Välkomna till Stöckestallet

Här kommer vi att uppdatera våra dagar.

Varför har kamzakipiloten hjälm?

Välkommen till vår webbsida

Nu är det dags för att jobba  , jag var inne och jobbade 3 timmar igår och första timmen hade jag värsta huvudvärken , det blev bättre när jag satte mig vid datorn och jobbade med inventeringslistorna , jag blev klar med dem i går och i morgon skall jag börja med beställningslistorna till den nya resturangen.

Ridskolan igår var en riktigt trevlig tillställning , bra underlag , lydiga ponnier , duktiga barn som hade en trevlig kväll i solskenet.

MördarDoris var tyvärr tjock i ett bakben och skall in till ATG i eftermiddag och då fick LOYD debutera på ridskolan , han skötte sig över förväntan och kommer att bli en populär liten ponny.

Mona och jag sitter ett par timmar per dag och tittar på kläder , det är jättesvårt att hitta en fin långklänning som inte ser ut som ett tält och har en kort arm , alla kläder är armlösa och det vill jag inte ha.

Mona fick äran att hjälpa alla att rengöra sina ponnier efter ridskolan igår och det är jättebra att snön är borta , men LERAN har komit istället , hästarna var inte rena någonstans.

Nu skall jag åka till jobbet

MVH Susanne😎

Jag skall jobba idag , 2 timmar i kassa tjänst och jag skall även troligtvis lägga om inventringslistorna på datorn till den nya resturangen.

I morse regnade det jättemycket och det var riktigt tråkigt , men samtidigt så är det helt okey då all is i hagen har börjat försvinna och jag skulle tro att till helgen så är banan framme

Hästarna är i bra form och det är hippo träning på fredag , vi hoppade på vägen både lördag och söndag och det var en bra träning även om ekipagen bara fick hoppa fram och tillbaka på ett räcke med två bommar.

Hela familjen var till Emelie och Mattias och pussade på valpar i går , Elin fick massa kort på crazy puppies bitande i fötter och sockar.

Nu skall det sminkas och sättas på ansiktet , för nu skall det JOBBAS

MVH Susanne😎

😲Det är blöt över allt ,stackars Mindy kan ju nästan inte gå ut och leka , hon blir ju blöt om fötterna.....

Hela familjen och Elin var på Hippo igår och tittade på laget och sen åkte vi till Chri (mona och jag ) och åt middag och skvallrade , beställde utflykter , pratade vin😲 , vi hann prata med Åsa och Yvonne och vi hade en trevligkväll i Chris nya lägenhet.

Det beställdes lite mera kläder igår och det blev ochså prat om något så trevligt som ett solarium....... likblek är färgen som vi har just nu 🤭

Hästarna hopptränade ute på vägen i går  , fram och tillbaka över ett räcke , det gick jättebra för alla och de som inte hann med skall hoppa i dag.
 
 Nu skall det mockas

MVH Susanne😎

Elin är här och visar upp sin fina nya kamera😀 de köpte en likadan kamera som vi har  , många bilder kommer det att bli.

Det regnar ute idag och det känns inte som en höjdare , okey isen kommer att smälta , men det känns blöt och äckligt.

Vi fick som sagt våra badkläder till kryssningen igår , men det är tur att vi känner jättetrevliga människor som kan hjälpa oss att sy till små ändringar så kläderna sitter bra.

Förmodligen blir det så att vi byter mellan varandra, då Mona´s passar perfekt på Susanne, så förmodligen säljer vi Susanne´s (Åsa känner sig manad) och köper en ny till Mona överdel. Vi får se hur det blir.

Ut i regnet och ha lite hoppträning.

Just ja Mona fick ny anställning igår 100% och nu på min restaurang hon jobbade ju typ 97,5% förrut så det blev ingen jätte skillnad direkt. Men bättre pengar+hon får ju jobba med dem bästa nu 🤭

😠 Ont i höften fortfarande fasten jag var hos kotis i onsdags, okey kanske inte det bästa att jobba 10 timmar igår kanske, men men. I morgon har jag fått tid hos honom igen för att kolla ryggen en gång till. Sen kommer Elin både lördag och söndag det var hur länge sen som helst känns det som, typ i måndags, hippotävlingar blir det i helgen också. Och en träff ´hos Chri och hjälpa och boka utflykter till henne förstår att hon har problem inte det lättaste hemsidan har dem.
Badutrustningen har kommit idag FROM USA, skoj och testa, vi får be Mona W och juster lite på topparna men hon är ju GREAT på det🤩

Det var ett tag sedan vi skrev ser jag för att vara oss ialla fall. ja ibland går tiden fort när man har roligt🙃🤒😠🤩🙂😀 7 veckor så sitter vi på planet till Barcelona och håller nog just på att gå ner för landning. Om 6 veckor kommer Apans lilla bebis, rackarns vad tiden går fort, undrar om det inte har med att allt blir så mycket lättare nu när det är ljust och börjat tina även om tiningen tar lite tid i år, tur man har vägar som är rent grus nu så kan man rida rätt så normalt ändå.

Skickar 2 bilder på våran badutrustning inför kryssningen så får ni se, inte på oss utan på modellerna såklart, trodde ni något annat eller

Mona är en slagen hjältinna , hon har skitont i en höft efter en städdag i helgen , det är som vi alltid har sagt, det är farligt att städa.

Hon är i alla fall hemma från jobbet idag och skall till kotknackaren i morgon.

Mindy hade en traumatisk dag i går , hon fick BADA , hur roligt är väl det!!

Ridskola i går var ochså en intressant historia , det är ju stenhårt och snorhalt på ridbanan , men första gruppen kunde göra massa roliga övningar så länge men inte lämnade spåret , de yngre tjejerna i andra gruppen fick rida ut på vägarna då där finns det sand och är helt isfrittt.

Elin och Mona bakade igår och bjöd alla i stallet på jättegoda kladdkakor med grädde och saft.

Själv var jag hos sjukgymnasten igår och muskelfästena och nackflätan är mycket bättre , hon var inte helt nöjd med beslutet att börja arbetsträna nästa vecka , men la in ett extra besök så hon kunde kolla hur min kropp skulle reagera efter några dagar på jobbet.

Mamma har äntligen ringt läkaren och beställt tid för att kolla varför hon inte kan äta fast föda och skall röntag huvudet efter den senaste omkullspringningen , jag säger bara:BRAVO MAMMA 😎

Helgens tävling var en mycket omtumlande upplevelse , induvudellt så gick ekipagen jättebra , vi plockade placeringar i nästan alla klasser ,många debutanter startade med superresultat och hästarna såg superbra ut , men lagklassen , vi har ALDRIG blivit SIST i en Elitserien eller någon annan lagserien och laget underpresterade någon så fruktansvärt , bara Lydia höll en normal nivå , det var inte roligt att se.

