Välkomna till Stöckestallet

Här kan ni läsa lite om oss!

Jag läste en blogg i veckan om hur dessa tjejer inte ville betala för att rida andras hästar , detta är inte ett nytt fenomen i medryttarvärlden.

På en gång så vill jag bara säga ingen av mina ryttare eller mina egna motionsryttare är inblandade i detta , alla som rider hos oss är jättetacksamma för att de får rida våra hästar och ingen klagar på vad det kostar att rida på våra hästar.

Om vi bara skall ha lite matte här på bloggen 

I snitt så kostar de flesta tävlingshästarna ca 100 000 i inköp , sen köpar man sadel , träns och en massa utrustning till hästen skulle säga minst 50 000 för utrustning + en trevlig liten transport för 50 000 ,efter det så blir det uppstallning foder , spån , veterinär ,skoning, försäkring som tillsamans blir minst 6000 i månaden.

Träningar och tävlingar kan vi lägga åt sidan just nu.

Med andra ord så blir det avskrivning på 50 % av köpesumman av ponnyn och utrustning på de tre år som man i snitt behåller ponnyn.

Detta gör att man betalar per månad per häst ca:  8777 kr

Så när en ny och troligtvis jättetrevlig medryttare klagar på att de måste betala för att rida på välutbildade och supertrimmade tävlingshästar så vet man att de inte har funderat på att köpa egen häst.

Jag är sjukt tacksam för att mina egna tävlingsryttare inte klagar och de alla vet vilka djuriska kostnader som det är i att äga egna tävlingshästar.

Ha det bra

MVH Susanne

21. okt, 2015