Välkomna till Stöckestallet

Vad händer egentligen!

Här har vi inte haft tid med några uppdatering för det har varit en helt jäkla vecka.

Vi börjar förra fredagen då jag och Mona och Chri åkte ner till Strömsholm för att hjälpa Stöcke PF fram till en medalj i finalen på Elitserien.

Vi fick ett samtal på torsdag från SvRF där de ville följa Stöcke under färden från Norrland och fram till finalen på SvRF instagram , de har 26 000 följare och alla fick följa med i alla olika situationer som kan hända under en hopptävling.

Det blev jättebra och tjejerna och killarna tog sitt jobb på allvar även om det tog mera tid än vi trodde det skulle ta.

Vi hade några incidenter på E4an när vi körde ner då en bil fick motorstopp på vägen och en lastbil fick kasta sig ut mitt framför oss och vi fick använda alla subaruns bromsar.

När vi kom ner så kom vi samtidigt som Team Rönnbäck som var jättesnälla att köra ner Arne tillsammans med Smockan i deras B-kortslastbil.

Vi hamnade i ett jättebra stall med trevlig människor och jag veterinärbesiktigade Arne i crocks och kepa och det gick bara bra

Vi satt och myste med hela gänget som bode i lastbilar och finkor m m och grillade innan vi åkte till vårat B&B som var 10 minuter från Strömsholm , vi bodde där med hela Team Sandelius och hade trevliga samtal vid frukostbordet. 

På lördag så var det warm up (LA) och Arne och sandra segrade i klassen och satte en bra känsla för helgen , resten av gänget fick några pet och D ponnyerna red felfritt och blev placerade så det var en bra dag. På kvällen grillade vi igen och firade LAG SM med tårta och blommor och hade bara det bra.

På söndag så startade vi upp Lag SM  tävlingen och Isabell och Star red felfritt i första omgången 

 Sandra och Arne fick problem i tvåkombinationen och fick 8 fel i första omgången

. Emelie och Crafty rev två små bommar i en bra runda och inför sista ekipaget hade vi 16 fel och var redan vidare till andra omgången då banan var SNORSVÅR och riktigt MAXAD. Men David och StorArne fixade till siffrorna ännu bättre med en 4 felsritt och vi låg på en 4 plats inför andra omgången

.

Andra omgången började med att Isabell blev hoppad ur sadeln och tyvärr landade på marken  , men Isabell gick och lärde sig omhoppningsbanan på en gång för att vara beredd om vi gick till omhoppning.

Sandra och Arne fick ner ett hinder i en bra ritt i andra omgången och även om gick direkt och lärde sig omhoppningsbanan.

Emelie klämde till med en mycket viktig felfri ritt som hjälpte oss uppåt i resultatlistan

Och David red på 4 fel och såg till att vi kom till Omhoppning om Bronset.

Vi hade en ordentligt försprång på det andra laget då de gjorde samma misstag som vi gjorde förra året när vi inte kunde omhoppningsbanan när vi gick till omhoppning , det tar MAX 3-4 minuter från att spekern säger att det blir omhoppning om medaljerna till allt skall vara klart och i år hade vi koll till 100%. Hästarna var framhoppade fast framhoppningsbanan var borttagen , alla kunde banan och ekipagen var taggade till 1000%.

Isabell startade först i omhoppningen och red fort med en pinne ner , sen kom Sandra och Arne och red ännu fortare och rev sista hindret . men motståndarna hade 8 fel på sin B ponny och sämre tid , Deras C ponnyer hade 17 fel och 1 tidsfel så när David red felfritt så var det klart att vi hade för andra året i rad vunnit en BRONSMEDALJ till laget.

Vi hade en jätterolig prisutdelning där Ida (som var reserv under finalen och hjälpte laget till vinst i sista omgången i vännäs) hon var flaggbärare och hjälpte mig med att styra upp laget och bara hade jäkligt roligt ute på Strömsholm stora gräsbanan.

Vi hade så jäkla roligt under helgen och Mona och Chri styrde upp allt från resultatskrivning till vätskekontroller och filmning med ljudeffekter

Mamma ringde varje 10 minut och skrek att datorn var dum då både onlinen och tv sändning inte fungerade , men hon fick följa med över telefon

Det var en enkel resa hem och även om veckan efter har varit supertung och varit full med jobb och min hjärna inte har orkat detta så är livet skitbra just nu

Vi hörs senare

MVH Susanne

10. jun, 2017