Nu gäller det att jobba och plocka upp bitarna ordentligt till nästa omgång för aldrig i livet att vi kommer att vara kvar på sista platsen.

En jätteroligt ritt som plockade upp humöret på alla stöckeryttarna var Ida och Daphne som debuterade LA i helgen , en riktigt svår bana som hon dubbelnollande på och var bara 2 tiondelar från placering , så himmla roligt att se denna 9 åring hoppa runt på banorna , storasyster Nora (10 år) debuterade ochså LA i helgen och det kommer att bli skitkul att se dessa små raketbarn på tävlingsbanorna under åren som kommer.

Idag så är det inte så jätemycket uppbokat , men som sagt dagen har ju inte börjat ännu

Ha det bra/Susanne😎


Japp då var första omgången i Eliten avgjord, gick väl på ren svenska ski..t, men vi får väl slå i uppförsbacka. Nog med det, individuellt rockade dem ialla fall, många placeringar blev det till dem och finfina runder av alla, nu är snart tävlingssäsongen igång på riktigt och då är typ eliten över som vanligt, synd att eliten inte är senare på året när tjejerna har fått lite mer klasser i kroppen, det är ju lika för alla.

Annars har väl helgen varit helt okey här hemma i Stöcke, nu har det kommit någon snöstorm men den är över, så nu är ditt vitt på marken.

Susanne är galen, nu när hon kom hem från Timrå så upp och gå på bandet, har skött maten under helgen inte det lättaste, vi vet ju alla vad det blir för mat på tävlingar.

Annars så är det 8 veckor kvar till kryssningen, och 7 veckor tills Apan ska ha bebis, japp det händer saker hela tiden, skoj😎

Hejarklacksången för Elitlaget 2011
 "Made by Yvonne Björken"😀

Kampsång kolla att lagen är rätt melodi de e bar å åk.....

De e bar' å rid med is i magen å med tungan rätt i mun
Varje decimeter är en hundradels sekund
De e bar' å rid å inget annat, ingen mening me å prat
STÖÖÖCKE de är tyst å kör å det ger resultat

Men SRK Å VINDELN,URF, HÖÖÖÖGBO åå PRRRRK
Dem tror jag ber en bön ibland när ingen annan ser
Ack, måste inte STÖÖÖÖCKE ta sig runt….

De e bar' å rid när det är tävling genom varje liten fas
De ä aldrig tal om att vara rädd fast det går fort
De e bar' å rid i kombinationer, för vad är en lodrät plank?
Å alla gratulanter och varenda journalist
Lalala...

Å Sveriges alla spisar, där bränns middagsmaten vid
När tv-sporten visar någon Sm stid
För viktigast av allt är STÖÖÖCKEEES stil

De e bar' å rid med lugn och klokhet, vassa blickar och talang
STÖÖÖÖÖCKE har allt det där, det ser man i varje
De e bar' å rid å inget annat, ingen mening me å prat
STÖÖÖÖCKE DE är tyst å kör å det ger resultat

Nu är det dags för årets första nationella ponnytävling och vi skall även starta upp ELITSERIEN , från stallet åker "bara" Bullen och Lovis😀 , men det är full styrka från resten av föreningen.

Chri kommer att köra mamma och mig ner till Timreå , då jag är sjukskriven minst 1 vecka till och mamma får absolut inte sitta bakom ratten.

Vi kommer att åka i samlad trupp 14.30 tillsammans med Norrbäcks, Wassermans och Eskilssons.

Jag blev som sagt sjukskriven 1 vecka till och sen skall jag troligtvis börja arbetsträna lite försiktigt , någon timme per dag.

I dag skall det bara packas lite och sen åker vi

Ha det bra/Susanne😎

200 000 tusen besökare har nu besökt våran lilla trevliga hemsida . Trevligt att folk kommer och hälsar på oss.

Gårdagen var en bra dag , även om det blåste och ridbanan frös till en puckelpist och tjejerna fick rida ut och jogga lite på vägarna.

Elin, Ida och Nora red ut tillsammans igår med Daphne , Blondis och Brunis , de tre musketörerna gjorde Ansmark osäkert och hade sedan en helkväll med 4 st supersöta valpar .

Mamma har ont i kroppen , men gick ut istallet igår i några minuter bara för att prata med de små ponnierna , hon funderar dock på att följa med till Timreå i helgen och bara sitta stilla på läktaren.....vi får se om den planen.

Åsa var förbi och hämtade en stöckejacka och vi hann prata lite om kryssningen som bara är 9 veckor bort...de ni.

Känner mig faktiskt lite duktig då jag har använt löpbandet varje dag och det känns helt okey.

Läkaren ringer idag och vi får se om fortsatt sjukskrivning , sjukgymmnasten vill ju att jag inte skall jobba nästa vecka och jag kan kanske hålla med om det , men jag vill börja snart...

Mona , hon jobbar och sliter och planerar fibrilt inför våran flytt med resturangen , hon beställer skyltar och inredning och allt som kanske inte riktigt ingår i hennes arbetsuppgifter , men det är tur att någon med lite pondus tar tag i detta , så allt är perfekt när vi flyttar om 3 veckor.

Vi hörs snart/Susanne😎

Det blåser som bara den ute , ponnierna kommer att flyga omkring som små ballonger ute i hagarna , jag måste nog sätta på lite mera täcken så de inte fryser de små stackarna....

Mötet med sjukgymmnasten gick hyggligt  i går , jag blev rekommenderad att inte börja jobba nästa vecka , utan vänta tills jag har tagit bort lite smärtstillande.

Mamma har varit ledig från allt hela denna vecka för att hinna vila upp lill kroppen efter mordförsöket i helgen , Nisse och Loyd har blivit förvissade ut i kylan och det är inte bestämmt när de får komma in igen

Ridbanan fick sig en ordentlig omgång av solen i går , allt smälte och har under natten frysit till is , det skall bli intressant att se vad som händer under dagen och hur mycket till det kommer att tina upp.

Pratade med Sandra igår och SuperAlfons blev utskriven igår , JIPPIE

Stöcke taxi skall ut på utryckning till terapibadet i dag , men se är det bara vila och kanske löpbandet för dag 3

Vi ses/Susanne😎

Jag sitter här med en värmekudde runt nacken och försöker få bort den värsta smärtan i nacken/axlarna , jag har börjat dra ner på smärtstillande , jag har ju ätit 5-6 tabletter per dag i snart 6 veckor och det måste jag sluta med , men i stället kommer smärtan tillbaka🤨

Det gör i alla fall inte lika superont som det gjorde i början av sjukdomen.

Jag skall till sjukgymmnasten i dag och vi skall försöka komma fram till om jag kan börja arbetsträna nästa veckan , någon timme varje dag eller om jag måste vara sjukskriven en liten stund till.

