Välkomna till Stöckestallet

Här kan ni läsa lite om oss!

Vad jag blir förbaskad på är veterinärer och kliniker och deras ansvars områden.

Våra kära lill aponny Blomman har ju blivit utdömd pga av pålagringar på SL leden , 4 år och livet har inte ens börjat ännu , en stor tragedi

När vi åker med våra ponnyer och skall kolla upp saker som kräver röntgen så åker vi till en klinik , annars så har vi en husveterinär som vi åker till och tar hand om alla böjningar och mera annorlunda skador som han är jätteduktig på att fixa.

Eftersom Blommans skada var ett yttre trauma som vi förstod behövdes röntgas så åkte vi till umeå kliniken , vi kommer dit och gör longering (UA), böjprov (UA)  , då kom den vanliga meningen , åk hem och VILA , nej , nej , nej , det är något fel på han blir svaret.

Efter lite övertalnig så röntag och ultraljudar vi honom och får svar att Blomman har 2 sprickor i en kota och problem med böjsenan på andra frambenet.

Okey säger vi om ni är säkra så är det den sjukdomen , vi bandagerar och ställer på boxvila i 10 dagar och åker till baka och röntgar igen , då har en spricka försvunnit och han hara bara 1 spricka i kotan , hem igen och 3 veckor vila igen och tillbaka för en ny röntgen och då har alla sprickor försvunnit och efter 5 veckor och 10 000 kr så har Blomman inte några skador alls får vi till svar , men låt han VILA så blir det säkert bättre.......

En av de ansvariga veterinärerna säger i samtal till oss att blodkärl kan synas på röntgen bilder som sprickor vid röntgen , okey men behöver man inte kontrast för att se blodkärl på röntgen funderar vi.

Men vad kan man säga de är ju utbildade till att veta vad som är fel.

Vi åker hem och låter stackars Blomman VILA i massa vecor och vid varje 4 vecka kollar vi honom själva och han blir bara sämre och sämre.

Nu så plockar vi hem våran hemveterinär och han säger att det är något annat fel och kollar upp honom med ridprov , böjprov och allmän koll och vi får remiss till Vännäs kliniken för röntgen igen av bakbenen , Blomman klarar det UA.

Hem igen och VILA igen och sen kommer hemveterinären igen och kollar honom och han gör en ny remiss och skickar Blomman på ultraljud /röntgen av ryggen .

Vi åker och skall kolla ryggen och kommer fram till vännäs och där träffar vi en veterinär och en kiropraktiker som kolla Blomman , veterinären vill göra böjprov och kiropraktikern säger att han inte ser bra ut.

Efter stora diskutioner så kommer vi fram till att vi skall kolla SL leden för han är så omusklad på högersidan.

Vid ulraljudet så hittade de massa pålagringar på SL leden och sen var denna sagan slut .

Veterinären säger att om skada hittades från starten så hade Blomman haft en chans , men nu är det för sent.

Jag blir så fullständigt förbannad över detta , självklart kan man misslyckas med att hitta felen , men att ta betalt för en vara som man inte levererar är stöld.

Sen måste man ta hänsyn till hästarna , de kan inte bara stå och vila hela tiden och bara ha ont hela tiden.

Under flera år tycker jag att det bara blir mera och mera VILA  från veterinären när man är inne med skador på klinken.

Självklart är vila en superviktig del av varje behandling , men det måste finnas mera i behandlingar än VILA.

Vi blir bara fruktansvärt besvikna på klinikerna som EJ tar något eget ansvar , tar man betalt för en tjänst så måste man ochså ta ansvar för detta.

Man blir bara besviken och ledsen över allting

Ha det bra

MVH Susanne

6. nov, 2015