Välkomna till Stöckestallet

Dagbok

Vad har hänt/framtid?

MY FASHION EYE , SAKNAD FÖR ALLTID

😲Seg tisdag , just nu känns det inte som jag kommer att orka gå ut i stallet denna helt underbar morgon😉 jippie ....

Har riktigt dåliga nyheter från Johanna som trillade av i söndags , Johanna är gipsad på både höger och vänster arm , va  f a n  , vad det nödvändigt? har inte riktigt fått en hum hur lång tid detta kommer att ta , men kan gissa att det inte kommer att gå fort.

Som vi har sagt förrut som kommer det att bli lite ändringar i stallet , så några ponnier kommer att säljas , vi kommer att sätta dem på annons och sen får vi se hur många som verkligen åker iväg.

I dag kommer vetrinären och skall börja kolla igen stallet för deras höstkontroll.

Vi hörs snart/Susanne😎

Kall måndag

🤒Kall måndag morgon , det är hela 2,2 grader minus och jag vet inte hur jag kommer att överleva i detta fanatiska kyla...

Mera uppdate från Leif , det går jättebra , leffe har varit ute i skogen och ridit och uppfört sig exemplariskt.

Skall ut och kasta ut lite ponnier nu , rakt ut i den bistra verkligheten.

Och så har jag uppdaterat resultat listan från igår eftersom jag lyckades glömma Strandborna , fy på mig.

Ha det bra/Susanne😎

Söndag

😲Jag har nog aldrig varit med om så många avfallningar och uteslutningar som det var i helgen på hippo , våra egna ponnier hade på det stora hela bra ritter ,med några undantag. Vi fick med oss några rosetter till föreningen , både segrar och placeringar.
XJennifer Wasserman-Animo M och Aschcalisha plockade med sig blå/gula rosetter och flera placeringar.
X Terese Straumdal-Skogsdala Rocky segrade i LB .
XLinda Söderholm - Indy segrade i LC .
XCharlotte Ristinemi-Master Mind plockade hem rosetter i LB och LA+5cm
XJessica Mattsson-My Dragonfly blev placerad i LA
XMaja Sällström-JJ´s Fanny Girl tog en rosett i LB.
XVanja Hellberg-Fire of Gold plockade hem en rosett i LB.
XPernilla Mattsson-Van Diesel red felfritt i LB och LA, som vanligt :))
XRebecka Säfvenberg-Kodak Hästak placerad sig i både LC och LB .

På den lite mera sorgliga biten så var det sista tävlingen för Pernilla Mattsson i dag , Pillan slutar efter 16 år i stallet , en epok är över , även om vi nog tror att hon kommer tillbaka , vi litar på henne i alla lägen , kommer att alltid lita på henne och vet att häst karriären kommer att fortsätta lika bra som det har gått på ponny , Pillan har under sina 16 år hos oss tävlat SM , NM , DM , KM , vunnit allt som kan vinnas på ponny( Nästan i alla fall ) ridit in ungponnier , tagit upp ett flertal ponnier i MSV klass , Ja ,  Pillan är en fräsch fläkt i våra liv och även om hon inte skall så långt så kommer hon att vara saknad. Puss och kram från oss alla i våran familj.

Jessica Mattsson lämnar även hon ponnytiden bakom sig , men hon skall inte så lång , bara till AVD B , Jezzi skall ut och tävla ungponny nästa år , Nisse och hon kommer att bli farliga tillsammans och kommer att bli en syn för ögat.

Johanna var ute och red Apan i dag när en lite sportbil sladdade förbi och skrämde apan så johanna åkte av och troligvis har brytit armbågen. 

Leif har hört av sig och det går bara bra , han håller timmy på plats och charmar alla andra i stallet , hoppas att detta fortsätter.

Emma och Berganza fick 12 fel i andra kvalet till SM och fick därför rida tröstfinalen och fick där 4 fel . Bra kämpat.

Pappa var på hippo idag och såg på lite ponnier och ävan om han blev jättetrött var det bra att han kände att han orkade åka någonstans.

Vi går in i viloveckor nu och i morgon kommer vetrinären och kollar lite ponnier , deras årliga hälsokoll.

Vi kommer ochså börja kolla hur vi skall göra med alla ponnier inför vintern , om vi skall sälja någonting , köpa någonting , förändra i stallet på något annat sätt , vi har ingen anning just nu , vi vet att några hästar skall bort , vilka är inte riktigt bestämmt.

Vi får se/ Susanne😎LÖRDAG

😲PARTY ......  eller hur för nu skall vi ut på årets sista hopptävling , det blir inget mera för oss i år , det finns kvar tävlingar i timreå , sundsvall , luleå , men det blir inget mer , vi har säkert tävlat 20-25 tävlingar i år och vi är ganska less på allt , även om året har varit helt undebart tävlingsmässigt så räcker det nu...

Mona har gjort jättehäftiga banor som han kallar : Nu får dom rida! visst ger det en bra känsla , nä allt kommer nog att bara flyta på som det nästa alltid gör.

Berganza gick felfritt i första kvalet på SM , BRAVO lycka till i dag.

Sandra låg i badkaret med ebba när jag ringde och hade det riktigt bra.