Hittade en jättefin ponny på hastnet och jag bara :JA, DEN SKALL JAG HA!!!!

läste sedan hela annonsen några gånger till och hittade detta ord:HINGST, behöver jag säga mera.

Nu skall jag gå ut i stormen och kolla ifall hästarna har gjort något bus

Ha det bra/Susanne😎

Ridskolan gick riktigt bra idag , tjejerna var på bra humör och jobbade på som bara den , hästarna var lydiga och vädret var ....bra , förrutom att det blåste hyggligt mycket , jag skulle ha haft vintermössan på mig.

Mamma sitter och funderar på att börja med pannbands försäljning , hon gör jättefina BLINGADE pannband till alla våra hästar , vi måste bara hitta en återförsäljare som säljer bra BLING.

Nu börjar vi närma oss 200 000 gränsen på våran hemsida , det är helt otroligt vad folk som har varit på våran lilla anspråklösa hemsida som vi försöker att hålla uppdaterad och rolig.

Nu skall framsida ändras

VI hörs snart/Susanne😎

😀Det är ett så fint väder ute , solen skiner och det är plusgrader , tyvärr så blåser det lite grann och på vädret sa de att det skall blåsa ORDENTLIGT i kväll så ridskolaeleverna får hålla i sig

Mindy är helt galen , hon är så godissugen och så himmla pigg , det är jätteroligt att se henne skutta omkring.

Mamma har ont överallt och har börjat erkänna att hon inte kommer ihåg så mycket av olyckan , men nu så säger hon att hon inte har så ont i huvudet längre och vi väntar att åka till läkaren tills i eftermiddag , det är i en sann stöckeanda.....

Vi har fått en offert på borrningen till bergvärmen och det blev ett hyggligt pris om man kan säga så om summer över 100 000:-😲😲😲 , vi skall även prata med Björn att komma och brädfodra en sida av vårat hus och bygga en veranda som är över framsida och hussidan mot vägen , det skall bli en stor veranda med tak om allt fungerar.

Jag är sjukskriven hela denna vecka och har just nu ont i axeln och armen , men hoppas på att kunna börja arbetsträna nästa veckan , hoppas , hoppas , hoppas

Vi var och hälsade på i Strand och fick se Mona balansera på takplåt och vara alldeles vild , nä hon stog på marken och arbetade i sin skoteroveroll.

Vi ses snart/Susanne😎 

Lilla mamma är skadad , igår när vi var i Skellefteå så var det ingen ordning från tävlingsarrangörerna , det var ponnier , bilar , finkor , hundar , lastträning , fan och hans farmor , ja allting som bara kan vara i vägen det  var i vägen , Jessica och Jag kom och gick med hästarna och skulle lasta dem ute på vägen , för det var den enda platsen som man kunde lasta på , mamma och Mindy stog 10 meter från oss och pappa 2 meter från dem och plötsligt kom det någon bakom Loyd så han hoppade till och skrämde Nisse som sen skrämde Loyd ännu mera och sen slet sig bägge ponnierna och kastade sig framåt och det hade väl inte varit ett problem om inte det var finkor överallt , ponnier som ledes och hästar som vägrade gå på finkor så det blev en återvändsgränd och mamma och Mindy stog mitt i den och pratade med människor då de inte tog sig förbi ponnyn som skulle lastas , Nisse plöjde mamma rakt ner i isen , det var inte fint och harmoniskt någonstans , utan rent våld , lilla mamma gjorde sig jätteilla i handen , huvudet , axel , hals , ja det enda stället hon inte har ont på är vänster fot , men tack och lov så klarade hon sig utan brutna ben..... det kunde ha gått mycket värre.

Tävlingsmässigt så gick det bra för föreningen och Nora tog sin första seger i LB och blev även placerad i LC .

Ida och Daphne debuterade LB med 2 ner och det såg jättebra ut och red felfritt i LC.

Nisse och Jessica red felfritt i LC och rev första hindret i LB

Jessica och Loyd rev första hindret i LC med en bra ritt och hade en fullständig hjärnsmälta i LB , men tog sig runt med massa rivningar.
🤭
Jennifer och Äpplet hade två lugna och fina ritter som stärkte självkänslan inför Timreå helgen.😀

Linda och Prinsen plockade hem en blå rosett i LB 😉

Rebecca och den vita springaren red hem en gul rosett i LB

Charlotta och Kryddan blev två i LC🙃

Emma och Maggie red två bra ritter i LC och LB😎

Elvira hade inte bommarna på sin sida , men kommer igen nästa helg.😲

Nu skall de små hästarna få komma in i stallet och sen skall MOna och jag gå ut och äta

Vi ses snart/Susanne😎

Det var Hippoträning i går kväll , vi hade endast 1 timmes pass pga att alla skall till Skellefte och tävla idag , så det blev Jessica och Doris , Therese och Märta , Moa och Bettan och Jennifer och Ulla.

Vi tränade ridvägar och yttertyglar och det var en bra övning som krävde arbete även om inte hinderna var jättehöga , Jennifer och Ulla avslutade med ett språng på avslutningsräcket som säkert låg på minst 140 cm🙂

Vi har varit ute och gjort stallet och nu håller vi på med matsäcken till oss själva till den stora hopptävlingen

Nisse skall hoppa LC och LB och det skall även Loyd göra.

Det skall bli roligt att se deras nya tävlingsplats som just har fått ett nytt ridhus , vi har fixat uppstallning till de små djuren så de får stå i box.

Bullen var och raspade tänderna i torsdag och det var mycket att göra , han var ju till Vännäs och raspade tänderna för en månad sen och det blev inte bra , vi har fått rida på hackamore sedan dess , synd att de inte gjorde det ordentligt på en gång.

Hela familjen skall till Skellefteå , även Mindy skall följa med oss.

Nu så skal vi fara

MVH Susanne😎

Det var så fruktansvärt kallt på träningen igår kväll , det var -6 grader , men kändes som - 36 , jättekallt , men tjejerna jobbade på med något vilda och okoncentrerade ponnier , det blir ju träning på fredag kväll för dem som inte skall till skellefteå och tävla och eftersom typ alla skall dit så har vi bara första gruppen som börjar 19.00-20.00 , fortfarande är många klubbjackor ohämtade så snabba på.....

Våran jakt efter en B-ponny fortsätter och det är inte lätt att hitta den där perfekta ponny som har alla rätt , jag har hittat 1 st ponny som självklart är 2 cm för liten , snart börjar väl kraven att försvinna liten för detta sökande är helt enkelt konstigt, hur svårt kan det vara att hitta rätt????

