Välkomna till Stöckestallet

Nyheter 2020

Helt sjukt vad Australien har det svårt nu eller sedan några veckor sedan med bränder, men nu har det urartat helt och elden är bara för mycket, förhoppningsvis så kan den extra hjälp dem har satt in nu hjälpa dem, men det är sommar på gång och värmen och vindarna vill inte hjälpa dem direkt. Människor blir tvångsevakuerade nu från sina hem, och djuren ja dem har det inte lätt och ½ populationen av koalerna har dött och vars ska dem ta vägen dem bor i träderna och det är där dem kan sin sak, när dem kommer på marken så blir det så mycket svårare, men det gäller såklart alla stackars djuren och komma undan lågorna och det gör som sagt inte alla.

Vi får hoppas att dem duktiga brandmännen och alla andra människor får en chans åt sitt håll och får tag i elden och släcka.

Vi har plusgrader och is, men vi ska inte gnälla, även vi hade ju 2018 många bränder i landet och det var inte roligt. Så vi tar en sen vinter istället som det har varit dem flesta åren nu förtiden, när jag var ung och så var det snö från minst november till våren, inte en massa plus och slask och is om varannat.

Trettondagsafton idag och det betyder helg imorgon måndag också, sen är det 2 dagar ledigt innan jobbet startar upp för fullt.'

Just nu håller vi på att fixa det sista med 2019 års bokföring, ska väl gå det också. Tråkigt men ska göras.

Vi ska förhoppningsvis beställa resa till sportlovet denna vecka, efter jag har varit hos läkaren om min hjärna, innan dessa känns det dumt och beställa en resa om det skulle vara något akut eller som ska operars eller så, inte för jag tror det men man vet ju aldrig.

Sen om 2 veckor så drar tävlingssäsgongen igång, men vi är nog så klara vi kan bli för tävling, ridning hemma är det en annan fråga om, visst än så länge har vi klarat oss för att vi har en åker och rida på, men nu är det nära att det inte finns kvar någon snö på den längre, finns i ett hörn så man kan rida på en stor volt, annars så skrittar dem väldigt mycket på den åker och den är stor och det är bra träning också, men vi missar ju konditionsträningen just nu för pållarna, men snart kommer nog dem där vita sakerna nerdinglande och då kommer vi att gnälla att vi inte vill ha mer snö. 

Om man inte hade hästar så är nog den här vintern helt okey, lite mörk men smidigt och slippa skotta snö och så. Men visst är det skönt när det är vitt ute även för dem kan jag tycka. 😎

5. jan, 2020