Välkomna till Stöckestallet

Nyheter 2020

Ja, det blev inget Skellefteå i helgen, då beslut att ställa in tävlingen pga Corona Viruset, helt rätt kan jag tycka, det är viktigare med våran hälsa än att ha roligt med våran hobby/sport just nu. Dem flesta hästtävlingarna över hela världen är inställda just nu. Även VM är framflyttat då det skulle köra igång om en månad. 

Vi får träna istället helt enkelt. Tror det blir ett uppehåll hela våran när det gäller sportevenemang, konserter m.m tyvärr, flyg, hotell, tåg m.m har redan börjat dra ner på sin verksamhet, klart folk är inte ute och rör sig på samma sätt, eller får inte också, USA har stängt helt från våran del av världen att folk får resa in i 30 dagar, hårda puckar men ta tjuren vid hornen är nog helt rätt.

Annars går som livet på som vanligt, vi har fixat lite på jobbet gällande sjukdomen också, så nu portionerar vi maten till eleverna, har tvål och pappershanddukar i klasserummen och dem får inte gå vidare till maten om dem inte handspritar sig först, av 580 personer var det ja ni ser rätt, en lärare som vägrade sprita händer för det luktade så starkt 👎ja, vi kan ju säga så här hon spritade händerna innan hon gick in, för hon fick stopp kan man säga med basta. Löjligt.

Ca. 3 månader tills Kakan ska få sitt föl, det går fort nu. Och meningen är att hon sak få ett till föl nästa år och allt går bra, även Brummis ska få en liten mini brummis eller planen är att vi ska få en storhäst, men vem vet. Nu var det bara med vilken hingst vi ska ta. Börjar ju närma sig för den tiden då vi är i mitten av mars redan.

Idag är det sol och några minusgrader, men annars så har det varit plus så vägarna är framtinade, men ridbanan har inte riktigt kommit fram helt, ca. 1 cm is men vi har ca. 20 % som är sand på, lite plusgrader så försvinner det också, och då är vi i ridbart skick igen. Och vi har ljust nu till efter 18 snåret helt underbart.

14. mar, 2020