I dag skall jag köra mona på lassarettet till hennes tid på ortopeden så jag måste väl sätta lite fart

Vi hörs snart/Susanne😎

🤭Jag har just kommit hem från sjukgymmnasten som har knådet axlarna och skulderblanden , det är en muskelfläta i nacken som är inflammerad och skulderblanden är inflammerade och översträngda , vila , vila , och slappna av???? Vad då :Slappna av , det gör väl vi varje dag

Jag har även hunnit vara en sväng till Sandra och Alfons , 2 timmar bara flyger förrbi när man har värdens bästa Alfons att titta på , det enda jag kan klaga på att det kostar 200:- per dygn att parkera det är helt makalöst vad de tar betalt.

I kväll skall vi ha träning och underlaget är riktigt bra , så kanske några språng över upphöjda hinder kommer att ske

Mona som har fått jobba aschlet av sig hela veckan har fått tillåtelse av mig att bara vila och ta det lugnt , hur länge har vi dock inte förhandlat om.

Nu skall jag bara vila och se på dålig dagTV

Ha det bra/Susanne😎

Det var - 20,3 grader när mona åkte till jobbet för 1 timme sedan , skulle det inte var dags för vår nu , jag röstar för det i alla fall.

I går så var jag till läkaren och blev sjukskriven i 10 dagar till och hennes avskedsord var : På återseende.......  vill jag verkligen att träffa henne igen?  Hon är en jätttrevlig kvinna och tyvärr tror jag att hon har rätt jag kommer aldrig att vara fräsch på 10 dagar om inte mirakelkvinnan som jag skall till i dag , det vill säga Sjukgymnasten som skall försöka röra min nacke och axlar utan att reta på nervskadan som jag nästa har "läkt" ut , det skall bli intressant

För att trösta mig så åkte vi och pussade på jack russel valpar , 4 st supersöta valpar hos Emelie , Ida och och Nora , lite skvaller och mycket valpar och timmarna går fram fort. Stackars Mona som jobbar hela dagarna få komma hem och sen hoppa in i bilen igen för jag vill ha sällskap , det är smällar hon får ta , valparna älskade henne......eller hennes byxor , de gnagade och lekte med dessa kläder och hade jätteroligt.

Klubbjackorna är hämtade så alla som har beställt kom och hämta dem😀

Pratade med Sandra och Alfons igår och de hade tråkigt , vi skickar massa posetiva tankar från oss och hoppas på bättre dagtid Tv till Sandra

Vi ses snart/Susanne😎

😲Det är lite kallt idag , bara 8 minusgrader ,men det räcker efter flera fina dagar med sol och plusgrader.

Jenny har lagt ut massa gamla bilder på våra ponnier på FB och tanken på att göra nya länkar och berätta mera om våra ponnier här på hemsidan har börjat närma sig.

Som vanligt har jag ont i huvudet och axlarna/nacken , men jag skall till läkaren idag😀 och sjukgymnasten i morgon😀 så jag hoppas på någon mirakel kur som får mig att må bättre.

Gårdagens ridskola var som vanligt mycket trevlig , alla ponnierna var snälla om även de var lite pigga och det såg jättebra ut , det är som vanligt Bullen som är lite bussig och bockar omkring som någon ungponny🤩

I dag så kommer bergsborrar folket och skall kolla om vi kan sluta med vedeldning och eluppvärmning , vi får hoppas det.

Vi hörs snart/Susanne😎

🤨 Vart tog tiden vägen, kolla in bilden på Diesel och Linnea, jag menar hon red honom som 4 åring och en bit in på 5 året, tiden har gått fort känns det som då. Ridskolan kör på nu efter lovet och vi fick ju snö igen i torsdags som tur var då det var mest is i början av sportlovet, vilket underbart väder i helgen det var, nog för jag städade huset i lördags och var inte ute så mycket vi hann till och med in på en biovisning inte dåligt för att vara oss, sen var vi på kurs för domare i söndags lite si och så blev det med det, men ja alla kan vi inte tycka lika(som tur är)
Har varit utbildare idag till en nyanställd, ganska ansträngande för min nerv känner jag nu i kväll, när man ska prata hela tiden och vara glad jobbigt fast på ett bra sätt. Har packat på jobbet för flytten till den nya restaurangen, finns mer att packa men just nu är det fullt så nu måste dem komma och flytta det till det nya stället, sen när jag kommer hem in med hästarna och ner i källaren och städa lite snabbt innan ridskolan då bergvärmefolket ska komma och kolla läget om hur var när.......😉blir nog bra, känner av en höft man börjar nog bli gammal. Mindy lite crazy har varit ute och gått med henne men det skiter hon i, mycket energi i det knippet när hon vill.

Japp i säng om 2 timmar och upp som vanligt 05.15 jippi, men det är lättare när det är så ljust nu för tiden både på morgonen och så pass länge på kvällen.
Tjing

😀Vad kan man säga med ett sådant säkerhetstänkande som vi har med Gullan , hur många gånger har man inte puttat in henne på banorna , med all sin kraft och man litar fullständigt på att hon aldrig skulle göra illa mig.

Jag har telefontid med läkaren idag och jag har ordentliga huvudvärker fortfarnade och skulle inte tro att jag kommer att börja jobba i veckan , det är så himmla tråkigt att vara hemma hela tiden ioch även om internetet går på högvarv så blir det svårt att hitta något roligt att göra , självklart kunde jag städa och fixa och dona , men det händer inte....

Hästarna var helt galna idag , man släppte iväg dem och de flög genom luften som värsta luftballongerna , alla ponnierna är på bra humör och har "inga" skador eller krämpor , i hegen skall vi åka med nisse och Loyd och tävla i lokalt i skellefteå och nästa helg börjar Elitserien i Timreå , det blir bara Bullen från vårat stall pga att resten av ryttarna som har hästar som går den höjden har ju bara ridit i några veckor ännu och har ej börjat hoppa något ännu.

Men vi har ett bra lag som just nu inehåller , Lydia med Lina eller Diesel , Linda med Connie ,Rebecca och Kossan , Jennifer och Äpplet , Lovis och Bullen och Elvira och Tamook.

Vi kommer att plocka ut laget på det gamla goda sättet på tävlingsplatsen och alla som kommer underifrån och de som inte rider Eliten kommer ju att behövas i Div I och Div II så lag kommer alla att få rida i år.

Jag skall åka till stan i dag och beställa mitt sista par glasögon så jag har nya solglasögon till kryssningen i år.

Ha det bra/Susanne😎

Jag hittade en gamal bild på en ponny och det tog ett litet tag tills jag såg vem det var , det var ju Loyd första dagen som han var hos oss , lång smutsig man , intressant färg och kvalite på pälsen , men samma goda , underbara , perfekta blick i ögona , ja lilla Loyd kommer att bli en supertrevlig ponny och det faktum att han är en av de snällaste ponnier vi har haft gör ju inte saken sämre😀

Jag träffade Anna S på Hippologum och hon var jättenöjd med Becca , så jag hoppas att hon kan hitta en ryttare som är liten nog åt henne så hon kan få en egen ryttare i framtiden , Becca var verkligen en liten personlighet , mycket attityd och en riktigt bergsget

I dag så skall vi på Domarkurs och kommer ej hem fören 18 snåret , vi har Terese och Jessica i stallet som kommer att ta in hästarna och det är alltid bra med tjejer som tar eget ansvar och man kan lita på dem i alla lägen , man blir inte lika nervös att någontig skall hända när man ej är hemma.