Och har jag hunnit ringa sussi ännu , NEJ , men det skall hända idag.

Vi hörs snart/Susanne😎

FREDAG

😉hovslagaren  har just varit här och skott NILS och verkat BENGAN , de blev jättefina i fötterna , själv har jag hunnit mocka stallet , släppa ut ponnierna , sätta foder , burit bort sommardäcken , pratat med marie , camilla och marianna på telefon och kl är inte 12.00 ännu , de ni...

Kl 13.00 skall land rovern in på lagning av bakrutan , men det skall väl gå fort hoppas jag , nu skall jag kasta på mig lite smink och försöka att få tag på sandra och jag måste ringa sussi och fråga hur det går för Leif , jag är så nyfiken😀

Vi ses/Susanne😎

Hjulbyte

Dags att byta däck, först hade vi såklart personalmöte på jobbet till 16 sedan hem och göra stallet, skutta med Lovis och Måns, ut och gå med Mindy, fodra stallet, Susanne iväg och byta däck på Land Rovern och Finkan klockan är nu 18.30 och jag tror jag dra in och köper Max eller något liknande är less.


Leif åkte iväg med Sandra vid 13 tiden och är väl framme vid 21 snåret skulle jag tro till sitt nya hem i Gävle, vi önska lycka till.

God Natt
😀

7 okt KM-dressyr

😀JESSICA MATTSSON-MY DRAGONFLY SEGRARE I DRESSYRKLUBBMÄSTERSKAPET 2009😀

12 TUFFINGAR TILL START, VISSA AV DE SÅ KALLADE HOPPHÄSTARNA HADE LITE PROBLEM MED BOKSTÄVER OCH SPÅNHÖGAR, MEN VI I PUBLIKEN FICK ETT GOTT SKRATT OCH DET FÅR VI TACKA FÖR.

DET BLEV EN TUFF FAIGHT MELLAN 2 EKIPAGE GÄLLANDE SILVERMEDALJEN MELLAN CHALLE OCH PILLAN OCH DE VAR SÅ JÄMNA ATT DE DELADE PÅ MEDALJEN.
DOCK VAR JESSICA OCH BULLEN FÖR SVÅR ATT SLÅ OCH MAN FÅR GRATTA TILL VINSTEN SOM VAR VÄLFÖRTJÄNT.
Nu är kl. 21.00 dags att äta och se på tv sen är det sängen som gäller.

Leif får nya ägare imorgon torsdag och de bor i Gävle han får åka ner med sandra lundell. Vi önskar Emelie lycka till med Leif.

KM DRESSYR

😉Nu börjar KM dags och spänningen är olidlig vi hoppas på sol och bra ritter.

Nu  sätter jag upp bilderna från sista omgången i gröngölingskursen.

Fliken heter Grönisar.

MVH Susanne😎

Onsdag

😲Allt jag kan säga är att ni som skall tävla dressyr KM i dag ta med er flytdynor , simfötter och badring till ponnierna , för det har REGNAT , hade det varit snö , då hade vi haft 3 decimeter nu på morgonen , jag kan inte ens släppa ut dem i hagen då det fortfarande spöregnar...

Ja det skall vara lite sport när man håller på med dressyr.

Annars är det bara vetrinärbesiktning av Leif i dag och Km förstås som börjar kl 17.10 och sista ryttaren rider ut kl. 18.50.

Jag hoppas att få ut bilderna från Finalen av gröngölingskursen så fort som möjligt.

Ha det bra/Susanne😎

Tisdag

😮 😮Jäklar vad tiden gå fort , det är mycket som skall hinnas göras på lite tid

I dag har vi sista omgången i gröngölingskursen och det har varit jätteroligt , kan erkänna att det har varit lite jobbigt med 10 st hyperaktiva 5-7 åringar , men de vill verkligen rida och det är jättekul.

Sitter och skriver köpekontrakt och måste då använda hjärnan och det är jättejobbigt.

Hittade en jättesöt ponny på hastnet och hade jag plats och ryttare hade jag köpt in den , tur jag inte har det.

Nu måste jag ut och ta in hästarna och städa lite i stallet efter att hovslagaren har varit och skott diesel och bella , de blev jättefina om fötterna  JIPPIE

Visst känns det konstigt att årets sista tävling är här och efter det skall det bytas ryttare på några ponnier , några hästar skall säljas och det kommer bli en intressant vinter.

Vi hörs snart/Susanne😎

Måndag

😠Va fan , fick just veta att Dixi Queen inte är dräktig , vi som hade hoppats på ett litet stoföl , en liten lillasyster till Diesel och Bengan , jäklar...

I dag har jag lyckats bränna mig på kokhet vatten på jobbet , bra jobbat susanne , annars så gick jobbet bra i dag och nu skall vi ut och plocka in alla hästarna och göra iordning inför ridskolan.

Vi hoppas att få tag på Vetrinären i morgon och kunna besiktiga Leif så han kan åka till sina nya ägare denna vecka , nästa vecka kommer Diesel ut på annons i Ridsport och vi hoppas att vi kan få tag på den perfekta familjen till honom ochså som vi fick till Leif :))

Mindy mår mycket bättre idag och har faktiskt druckit lite idag , vi får hoppas att detta fortsätter , hovslageren har varit hos oss idag och detta var mycket efterlängtat , Gullan och Apan skuttar fram i sina fina vinterskor.

