Välkomna till Stöckestallet

Vad händer egentligen!

Så där bara så var vi plötsligt framme vid årets premiär av tävlingssäsongen, varje senhöst säger man åhhh så länge det är till nästa åres tävlingssäsong, men i år så kom den snabbt som attan. I helgen ska hela 8 av våra 10 tävlingshästar ut på banan. Dem som är hemma är Fuxis och Lilly men som jag skrev i ett inlägg så har dem knappt hoppa något under vintern ändå, men dem är i topp kondition med allt annat, men dem får komma ut till våren det blir bra.

Från LD-LA ska vi hoppa i helgen och det börjar nu på lördageftermiddag, så det blir en sen kväll, det som är positivt är att vi är inte någon typ av funktionär denna tävling så det säger jag 

till, då det är väl lite sisådär med sena kvällar bygga om banan mitt i natten upp tidigt nästa morgon för att vara först på plats och sen hoppas att man har bra funktionärar runt omkring sig, det är mycket och tänka på när man är funktionär så ibland kan det faktiskt vara så att man tänker två gånger innan man tar beslut om man vill ta jobbet, sällan att man tackar nej då man också måste tänka på att ha jobbat ett visst antal dagar för att få fortsätta med det.

Vi tog beslutet för det måste vara minst 15 år sedan då det fanns knappt banbyggare, domare och överdomare här i norrland så vissa tävlingar fick till och med ställa in tävlingarna pågrund av detta, då gick vi kurserna för att hjälp norrland helt enkelt, vi blev då både banbyggare och domare och med det så hjälpt vi norrland på kartan igen, även så har våran förening nu fler banbyggare, domare, överdomare, inverkansdomare, grönt kort  också, så det känns bra och stabilt för framtiden. Sen är det klart att vi kommer ju inte hålla på med detta hela vårt liv så nya måste utbilda sig för framtiden och det är nog inte hel fel om varje klubb kan ha någon av funktionärsuppgifterna själva.

28. jan, 2017