Välkomna till Stöckestallet

Blogg

Nu är det varmt och det har ju varit lika varmt i flera veckor nu , men vi klagar inte 

Jag har haft en av mina funderingar igen och denna gång handlar det om elitsatsning

En av mammorna till en av våra ryttare som håller på att provrida under sommaren träffade en annan trevlig människa på stranden och det var några kommentarer om att vi inte var en riktig ridskola och flytta barnet till en riktig ridskola där de inte har så höga krav........

Alla har rätt att ha sina egna personliga åsikter , men att säga åt någon att flytta sina barn till en ridskola som inte har så höga krav är inte det en mycket konstig åsikt?

Höga krav har vi hemma hos oss , mot oss själva , mot våra vänner och bekanta , mot våra tävlinsryttare och mot våra tävlingsponnier.

Och självklart vill jag att alla skall försöka att förbättra sig för att bli så bra som möjligen de kan bli.

Vem vill inte förbättra sig? Vem vill rida på  en ridskola där man skrittar runt , runt , runt i 12 månader?? vem vill bara åka häst när man kan jobba på att förbättra sittsen eller jobba med små saker som man måste kunna lite senare i hästlivet?

Vi har ju inte en stor ridskola , men vi vill att eleverna skall ta kliv framåt och kunna saker som de kommer att behöva , men när vi får elever från andra riskoler som typ har ridit där i 4-5 år och de kommer med stora utbildningsbrister i sitsen och oftast är de så rädda att rida i vanlig galopp eller när hästarna rör sig lite fortare än halv död framåt

Men som vanligt är vi ju hårt lagda mot hoppning och att de skall ha bra grunder i markarbetet så att de kan tävla i hoppning.

Nu skall det tränas

MVH Susanne 

29. jul, 2014