Vi hörs snart/Susanne😎

Tur vi har Maja...

😉Det är tur att vi har Maja Sällström , i helgen har de varit till övik och tävlat och segrade i både LC och LB , personligen så våra hästar varit hemma och tränat i dag och det ser bara bra ut inför årets sista tävling nästa helg på Hippo , sen går våra ponnier in på vila och alla skall vetrinärkollas , jag tror inte att det är någonting fel på dem , men det känns alltid bra att kolla dem 1 ggr per år och hösten passar alltid bra tycker vi.

Sen måste vi så klart gratulera Jennifer Wasserman som var på tävling i vännäs idag och knep en gulblå med sin pålle Animo M som är igång efter över ett års paus från tävlingsbanorna, laddar om inför Umeå nästa helg. Grattis!

Mindy äter och dricker alldeles för lite och det är inte helt enkelt att tvångsmata en liten Jack Russel...

Vädret har varit så jäkla tråligt hela dagen , regn och blåst och mörkt och kallt.

Pappa mår hyggligt , även om benet sammlar mer och mer vätska , vi får se vad som händer.

Det kommer att bli en tidig kväll, alltig känns mörkt och trist , men det är tur i alla fall att vi har MAJA...😉

Vi ses/Susanne😎

Lördag kväll

😲Tänk vad tiden går fort , vi skulle hämta hö kl.12.00 i dag i vännäs och vi hade planerat att  komma hem vid 13.30 , jo just det... vi packade och hade riktigt roligt och köpte lunch och hälsade på wassermans och det blev riktigt sent innan vi var hemma och hade packat ut allt hö.

Mindy är riktigt irriterad , hon får bara äta kokt ris i 5 dagar , ni som känner mindy vet att detta är inte en favorit , men vi har sagt det om hon går ner 2 kg så skall hon få ett nytt vinter täcke och mindy svarad : Skit i täcket , ge mig chokladprickar......

Hon får medecin 5 ggr per dag + hon blir vattnad med spruta så hon dricker ordentligt.😠

När jag var ute och gav hö och tittade på Leifs nyrakade kropp , han ser ut som en nakenråtta , nä han blev riktigt snygg. I alla fall så när jag gick ut så började det regna , kallt äckligt blöt regn som säkert kommer att frysa under natten , usch , det är dags att sätta på vinterdäcken , eller hur...

Hela hagen är tömmd på hinder och sladdad och vi hoppas att allt prat om vinter , snö och rekordkyla är alldels fel , men när vi var och handlade kl.18.00 i kväll och jag for utan jacka , jag höll på att frysa i hjäl😥

Vi sitter och tittar på körslaget just nu och jag bara hoppas att det är slut snart då detta inte är mitt favoritprogram.

Pappa mår efter omständigheterna någorlunda bra , även om ena benet har börjat samla vätska igen , vi får se om han måste åka in på måndag igen.

Vi hörs snart och mindy hälsar till laban

Fortfarnade fredag

😉Hur kan det fortfarnde vara fredag?  Det har hänt mycket sen i morse , 09.30 spyr mindy 4 ggr , 10.00 är jag på väg till vetrinären , 10.40 framme i vännäs , sen händer detta: inskrivning , koll av hjärta , lungor mm , kanylsättning , blodprov , kissprov , sätta dropp , vänta på röntgen , röntga mage , tillbaka på dropp , vänta igen , hittar inte någonting , få mindy dricka kontrast till ny röntgen , vänta 2 timmar , röntga , ge antibiotika , mera vätska , mera medecin , alla prover inte klara från labbet , får åka hem 17.00  med vad de tror är en hund med magkatarr eller magsår , vi får höra i morgon.

Är detta vårat bästa år???  Vad mera kan de kasta på oss? BRING IT ON !!!

Annars är livet jättebra , Mona skulle göra ordning bilarna inför vintern , ni vet olja , frostskydd , mm då hon tappar oljelocket ner i motorn , tror ni att vi hittar det!  NEJ...

Det kanske är en bättre dag i morgon , jag hoppas verkligen det för detta börjar tära på mig.


Vi hörs snart/Susanne😎

Fredag

😉Sjuksyster Susanne här... Pappa är just nu sjukskriven 2 månader till och börja med , alltid trevligt , det jag inte tyckte om är att han kände sig sämre i dag , inte bra.

Kallt i natt igen , inge roligt  , jag håller med mona Wasserman , hur fan skall vi hinna få upp hagarna innför vintern , det blir att jobba i helgen! Det är tack och lov bara halva hagen kvar , hö skall ochså hämtas på lördag , tror att det kommar att gå bra , vi prövar ett nytt sätt denna gång och tar med oss 3 finkor i stället för lastbilen , då vi inte har en chafför.

Vi får in 125 balar i lasrbilen och 50 i finkan så 3x50=150 balar , de klara vi oss på hela 5 veckor , jippie.... vi måste börja sätta ut ensilagebalar i hagarna snart , då sjunker balanvändningen till hälften.

