en tränare som var bättre än sverigens landslags tränare så skulle jag ochså bara träna för den , det tog en dag så fick jag tillbaka ett riktigt oförskämt mail där man ser att man skall aldrig hjälpa folk , man får aldrig någonting tillbaka för att de fullständigt skiter i hur mycket man försöker och jobbar och lägger ner tid , bara de har någon att hacka på , för ingenting är ju aldrig deras fel ,


Jag blir bara så ledsen på såna här människor då de tar upp fruktansvärt mycket av energin för restan av dagen , även om man säger att man inte bryr sig så blir man GALEN.

Nu är jag klar och kommer att sudda denna människa ur min hjärna för restan av mitt liv

MVH Susanne😎

Bara massa regn

Det bara kommer regn efter regn område och hagarna ser INTE bra ut just nu och det finns verkligen ingenting att göra åt detta just nu😥

Hästarna var verkligen nöjda att få komma in idag , det var tur/skicklighet att vi satte på dem regntäckena idag annars hade de frysit ihjäl🤒

Det som ser bra ut just nu är att Måns åker på fredag till sin nya ägare och att Bettan verkligen har uppfört sig på alla nivåer och det känns just nu som att hon kommer verrkligen att kunna ta över Queens plats.

Vi hade funderat att åka till IKEA på fredag/lördag och titta på badrummssaker då vårat skall snart byggas upp igen efter denna vattenskada , badrummet som aldrig torkar upp kunde vi döpa den till.

Nu sitter vi och tittar på b-ponnier ,men det är svårt att hitta vad man vill ha igentligen.

Vi hörs snart/Susanne😎Ridskola

😮Boris är så jäkla söt , han bara älskar Bettan , han ligger vid fötterna på henne , typ 50 meter från Mamma Doris och om detta fortsätter måste vi flytta in Bettan i Doris/Boris hage..........🤩

Timmy har åkt hem idag , då han hade en dålig attityd till barn och hantering och detta fungerade bara inte i vårat stall.

Bettan har verkligen visat sig från den rätta sidan , hon är både snäll o hantering och ridning , men konditionen är kanske inte den bästa

Nu har vi ridskola och hälften av eleverna kommer att ha uteritt idag.

Vi hörs snart/Susanne😎

Din rubrik

http://www.youtube.com/watch?v=uOTPYeQ8MrA

Här är beviset Boris har råkat ramlat ut från hagen och hittades på vägen på baksidan vid sin hage, helt obrydd stod mamma Doris kvar i hagen när tjejerna gick iväg med honom på vägen hemåt, Jezzi hämtade Doris och gick andra vägen stressade inte upp sig, men Challe hade mycket att hålla i på vägen hem 🙃Allt gick bra och dem är återförenade.

Elin har tjuvtränat på Bullen inför KM:et nästa helg och även här har ni bevis på den bedriften, gick kanon det är bara att se sig för i framtiden.
http://www.youtube.com/watch?v=R5hmMSQ88RY

Var i Kåge i går for iväg 06.45 tankade och köpte frukost på Shell for och hämtade  Chri och drog iväg, alla Stöckeekipage skötte sig riktigt bra, vi hade lite stolpe ut i laget med blev 3:a och totalt 3:a i serien inte fy skam kan man säga. Var hemma i Stöcke igen 20.00, jag var banbyggare där uppe under dagen.

Vi har haft hoppträning även för de andra Stalltjejerna och det såg bra ut, Challe och Carro har rakat Diesel och ikväll ska Måns bli nakenråtta är det tänkt.

TJing tjong
Mona

17/9-10 Uppdatering

Hejsan

Lite snabb uppdatering, det är mycket nu och dygnet tror jag har minskat på timmarna, men hur som helst har just varit ut och gjort stallet tagit in alla hästar och fodrat, det regnar och sen blir det sol och sedan regn och sedan sol roligt🤨men vinter mössa är hittad och sitter på vid regn och blåst.

Bettan kom igår var ute en lätt sväng idag inga problem med hantering och ridning, inte det minsta lik Märta förutom färgen då, men gå ner på tygeln det kan hon. Timyan var en besvikelse inte snäll att hantera och går ej att galoppera på så han får åka hem igen på måndag, han var ju vårat alternativ till Queen, men det är bara att leta vidare.

Imorgon bitte 07.00 åker vi till Kåge och är banbyggare + final i Div 2.

Nästa helg KM. Helgen efter Daniel fre-lö och domare/banbyggare SURF söndag. Helgen efter det är det hippo och där är vi också domare/banbyggare men sen är det slut på tävlingssäsongen phuu det har varit lite kan man säga och man ska väl inte klaga vi har ju haft år vi knappt har fått tävla i vårat eget län så smidigt har det varit på så sätt.

Nej nu ska Mindy ut och det är viktigt förutom att BORIS fyllde 10 veckor igår vart tog tiden vägen och vad han har vuxit ska försöka ta något kort så får ni ni se i helgen.

tjing
Mona