Det börjar att fyllas upp ordentligt på ryttarplatserna och nu skall vi bara lista ut vem som skall hamna på vilken ponny , alltid lika lätt.....

I går så red alla i strålande solsken och det var helt vindstilla , det var helt enkelt en perfekt dag och vi fick några biobiljetter av Elin och hennes familj så vi bokade upp platser och 30 minuter före det började och vi var på väg ut genom dörren så kommer Familjen Lundell och Familjen Mattson in på gården med alla trevliga familjemedlemmar och Axel som vi aldrig har sett här ute i stöcke , typiskt när man skulle vilja ha 14 timmar på sig , det enda som var bra var att de inte kunde stanna så länga så vi kände oss bara lite som stora töntar

Axel och Alfons är riktiga charmörer och det kommer att bli jätteroligt att följa dem i livet , Super Ebba var ochså här och hon växer som ett ogräs , det är helt oroligt vad stor hon har blivit även om han var lite blyg i går kväll🤨

Ha det bra/Susanne😎

Det är strålande sol och helt vindstilla , Loyd och Boris går på framhoppningen för första gången medans de andra kan rida markarbete på ridbanan.

Jennifer , Terese och Elin skall ut och rida och Jessica kommer efter jobbet , med lite tur så kommer Ida och Nora och rider i eftermiddag.

Vi tycker om equipe som har filmat SM som Sandra och Jaqueline är och rider , allt blir så mycket lättare med Internet.

Vi var och hälsade på Sandra och Alfons på Barn 4 och tog massa bilder , alfons är en riktig skönhet som kommer att bli en riktigt ponnyryttare.


Nu skall jag gå och fota gänget som rider idag.

Ha det bra/Susanne

Det har lugnat ner sig lite med snön nu , men fortfarande så blåser det lite grann , Jessica , Moa och Terese är och rider nu och det går riktigt bra att rida på banan och det är ju alltid bra.

Vi har varit till stan och varit på apoteket och hämtat massa medecin , hovslagaren har ochså varit här på morgonen , alla hästarna fick stå fastbundna i spiltorna då jag inte får hålla i några bråkstakar

Jag har fått svar från sundsvallsfältrittklubb och de som har bokat uppstallning till Timreå tävlingen har fått boxar där , jag har fått PG nummret som vi skall betala in uppstallningsavgiften på , så ring eller maila mig så får ni nummret av oss.

Klubbjackan har kommit och jag har skickat ett SMS till alla som har fått första omgången med jackorna , tyvärr tog tråden slut och resten av jackorna måste vänta på nästa tryckning .Sorry.

Nu skall jag lägga upp lite snöiga bilder från i dag

Ha det bra/Susanne😎

😠 Det snöar jättemycket , bara att släppa ut hästarna var ett äventyr , jag får ju inte leda eller bära eller göra någonting med armarna så mamma och jag har hittat på ett jättebra utsläppningsystem som fungerar jättebra så länge som det inte har snöat igen i alla gångar till hagarna , inte bra.....

Som tur var så har både Lovis och Jessica hunnit vara här på morgonen och vi utnyttjade dem lite grann.

Jag har tagit lite kort på vårat fågelhus och det var lite igensnöat.

Vi hörs snart/Susanne

🤭 Träningen igår gick bara bra , hästarna var helt galna för de hade stått 2 dagar , men det vara "bara" bullen som bockade omkring hela passet , själv stog jag på bron och gömde mig från orkanvindarna som var över ridbanan och stack ut huvudet ibland och skrek (vrålade) en liten hjälpande kommentar.

Huvudvärken är inte att leka med , varje morgon vaknar jag med en nacke och rygg som är riktigt öm och en huvudvärk som inte är att leka med , jag vill bli frisk nu!!!! Jag är sjuskriven till och med tisdag , men jag måste nog ringa läkaren och prata med henne om vad vi skall göra😠

Mona och jag köpte badkläder i går från USA och vi skulle omvandla amerikanska storleker till svenska , HA-HA , vilket skämt det var , ett måttband och mycket hjärnkapacitet senare och vi hade handlat för 2000:- , nu får vi hoppas att det blev rätt , annars kommer jag att börja sälja kläder här på hemsidan

I dag skall vi börja och hämta lite jackor , alla är inte klara då de fick slut på tråd😲 , men några är klara , så betala in jackan så ringer vi när ni kan hämta den.

Ha det bra/Susanne😎🙃 Det blåser full storm utomhus och hästarna har just kommit in , det kommer att bli intressant när de skall ridas ,  då de ej har gått varken måndag eller tisdag.

Tjejerna har städat klubbrummet och sadelkammaren idag och det behövdes , det såg rent ut tills de började städa då såg man hur mycket det behövdes städa och byta schabrak på alla sadlar.

Mindy är lite divaaktig och vägrar därför att vara ute när det blåser , hon stenvägrar att vara i stallet när det är kallt, blöt eller snöar, man kan locka henne med godis eller vad som helst , men hon vägrar att smutsa ner sig.

Vi kommer att börja rida på banan idag och sen efter travarbetet så kommer vi att rida ut på vagarna och göra galopparbetet där.

Just nu så sitter jag mycket vid datorn och tittar på kläder , helst klänningar , och i går hittade jag 4 st klänningar och tryckte på beställ knappen , när jag har kommit förbi alla beställningsordara så kommer jag till sista sidan och där står det brevid beloppet , SLUTSÅLD , hur svårt kan det vara att skriva denna mening lite längre fram??

Vi hörs snart/Susanne😎

😠 Smärta är inget bra , jag har så jäkla ont i nacken och axlarna , man tycker att det borde ha gått bort snart , men inte då.....

I går så åkte Elin och jag runt på stan och handlade , jag handlade och Elin bar runt på påsarna

Mamma är riktigt förkyld fortfarande , men är kanske på väg mor en förbättring , med lite tur🤩

Vi träffade Sofia och Marie och Rebecca på Hippologum , där blev det SKVALLER , alltid trevligt.

Nu skall hästarna ut och i dag skall det vara full sysselsättning på stallet då "alla" skall komma och rida.

Jag fick en kupong från en baddräktsfirma i USA på 40 % så idag skall det handlas baddräkt för första gången på många år

Ha det bra/Susanne😎

😲 Mona och jag var hovlagare i går kväll , Loyd ´s stråle har vuxit något fruktansvärt och trycker mot snösulan och våran hovslagare kunde inte komma fören fredag , så mona och jag tog kviven och hammaren och mejslade bort sulan meddans Mindy stog och skällde på Loyd att han skulle stå still....Men han är en riktigt snäll ponny och rör sig aldrig

Mammas förkylning är inte att leka med , den är envis som aldrig för , hon har varit uppe hela natten och hostat.