Vi skall flytta all hoppträning till söndagar kl 14.00 , detta kommer att pågå så länge det inte fryser.
Om inga utifrån kommer så kommer även dessa träningar ställas in , finns ingen orsak att jag skall stå och vänta och frysa om min lilla rumpa..😉

Snart kommer jag skicka ut intresse anmälningar om hippoträningar vintern -09 , det nya för i år är att det kommer bli fasta platser och all träning skall betalas in i förväg , detta pga att förra året hade jag bokat upp massa tid och hade nästa inga som kom , bara ibland... så jag fick personligen stå för massa hippohyra.

Ja visst är det roligt att vintern är nästa här , kallt , is , skritta i 2 månader , ja jäklar vad jag längtar.

Pappa hemma

🙂Pappa kom hem igår från lasarettet , okey han är väl inte vad jag skulle säga :FRISK , snarare mindre sjuk , men vi får väl leka sjukskötersker ett tag.

Har just gjort i ordning en frukost bricka med kaffe , skinkmacka med gurka och ett glas apelsinjuice.

Svininfluensa larmet var en mycket kraftig infektion så lite tur hade han i alla fall

Jäklar vad jag är duktig............

I går kapade vi ved , vi hann med gandska mycket och jag tittade på när ponnierna med markarbete , duktiga som vanligt.

I dag så kommer hovslagaren till Leif , jag fick ledigt en timme från jobbet med vård av sjuk ponny😉

Hoppas att kunna klippa av honom massa päls imorgon😉

I dag jobbar både mona och jag sent och vi hade hoppats att hinna och åka och titta på en värmepump , men vi får se hur mycket tid vi har på oss,

Mera posetiva nyheter så blev jag väckt 03.15 så blev jag väckt av en sjuk hund och natten har varit långt från trevlig , mindy mår fortfarnde dåligt och vi får se om vetrinär måste uppsökas , skulle inte det var bara typiskt...😠

Vi ses/Susanne😎

Svininfluensa

😲 Inte så farligt kallt idag , bara 4 ,3 MINUSgarder , pappa tror ju att han får komma hem idag , trodde han ja....

Polaren som ligger sängen brevid har fått svininfluensa🤨 vad tror ni oddsen är att han får komma hem???

Vi hade Gröngölingskurs i går och det gick bra som vanligt , tjejerna var lika framåt som vanligt , vi var lite få ledare så det blev volitige på queen för ett gäng och de var jätteduktiga.

I morgon kommer hovslagern och skall sko Leif , tyvärr kommer han 9.30 och jag måste ta ledigt från jobbet 😥 vi får hoppas att chefen tycker att hovslageri är en giltig frånvaro.

I kväll är det final i Superstars på 3 , skall bli jättespännande och se vem som vinner.

Vi ses snart/Susanne😎

KALLT

🤒 3 minusgrader , skrapa rutan på bilen , blommerna frysit i hjäl , det är kallt...

Hur i hela friden skall jag klara vintern?

I går när vi var och hälsade på pappa så berättade han att nattskötaren på lasarettet har fullt upp med honom , han smiter , han drömmer , han undrar varför de inte reparerar hästar då de ligger i sängarna brevid honom , ja han är inte lugn och fin , men börjar att repa sig , fortfarnade problem med njurarna , vatten i lugorna och hjärtat , men mycket bättre endå , det låter som han kan komma hem i slutet av denna vecka; BRA😀

I går på ridskola skulle vi teori , men just när vi startar får Apan kolik , så medecin till henne , longera för fulla muggar , barnen får hjälpa till , sen blir det fri ridning medans jag longerar Apan , Mona kommer ut efter ett tag och går ut och går med henne och Mindy och ridskoan forsätter med fri ridning , det är nästan teori.... Tur att det var så många sjuka i går så jag hade bara 3 st i varje grupp , livet blev enklare då.

Nu skall hästarna ut och jag måste se vad de har för täcke på sig , de är ju i alla fall klippta , de små liven får inte frysa i hjäl.

Och näst sista gröngölingskursen är idag , jag hoppas att många av brudarna kommer och hjälper till då jag har för lite ledare , eller får föräldrarna springa brevid....

Till slut , många tankar till Hanna som kommer att missa sista tävlingen i år pga
KÖRTELFEBER...

Ha det bra , även Hanna /Susannne😎

Någorlunda bra....

😉Det känns någorlunda harmoniskt på morgonsidan i dag , första gången på jättelänge , stalltjejerna har varit jätteduktiga i helgen och hjälpt oss med saker som måste hinnas med innan vintern och det låter jättelångt borta , men det skulle ju vara typiskt om vi inte bryr oss och då kommer vintern tidigast någonsin

I veckan skall vi försöka göra klart staketena , kapa ved , hämta hö innför vintern ,fixa hovslagare, klippa ponny ,  det låter inte för svårt faktiskt.

Nu till roliga nyheter : Mona och Jag skall vara ansvariga för årets party som kommer att vara på Stöcke Bygdegård den 6 november , dessa fester brukar vara mycket populära och vi hoppas att kunna leverera en hit i år igen , Ulla skall ha all tack i hela världen . då hon hann boka upp lokalen medan vi andra sov och inte använde hjärnan.

