Välkomna till Stöckestallet

Nyheter 2020

Ja, vi har i världen ett virus som är dumt, det började i Kina för ungefär 2,5 månad sedan och dem har typ stängt ner hela landet för att mota Olle i grind som det heter. Har lyckats helt okey, men många och då snackar vi många insjuknat och även dött av denna sjukdom, nu har det börja vandrat resten av världen också och nu har även vi det i norden och då Sverige också, vi har just nu typ 300 insjuknade människor men det kommer att öka,  1 person har dött. Det är som vanligt var 10 år en influensa liknande sjukdom, typ en förkylning men det sätter sig på lungorna och har du otur så sätter den sig djupt där och då blir det riktigt farligt, och som otur är så är det dem äldre över 70 som är dem som drabbas värst, då dem oftast har andra sjukdomar som krånglar till det.

Barn och ungdomar blir inte sjuka eller bara lätt och det är ju mystiskt i sig, men  samtidigt tur. Så vi som jobbar på skola har nu fått göra en del åtgärder, ex. finns tvål och handdukspapper i alla klass rum då tvätta händer är den riktigt medicinen för denna sjukdom. vi har handsprit när dem ska in i matsalen och vi ska börja portionera maten så det är endast personal som tar i tänger m.m. det är den åtgärden förutom att dem inte får torka borden själva heller utan det gör vi, allt för att minska smittspridning.'

Danmark har stängt alla skolor i sitt land, så vi får se hur vi gör hos oss lite längre fram helt enkelt. men nu kör vi på så gott vi kan med dem medel vi vet fungerar. Samtidigt kan ju inte hela samhället stanna till heller, helst när det kommer vara en längre tid detta håller på.

Vi skulle ju på tävling till Skellefteå i helgen, men det blev inställt pga Corona viruset och att man inte få ha folksamlingar som är över 500 personer tillsammans, många konserter är inställda och hockeymatcher m.m kör utan publik, och allt går väldigt snabbt, snabba beslut men det är ju helt rätt och ta tjuren vid hornen direkt.

Italien har stängt ner sitt land också och Iran har det tufft också.

Vi får se hur det utvecklas, vi tänker bara att det är som Kvarka för hästar, smittsamt som rackarns och renlighet  är det som gäller och tid. Tyvärr.

12. mar, 2020