Bröderna Grus(Nisse och Bengt) är elaka små lurkar , de bröt sig in till dräktiga Apan i går och jagade henne runt i hagen , de små puckona , nu är det spikat och skruvat och mordhot har lämnats ut , jäklar om de gör om det igen.

Elin tröstade lilla Apan och har bestämmt sig för att komma idag och vakat henne , vi får se om jag hinner hämta henne....

Nu är det 5 plusgrader och kl är 08.05 , det kommer att bli en bra dag

Ha det bra/Susanne😎

😲 Vi uppdaterar och uppdaterar och datorn bara kastar ut oss från sidan , det är faktiskt lite irriterande.....

I helgen har jag varit domare och mona tidtagare(lördag) på hippologum , aldrig har så många hästar och ryttare fått byta namn till nya och annorlunda namn som i helgen.

Hästarna har det bra och har börjat få lite vårkänslor , Elin är med mig i dag , vi har varit på stan och ätit lunch , tvättat bilen och nu så rider hon Gullan.

Mindy mådde lite dåligt i går kväll och spydde hela kvällen , men idag så är hon på topphumör , helt vild och underbar

Jag tog lite kort med våran "nya" systemkamera och den har verkligen varit saknad , äntligen kan man ta kort och verkligen låta djuren röra på sig och man kan se vad det är på korten i alla fall.

Vi håller på med semestern typ varje dag , en utflykt bokad och flera på gång , Mona har tagit över rollen som reseledare och hon är en pärla som har koll på allt.

Våran super kvinna från rusksele , Sandra har fått barn , Alfons Lundell kom igår kväll på BB i gävle , 4 veckor för tidigt , men vad brydde han sig om det.....
GRATTIS, GRATTIS , GRATTIS , GRATTIS , GRATTIS Från oss alla i Stöcke

Det smälter som bara den ute i hagen och jag funderar på att sladda den i dag så det inte blir så buckligt.

Vi ses snart/Susanne😎


😀 Förkylningen är fortfarande lika jävlig , men det kommer endå en måndag.....eller hur ,  vi skall inte vara pessimistiska , ännu en superstavning från susanne😎

Jag var på tryckeriet i går och lämnade in ....... till .... och .... och deras ....... det kommer att bli jättesöt och jag tror att både ..... och ....... kommer att tycka det är en supertrevlig present

Jessica är och rider Doris och Boris är jätteledsen för han får inte följa med

I helgen så skall jag vara domare på Hippo och jag hoppas bara att rösten kommer att hålla hela helgen , både Mona och jag är inte fräscha i rösten så de superstora startfälten på Hippo kommer att få lite prat i mikrofonen i helgen.

Vi måste flytta träningen från söndag till lördag kl.12 .00 då jag inte är hemma på söndag.

Terese och Moa som är våra nya ryttare kommer och rider för första gången i dag och jennifer börjar på söndag , nu behöver vi bara typ 2 st till och vi har fullt i stallet igen.

Jag hade riktigt ont i axeln i natt och jag hoppas att det är förkylningen som retar alla nerver och inte nått stort bakslag som är på gång.

KL 14.00 i dag så skall järngänget möttas och planera utflykter på våran semester , åsa kom ju nämligen på att om man bäställer i tid så får man RABATT ,Bra säger vi

Ridbanan får tåla mycket stryk just nu när det är så jättebra väder , vi undrar om vi kanske måste skrapa banan så vi får den lite jämnare så vi kan fortsätta att hoppa på den.

Det är dags att betala in Klubbjackorna på PG : 585095-3 , det blev 700 :- per jacka pga att det blev flera som beställde jackor än planerat , betala in detta och skriv namn och klubbjacka på inbetalningen, Jackan måste vara betald innan man får komma och hämta ut dem.

Ha det bra/Susanne😎

😉 Som alltid så löser sig det till slut, klart efter den här vintern så börjar väl alla ryttare tina fram nu, ryttarna fylls på hos hästarna så nu kör vi igång tävlingssäsongen tycker vi. Susanne är förkyld eller alla är så gott som sjuka i olika nivåer, axeln på henne är knappast bättre, men nu vet vi vilkoren ialla fall, hon är domare i helgen på hästtävlingarna knappast ansträngande för axeln om hon använder vänster arm om inte så får väl jag hopp in värre är det väl inte med det. Imorgon fredag ska vi träffas hos Chri kl. 14 och fastställa utflykter till kryssningen. Sedan har vi bestämmt semesterveckor på jobbet, blir v 29-33 (5 veckor) är vi värda och så har vi ju 5 dagar tjänstledigt på kryssningen, jaja så kan det bli.

Provridning i kväll av en gammal ryttare så får vi se utförandet av det. Mindy mår prima inga men av operationen för henne.
Och så är det sportlov för ungdomarna nästa vecka, ingen ridskola då, ganska skönt men för det mesta blir det massa annat jobb istället klart det ska väl göras också.

Mona

🤒 Vi är förkylda , så jäkla onödigt , mamma är riktigt dålig och har ont i hela kroppen , själv är jag beroende av Fisherman , knaprar man dem så mår man alltid bättre🤭

Jag har lekt stöcke taxi idag , kört pappa till terapibadet , tvättat täcken , varit på apoteket , handlat mat ,en vanlig dag i stöcke.....

Nu skall jag gå och ta in hästarna från hagarna och hoppas att de är snällare än i morse när MördarDoris stegrade omkring och viftade med framhovarna

Ha det bra/Susanne😎

😲 Jag vet inte hur , men vi närmar oss 200 000 tusen besökare på hemsidan sedan vi öppnade upp den.

Det är trevligt att folk tycker att vi är värda att följa och att hästarna har ett intressant liv. vi hoppas på att göra om sida lite inom den närmsta framtiden och lägga ännu mera fokus på hästarna.

I går så var det jättevarmt och skönt så tog bort lite täcken på hästarna och i dag var det lite kallare , vi får se om de små liven fryser ihjäl.....

Ridskolan gick riktigt bra igår , travarbetena i bägge grupperna var superbra och nu går det framåt i stormsteg , bara därför är det ju sportlov nästa vecka och då är ridskolan stängd

I veckan kommer det börja en ny tjej på tävlingsidan , vilken ponny det blir får vi se efter första provmånaden , vi har även en tjej som kommer och provrider för tävling på torsdag , äntligen har det börjat släppa lite grann och vi kan börja planera framåt.

Proppen kom till Timrå igår och jag hade verkligen hoppats att Nisse skulle kunna följa med , men det var snäppet för höga klasser , Nisse debuterade ju LB i helgen och det kändes hårt att debutera LA på nästa tävling.