Inbjudningar kommer med posten så snart som möjligt.

Pappa mår fortfarnade förvånadsvärt bra och vi hoppas att han kommer hem i veckan.

Vi hörs snart/Susanne😎

Söndagen den 27 sept-09

Helt galet vad de red i SM-finalerna idag, ingen tvekan på de höjderna som var upplagda där inte 140-150 cm, dem var duktiga, måste beröma Híppo för ett väl genomfört tävlingsmeeting.😀

Var en snabbis hos pappsingen och han håller i sin förbättring gällande hostan,underbart okey han är trött och less men verkar vara på bättringsvägen hoppas vi.

SM HOPPNING

😥JAG TYCKER SÅ SYND OM SANDRA , 5 FEL , ETT SKIT FEL FRÅN FINALEN , DET VART VÄRSTA TRYCKET PÅ LÄKTAREN NÄR SANDRA  KOM I PÅ BANAN , PUBLIKEN FÖRSÖKTE ATT LYFTA HENNE ÖVER OCH SÅ KOM DET DÄR STOPPET , FAN OCHSÅ😠

Vi stödjer dig Sandra i din tunga stund, dock ta nya tag och ladda om inför nästa år.
 
Var just och hälsade på pappsingen och han såg för första gången på hela veckan riktig OK ut tack gode gud det behöver han, han klév till och med upp ur sängen och satte sig ute vid tv och åt frivilligt en skorpa och saft😀men imorgon vet man aldrig hur det är. Hosten har avtagit rejält idag🙂hoppas det håller i sig.

Nu ska vi äta Susannes lyxmiddag och sätta oss vid tv och göra ingenting.
Klockan är 19.00 pip
Godnatt

PAPPA SÄMRE IGEN...

MAMMA PRATAR JUST NU MED PAPPA OCH FAST JAG SITTER 5 METER FRÅN LUREN HÖR JAG HOSTNINGNARN ,  LÄKARNA VET INTE RIKTIGT , RÖNTGEN AV LUNGORNA SKULLE HÄNDA NU PÅ MORGONEN.

DET HÄR ÄR INTE BRA , I GÅR NÄR VI VAR HOS HONOM SÅ KÄNDES DET SOM HAN SKULLE FÅ KOMMA HEM SNART , DET GÖR DET INTE LÄNGRE , FAN OCHSÅ..😠

TACK IGEN FÖR ALLA HÄLSNINGAR OCH PAPPA HÄLSAR.

VI SKULLE GÅ PÅ SM I DAG , DÅ VI FAKTISKT HAR BILJETTER , MEN VI FÅR SE...

HA DET BRA FÖR DET HAR INTE VI/SUSANNE

DRESSYRPASS??

😉UNDRAR OM DET ÄR DAGS ATT SÄTTA PÅ VÄRMEN , DET BLIR LITE SMÅKYLIGT I HUSET , NÄR DET NÄSTAN ÄR MINUSGRADER UTOMHUS , MEN ALLT UNDER 23 GRADER TYCKER VI ÄR JÄTTEKALLT....

LÄSTE JUST WASSERMANS GÄSTBOK INLÄGG OCH SKRATTADE SÅ GOTT , DET ÄR BARA NÅGONTING SOM KAN HÄNDA DENNA JÄTTETREVLIGA STRANDFAMILJ😉

VI KOM INTE HEM FÖRREN 19.30 I GÅR OCH DET VAR PONNIER ÖVERALLT , PÅ BANAN , UTE PÅ VÄGEN , JA ÖVERALLT , VI HADE LÄMNAT STRIKTA REGLER ATT DET SKULLE RIDAS MARKARBETE OCH DET ÄR MITT EGET FEL ATT JAG INTE RIKTIGT BERÄTTADE😉 VAD DET BETYDE  I MIN HJÄRNA,,,  JAG TRODDE ATT DET SKULLE SITTA OCH RIDA DRESSYRPROGRAM , MEN INTE DÅ... DET SOM BEHÖVDES TRÄNAS PÅ VAR BOMMAR , SÅ DUMT AV MIG , VAD TÄNKTE JAG PÅ?😉

NÄ DE FLESTA PONNIERNA SÅG I ALLA FALL UT SOM SMÅ DRESSYRPONNIER OCH NÅGON SOM ÄR PÅ VÄG TILLBAKA STARKT DET ÄR APAN , SER MYCKET STARKARE UT JUST NU OCH KLARAR PASS PÅ 25 MINUTER UTAN ATT BLI TRÖTT , JÄTTEBRA


I DAG SÅ SKALL JAG BRÄNNA I VÄG OCH HÄMTA ETT HÖ LASS I NILSLAND , KAN BLI INTRESSANT...
VI HÖRS SNART/SUSANNE😎

PAPPA PÅ BÄTTRINGSVÄG

😉OFÖRSKÄMT BRA , SÅ LÄT PAPPA IDAG NÄR VI RINGDE HONOM.

HAN HADE TILL OCH MED VARIT UPPE UR SÄNGEN EN LITE STUND I DAG , BRA

NU SKALL JEZZI OCH JAG ÅKA TILL BIRGER MED BELLA OCH FÅ HENNES FRAMKNÄ FIXAT.

SEN HOPPAS VI ATT KVÄLLEN SKALL BLI NÅGORLUNDA LUGN OCH HARMONISK OCH VI SKALL SE : SUPERSTAR PÅ TV , DET ÄR INGEMAR STENMARKS LAG SOM TÄVLAR I KVÄLL , KUL😉

VI HÖRS SNART/SUSANNE😎

PAPPA BÄTTRE

😉PAPPA BÄTTRE IGEN , MÅNGA PROVER I DAG OCH HOSTAN HAR TYVÄRR KOMMIT TILLBAKA , MEN FEBERN HAR GÅTT NER.

VI HAR JUST TAGIT IN HÄSTARNA I SPÖREGN , SMINKET RANN NER I ÖGONEN OCH PÅ SLUTAT SÅG JAG INGENTING , JAG HÄNGDE BARA I GRIMMSKAFTENA OCH HÄSTARNA FICK LEDA MIG , JAG SÅG UT SOM ETT ÅKERSPÖKE.

VI HAR TREDJE OMGÅNGEN I GRÖNGÖLINGSKURSEN OCH DET KOMMER SOM VANLIGT BLI JÄTTEROLIGT.

DET BLIR INGEN TRÄNING PÅ NÄRMASTE VECKORNA , DETTA PGA FAMILJEPROBLEM ( GISSA VAD? ) VI ÅTERKOMMER MED MERA INFO NÄR DETTA KOMMER ATT ÄNDRAS.

TACK IGEN TILL ALLA SOM HAR TÄNKT PÅ PAPPA OCH OM VI KÖR OSS NER I BOTTEN SÅ KOMMER VI ATT BE OM HJÄLP , VI LOVAR😀

HA DET BRA/SUSANNE😎

PAPPA SÄMRE

😥DET RINGDE I NATT FRÅN LASARETTET OCH DÅ HADE PAPPA BLIVIT SÄMRE , FEBER , ANDNÖD , LÅGT SOCKER OCH HOSTA GJORDE ATT TISDAG NATT/MORGON INTE VAR EN HÖJDARE , LENNART SKICKADE I GÅR TACK FÖR ALLA HÄLSNINGAR HAN HAR FÅTT , VI SKALL ÅKA UPP NU DIREKT PÅ MORGONEN OCH HOPPAS ATT DET HAR STABILISERAT SIG.

HA DET BRA/SUSANNE😥

EFTERMIDDAG MÅNDAG

😥EN UPPDATE FRÅN LASARETTET , PAPPA MÅR FORTFARANDE DÅLIGT OCH KÖR MED SYRGAS OCH VÄTSKEDRIVANDE FÖR ATT TÖMMA LUNGORNA FRÅN VATTEN  HJÄRTAT VERKAR DET BARA VARA BRA MED JUST NU.

RIDSKOLA BÖRJAR OM 25 MINUTER OCH INGA HÄSTAR HAR KOMMIT IN FRÅN HAGARNA OCH INGET FODER ÄR HAR BLIVIT UTDELAT , VI LIGGER REDAN LITE EFTER...

ANNARS ÄR LIVET EN DANS PÅ ROSER.🤩

VI SES/SUSANNE😎

TIDIG MÅNDAG

🤨NU BÖRJAR VERKLIGHETEN , MONA HAR ONT I REVBENET SOM EN VISS BULLE SLET SÖNDER FÖR JÄTTELÄNGE SEDAN , MAMMA ÄR RÄTT SLITEN OCH OROLIG , MINA HÄNDER DOMNAR ORDENTLIGT , DET BLIR ATT AVBOKA BIRGER (SKULLE SPRUTA BELLA) , FÖRSÖKA HINNA GÖRA HELA STALLET INNAN JOBBET SÅ INTE MAMMA ÖVERANSTRÄNGER SIG.

I DAG ÄR RIDSKOLA OCH JÄKLAR IMIG OM NÅGON LITEN PONNY PLÖJER SITT BARN NER I MARKEN DÅ LIGGER DE INTE BRA TILL😠

I VECKAN ÄR DET JU SM PÅ HIPPO OCH VI HAR VARIT JÄTTEDUKTIGA OCH KÖPT BILLJETER TILL ALLA DAGAR , UNDRAR NÄR VI SKALL HINNA GÅ PÅ DESSA TÄVLINGAR

VI FÅR GÖRA SOM PAPPA SÄGER , STÄLLA OSS UTANFÖR HIPPO OCH SÄLJA BILJETTERNA PÅ SVARTA MARKNADEN🤩.

NU SKALL SMÅ PONNIER KASTAS UT I HAGARNA .

VI HÖRS/SUSANNNE😎

BRA TÄVLINGSHELG

😀TÄVLINGSMÄSSIGT HAR ALLA RYTTARNA RIDIT SOM VILDDJUR OCH DET KOMMER ATT RAPPORTERAS I STAPELFORM FÖR JAG KOMMER INTE HINNA SKRIVA ALLTING ANNARS:

LINDA SÖDERHOLM-INDY , SEGRADE I AC/BD CUPEN OCH I EN LC , BRAVO

MAJA SÄLLSTRÖM-JJ´S FUNNY GIRL RED 2 ST LIVSFARLIGA OMHOPPNINGAR SOM VISAR HUR FARLIG HON KOMMER ATT BLI FÖR MOTSTÅNDARNA , BRA.