Vi har haft flera familjer som har ringt på Märta i veckan och vi får se hur det kommer att sluta, antingen så stannar hon här eller får hon åka och glädja någon annan familj med sina färdigheter.

I dag skall jag på jobbet och titta på den nya resturangen som skall öppnas inom den närmsta 4-6 veckorna.

Vi hörs snart/Susanne😎

🤭 Lilla Boris har flyttat hemifrån , han har flyttat in till Farbror Loyd

Stackars Boris har nu fyllt 8 månader och bor ensam i boxen på nätterna , men tyvärr så har vi inte haft någon hage som har passat åt honom , men nu kan han flytta in till Loyd , han är jättesnäll och hur duktig som helst att vara lekfarbror till ett litet odjur.

Jag har varit ute och tagit kort med våran nya kamera och hoppas vara smart nog att få upp dem på datorn.....

Vi fick ta hit skorstensfolk för att laga pannan då vi har fått slagit på elen för några veckor sedan , vi hoppas att de kan fixa allting så vi kan kapa elräkningarna igen.

Vi ses snart/Susanne😎

😮 jäklar i min lilla låda vad det blåste när vi kom från hippo i går kväll , det var helt otroligt vad kallt det blev , Lovis  och kompanie tog in hästarna innan vi hann hem och det kan vi bara tacka dem för , det blåste småspik på baksidan av stallet.

Lovis var jätteduktig i helgen , hon försökte att jobba med nerverna och lyckades riktigt bra , hon red 3 klasser felfritt och deboterade LA med ett pet, det tycker jag var bra gjort.

Jessica som red Loyd , Betta och Nisse var alla duktiga , de gick in och gjorde sitt jobb , till sommaren så kommer de att vara riktigt duktiga.

Ida och Nora är så roliga, vad som händer så kommer de och frågar om saker som hur många galoppsprång de skall rida på , hur de skall rida in på olika hinder , ja massa roliga saker som deras 9-10 åriga små hjärnor inte skall behöva tänks på ännu

Det är så skönt att ha ryttare som vill mycket själv , man behöver inte "jaga" dem utan bara uppmuntra dem att fortsätta framåt och försöka igen om det inte fungerar första gången.

Linda och Rebecca hade riktigt fina ritter på sina D-ponnier , det såg jättebra ut och de kommer nog att få mycket ut av sina häster i år.

Maja racade runt som värsta stridspiloten på Norton och blev 3 i LA och såg ni ritten håller ni med att hon kommer att vara svårslagen i år.

Lydia debuterade LC och LB med Diesel och hade 2 st felfria ritter och red jättebra på söndagens LB .
Hon vann även helgens högsta klass med Lina , det snyggt att se.

Emma och Maggi var jätteduktiga och debuterade LB med felfria ritter och var typ första utanför i LC , jätteroligt att se.

Stackars Jennifer och Äpplet hade en riktigt tråkig söndag då de gick omkull på första hindret i LB och fick senare på dagen åka in på lasarettet och skiftröntgas , så jäkla onödigt.

Supertjejerna , Elin , Jennifer , Vickan , Julia och Frida var på hippo hela helgen och var riktogt duktiga hästskötare , de jobbade på med hästarna och mockade och lastade hästar och var helt underbara.

Jag har säkert missat någon, men jag var så nöjd med helgen och den attityden som ryttarna hade hela helgen , det kommer att bli ett roligt år 😎

Ha det bra/Susanne😎

 

😀 Jahaa då var första tävlingen för året avklarade, alla var super duktiga och faktiskt så överaskade vissa oss till och med, men det är bra. Vi börjar med Loyd debut på tävlingsbanorna, 2 LC 0:a i första och 2 pet i andra så duktigt och så bodde han borta också mycket på en gång. Bettan fick också fara ut och tävla hon är väl knappast i super skicka på marken men hoppningen gick rätt okey hon gör sitt jobb, med mera dressyr så blir det kanon, hon fick hem en rosett också precis som Loyd, även Bettan bodde borta. Nisse debuterade LB och nollade, Lovis debuterad LA och fick ett pet, bra jobbat. Även
våra andra Stöckeekipage skötte sig super många placeringar och fina runder ser lovande ut inför 2011 års säsongen. Mindy ska ta stygnen idag så vi får väl brotta ner henne. Var domare många ekipage hela helgen men det gick bra fick in gunget och då går det bra även med min hjärnkapacitet ibland.

Nu blir det mat det blir potatisbullar🤨ja det går fort ialla fall.

Måndag imorgon, upp 05.15 som vanligt. jippi, men det finns en positiv den är -3 grader ut okey det blåser men vem bryr sig det är varmt ute.
tjing

😎Pappa satt och berättade om när han var liten , typ 10 år och bodde i vännäsby , han och sin kompis körde häst och vagn och hämtade kol från tåget i vännes och körde det sen till tippen , eller när det körde och hämtade ved ute i skogen , packade hela vagnen och sen körde flera mil och levererade detta till vänner och bekanta och hade de tur så fick de 10 kronor att dela på , de hade en elak finnhäst som var extremt elak , men stark att dra vagnen och bra på att trava , de hade även sophämtning runt omkring i vännäsby med denna häst , tänk vad han har upplevt och gjort i sitt liv , saker som han aldrig har berättat för oss , som kommer att försvinna om man inte får veta det och berätta det till andra personer.

Mamma är statstjej och pappa är från vännäsby , en riktig bondpojke , de mötes på jordbruksskolan det som är forslunda nu , mamma berättade här om dagen om när hon jobbade på kennel och födde upp Grand Danios , dessa jättestora snäll hundar som sov i samma säng som hon och hamnade hon på fel sida så blev hon utsparkade på golvet.

De hade ochså en äppelodling på denna gård och medans hon tog hand om hundar och barn fick hon plocka äpplen.

Ja , det är jätteroligt när man får veta mera om livet innan M-S , alltså innan  Mona och Susanne.

Nu bakas det bullar  och vi hörs senare

MVH Susanne😎

Städa, packa till pållarna inför hippo i helgen, provridning kl. 17 och städning av klubbrumstoaletten som inte vill det vi vill riktigt.
Är domare i helgen får nog dra på lite då det är närmare 100 ekipage med, skoj dock. Vi har uppstallning till våra ungpållar och så även till Bullen, vi har blivit lat eller smart kan man väl säga.
Nu är det dags att gå ut, rackarns vad ljust det har blivit nu på kvällarna. skönt

😮 Det blåser som bara den , det är tur att våra hästar ligger högt i deras viktklass Bengt och Nisse leker ute i hagen och är bara så tonåriga , små gangstrar som bara är cracy hela tiden

Alla hästarna fick nya rena täcken av mona igår och nu skall det tvättas i helgen på hippologum , även om det kostar 40 tvätten så är det värt varje krona😎

Vi skall iväg och hämta ännu mera medieciner på apoteket och betala lite räkningar på banken , alltid en höjdare.