REBECCA SÄFVENBERG-KODAK HÄSTAK , PLOCKAD MED SIG 2 ST UNGPONNYROSETTER OCH ETT BEVIS ATT KOSSAN KAN KLÄTTRA I BERG,😉

ELVIRA LUNDELL-MIRACOS LITTLE STAR , RED HEM 2 ST BLÅ ROSETTER PÅ LÖRDAGEN OCH SÖNDAG SÅ SPÖADE HON VANJA OCH GULLAN OCH VANN I LC

VANJA HELLBERG-FIRE OF GOLD SEGRADE I 2 ST KLASSER OCH PLOCKADE HEM EN BLÅ ROSETT PÅ SÖNDAGEN LC😉

HANNA NORBERG-MY MOON LIGHT LAD , VAR MYCKET SÄKRA PÅ BANORNA I HELGEN OCH RED HEM 2 ST TREDJE PLATSER OCH 2 ST FÖRSTA UTANFÖR PLACERING😉

PERNILLA MATTSSON-VAN DIESEL KUNDE KNAPPT BÄRA ALLA ROSETTER SOM DE RED HEM , 4 STARTER =4 ROSETTER😎

CHARLOTTE RISTINEMI-MASTER MIND BLEV 2 OCH 3:A I DE BÄGGE LA OCH RED OCHSÅ HEM EN 2:A PLATS I AC/BD CUPEN

JESSICA MATTSSON-MY DRAGONFLY HADE EN MYCKET BRA HELG MED 2 ST SEGRAR OCH 2 ST ANDRAPLATSER OCH EN VINST I AC/BD CUPEN , 😎

HEMSK LÖRDAG

 VI BÖRJAR MED FAMILJ NYHETER , LÖRDAGEN DEN 19/9-09 , BLEV EN EN MÖRK DAG I HAMBERG-ERIKSSON LIV , MAMMA OCH JAG VAR I LYCKSELE OCH EFTER VI INTE HADE HÖRT AV MONA OCH PAPPA PÅ HELA DAGEN , VÄNNER OCH BEKANTA HADE INTE HÖRT NÅGONTING , DÅ BÖRJADE DET BLI LITE OTREVLIGT.

ULLA MED SINA JOBBKOMPISAR FIXADE TILL SLUT FRAM NYHETER , PAPPA LIGGER INNE PÅ AKUTEN MED HJÄRTSVIKT OCH VATTEN I LUGORNA , VI FICK ÅKA HEM I ILFART KL 21.15 PÅ LÖRDAG KVÄLL OCH VI ÅKTE DIREKT TILL AKUTEN , DÄR PAPPA OCH MONA HADE SUTTIT I 9 TIMMAR.

EFTER MÅNGA OM OCH MEN SÅ ÅKTE PAPPA TILL KARDIOLOGEN OCH RESTEN HEM TILL STÖCKE , MONA OCH JAG ÅKTE UPP TILL LYCKSELE IGEN PÅ SÖNDAG MORGON FÖR ATT BYGGA KLART TÄVLINGARNA , HEM IGEN PÅ EFTERMIDDAGEN OCH UPP TILL PAPPA SOM SITTER MED SYRGAS OCH MÅR ALLMÄNT SKITDÅLGT.

DET BLEV 52 MIL PÅ 24 TIMMAR OCH EN ALLMÄNT SLITEN FAMILJ SITTER NU HEMMA 19.39 PÅ SÖNDAG KVÄLL OCH FUNDERAR PÅ OM VI SKALL ÄTA NÅGONTING.

HA DET BRA/SUSANNE

Lördag 19 sep -09

😀 18,5 grader och lätt sol, livet känns helt OK, okey farsan har hostat hela natten så jag och Mindy är väl inte de mest laddade just nu, men dagen är lång så nog ska vi komma igång igen.

Har ändå dragit mig ut i stallet och släppt ut pållarna, inga problem när 5 är och tävlar känns som stallet är tomt Det går så grymt fort när det försvinner några hästar.

Mindy blev helt förvirrad gick så lydigt vid mina fötter när Apan fick psykiska problem, släppt ut henne i ridhagen nu när hon börja se bättre ut efter järnbristen och som hon for runt helt CRAZY roligt att se att hon är på gång igen.

Queen fick det tuffa uppdraget att äta upp gräskanterna till hagarn så hon går lös på gården, hon tycker själv att det var ett rätt så viktigt jobb och det är nog bara hon som klarar av det eftersom hon har åldern med sig😀

Vi håller tummarna för de som är i Lycksele idag och imorgon söndag att framgångarna håller i sig, Stöckeekipagen har varit grymma 2009, vi brukar hålla en hög standrad genom alla år vi har hållit på, och även i år har de varit grymma😎kanske lite bättre än vanligt då vi hoppat upp ett knäpp i svårigheterna, okey man ska vara ödmjuk, det går upp och det kraschlandar men det är bra för utvecklingen tycker jag. Man blir inte bättre än man gör sig så är det överlag även i livets hårdaskola tyvärr.