Pappa har fixat vårat nya hackamore som vi köpte förra året , då fick skänkeln på hackamoret vara 21 cm och i år har de ändrat detta till 17 cm , kul när bettet kostade 1400 att köpa , i alla fall så har vi kapat skänklarna så att de blir lagliga att använda.

Bullen var på Vännäs vetrinärerna för några veckor sen och han har inte riktigt blivit bra i munnen ännu så vi får rida honom på hackamore i helgen , men det borde inte vara något problem då han tycker om det nya bettet.

Nu skall vi åka till stan

MVH Susanne😎😲 Nu i kväll har vi haft provridning för motionsryttare , jennifer fick rida i full storm och känna den riktiga kylan som det kan vara ute på stöcke slätten.

I morgon så har vi en provridning för en tjej som vill bli tävlingsryttare och lör -sön då blir det hippotävling😎

Pratade med Bettan på telefonen och hon har fixat mentalträning och andra saker för lagmedlemmar i Umeå och har inbjudit oss i stöcke på samma sak , trevligt och det kommer säkert att bli mycket uppskattat av alla tjejerna.

Mamma sitter just nu och syr till öronen på den nya Quiline mössan som Bettan skall ha i helgen , den är grå med guldbrodyr och hon skall även ha en likadan schbrak , det blir även ett riktigt fint blingpannband som mamma har gjort , vi har sagt att hon skulle sälja dessa då de är riktigt fina och mycket blingigare än de som finns att köpa på affärer , de är riktigt fina😎

Taxi Stöcke går nu in i dvala och vi hörs snart igen

MVH Susanne😎

😉 Taxi Stöcke är på G , jag kör pappa till läkare efter läkare , då han äter medecin som gör att han inte får köra bil , själv är jag ju sjukskriven så att köra fram och tillbaka med bilen har blivit mitt nya liv.....

Har pratat med järngänget idag , AJ  hade många åsikter om folk och jag kan bara hålla med på alla punkter , de skall skaffa sig ett eget liv så blir allt bra..

Nisse och Begt ligger jäkla illa till då de har brutit sig ut från hagen och jagat stackars Apan , vet inte de att det är helt förbjudet att jaga gravida kvinnor , Apan fick in en fullträff så de smög sig tillbaka till sin egne hage efter ett tag.

Mindy mår jättebra och väntar bara på att få ta bort stygnen , vi får hoppas på att allt fortsätter att fungera.

Vi satt och tittade på de nya reglerna i hopp TR  igår och såg att bettreglerna har släppts lite grann och det kommer faktiskt att bli lite lättre att hitta bett som fungerar åt små vilddjur ett tag.

Själv har jag levererat jackor till brodyr , men jag skulle inte få hämta dem fören i slutet på nästa vecka


Nu skall vi åka till stan och hämta mera medecin till alla veklingar här i stöcke

MVH Susanne😎


😲 Första delen av dagen är avklarad , Pratat med Åsa ,Marie , Sandra , Ringt Pegasus , Umeå Reklam , kört pappa på terapitbadet och ätit lunch med Marie

Nu börjar andra delen av dagen , Personalmöte , tvätta hästtäcken , hämta och lämna jackor , hämta Elin , Träning och hjälpa Åsa med inchekningen på kryssningen.

Ja det kommer att vara en lugn och harmonisk dag på äkta Stöcke vis.............


Vi Hörs snart/Susanne😎

😎 😲 Jag har hur mycket som helst att göra , det skall skrivas papper till försäkringskassan , skatteverket . Beställas tryck till klubbjackan , skjutsa pappa till vattengympan och det enda jag har gjort på hela morgonen är att prata med folk på FB och läst bloggar , vilken arbetsam kvinna jag är😠

Jag hoppas verkligen att klubbjackan kommer idag och att tryckeriet hade tid att ta emot dem så att jag kan lämna in dem för tryck , jackan kommer att bli riktigt fin , det är en Kingslang classic , blå med guldtryck på ryggen och gukdtryck fram med namn och lagomgångar , kommer att bli tjusigt.

Det var riktigt kallt i gåt kväll , - 22 grader , vars kom det ifrån??

Hästarna mår hyggligt , det är några småsår och lite mugg , annars är de "redo" för Hippotävlingen i helgen.

Mona har suttit och kollat på kryssningen i maj och har fixat transport från flyget och kollat på bussturer i både Barcelona och Rom , tur att man har internet , hur skulle man annars klara sig?

Ha det bra/Susanne😎

😉 Jag har suttit på FB ett tag och blivt helt överfallen av folk som vill prata och diskutera ponnier , så himmla trevligt , det börjar ju närma sig med tävlingsäsongen , i helgen är det Hippo och några veckor till så är det första omg i elitserien.

Ridskolan gick riktigt bra i går , den förstat truppen har blivit så duktiga på att rida och jobbar verkligen med sina övningar , andra gruppen blir bättre och bättre , det är bara galoppen som inte riktigt sitter där den skall vara , men samtidigt så är de ju bara småttningar som inte har ridit mera  än 2 terminer.

nu ska jag bara ringa några samtal och sedan blir det stan och handla mat

Ha det bra/Susanne
 

😠 Det är så tråkigt att vara sjukskriven , det blev förlängt med 2 veckor igen , jag fick en liten akuttid till sjukgymnasten och efter behandling skall jag prata med läkaren igen.

Jag har beställt våra nya klubbjackor idag och hunnit vara taxichafför till pappa då han skulle till lasarettet.

Mindy mår fortfarande riktigt bra och har bara 4 dagar kvar på sin sjukskrivning

Vi fick ta ut hovslagaren idag då Bullen har dragit en sko lite sned och den måste fixas till.

Resturangchans häftena skall redovisas i veckan så alla ni som är klara med försäljningen kan komma förbi och betala in pengarna , det finns fortfarnade några häften att sälja om någon vill ha flera.

Vi hörs senare/Susanne😎

Vi är äntligen tillbaka från ensamheten utan dator , vi fick åka in på mediamarkt och köpa oss en ny dator i går , det blev även en ny systemkamera på vägen till kassan , våran gamla dator kunde vi tyvärr inte rädda allt från, men hyggligt mycket har flyttats över till den externa hårddisken

Det är tur att vi har laddat upp många filmer på youtube så de finns i alla fall kvar.

Våran andra systemkamera la av förra hösten och har haft några små återkommster till livet , men nu är den helt slut , vi köpte en Pentax som var mycket säker mot vind och regn och sand , den är ochså mycket bra när man fotar hästar inomhus och när objekt rör på sig mycket fort.

Nu skall vi försöka få ordning på allt som skall installeras på dator.

Vi hörs /Susanne😎

Mindy´s fina stygn