😎Nej jag måste ut nu JAG SÅG SOLEN gäller att fånga ögonblicken.

Mona

LYCKSELE

😉DET VAR TELEFON TERROR I GÅR , DEN SOM VILLE FRAM TILL OSS FICK JOBBA ORDENTLIGT , MEN JAG HADE MÅNGA TREVLIGA PERSONER ATT PRATA MED HELA KVÄLLEN , SVAR 1: MARIE JAG SKALL BYGGA ORDENTLIGT , SVAR 2: SANDRA , SPRING FÖR LIVET , SVAR 3: ULLA , PARTY, PARTY , PARTY.

VI SKALL ÅKA TILL LYCKSELE ALLDELES STRAX OCH JAG HAR INTE BÖRJAT MED NÅGONTING ,DET ÄR SOM VANLIGT OCH JAG KÄNNER INGEN STRESS ,

JAG KANSKE MÅSTE SÄTTA KAMRAN PÅ LADDNING , PACKA , FIXA BANBYGGARSAKER , RINGA SANDRA OM BOENDE , JA DET ÄR KANSKE DAGS ATT ÖKA LITE GRANN.

JAG SKALL TA MYCKET KORT OCH JOBBA HÅRT PÅ BANAN OCH MONA KOMMER ATT LÄGGA UPPDATERINGAR UNDER HELA HELGEN SÅ NI FÅR VETA HUR DET GÅR.

VI HÖRS/SUSANNE😎

ONSDAG

JAG BLEV JUST TVINGAD ATT VARA HEMMA FRÅN HÖHÄMTNING , DET BLEV NÄSTAN SLAGSMÅL OM VILKA SOM SKULLE FARA , I VANLIGA FALL BRUKAR DET INTE VILJA ÅKA NÅGON ALLS , MEN  I DAG SÅ VILLA ALLA ÅKA , KONSTIGT

TRÄNINGEN ÄR AVBOKAD IDAG , VI TYCKER ATT DET INTE BEHÖVS NÅGON TRÄNING DÅ NÄSTA ALLA TÄVLADE I HELGEN OCH NÄSTAN ALLA SKALL TILL LYCKESELE NÄSTA HELG , NÅN GÅNG MÅSTE JU HÄSTARNA VILA...

NU SKALL JAG UT OCH GÖRA STALLET OCH KANSKE JAG KAN STÄDA LITE INNAN DE KOMMER TILLBAKA MED HÖLASSET.

VI HÖRS/SUSANNE😎

TRÖTT ONSDAG

😉KANSKE VAR LITE ÖVERMODIG I GÅR , RYGGEN KÄNDES SKIT PÅ MORGONEN , MEN EFTER NÅGON TIMME PÅ JOBBET BÖRJADE DET KÄNNAS BÄTTRE , SÅ DAGEN FORTSATTE SOM DEN BRUKAR , SNABBT HEM TILL SUSSI OCH EMILIE SOM VAR OCH PROVRED LEIF🙂OCH DET GICK JÄTTEBRA , GRÖNGÖLINGSKURS MED VILDDJURENA🙂 , HÄMTA BILEN FRÅN REP.🙂 NU PÅ MORGONEN KÄNNS DET INTE HELT HUNDRA....

JAG LÄSTE JUST MEDDELANDE TILL RYTTARE FRÅN LAPPMARKSRYTTARNA , 37 ST STARTANDE , VARS ÄR ALLA EKIPAGEN???

VI BÖRJADE ÅRET MED TYP 120 ST PÅ LOK/REG I UMEÅ OCH EFTER DET HAR DET BARA BLIVIT FÄRRE OCH FÄRRE , SYND FÖR ALLA DESSA ARRANGÖRER SOM SLITER OCH JOBBAR OCH SÅ KOMMER DET INTE NÅGRA OCH TÄVLAR , MEN VÄNTA BARA TILL NÄSTA ÅR NÄR DET INTE BLIR NÅGRA TÄVLINGAR , DÅ KOMMER ALLA ATT KOMMA FRAM FRÅN SKOGEN OCH UNDRA :VARFÖR INTE DET?
FÖR MAN MÅSTE ÅKA OCH TÄVLA PÅ DE TÄVLINGAR SOM FINNS.

I DAG ÄR DET INTE NÅGONTING SOM SKALL GÖRAS , EN LITEN TRÄNINGELLER JAG TROR ATT DET INTE BLIR NÅGONTING ALLS I´DAG ALLA HAR JU TÄVLAT SÅ MYCKET NU I SOMMAR/HÖST SÅ DE KAN VARA LEDIGA IDAG OCH SEN ÄR VI LEDIGA  OCHSÅ OCH DET ÄR INTE FEL, JIPPIE

VI FÅR SE HUR DET BLIR TILL SLUT.

HA DET BRA/SUSANNE😎

TIDIG TISDAG

ONT I RYGGEN , DET ÄR INGENTING ATT LEKA MED...

ÄR INNE PÅ DEN TREDJE DAGEN MED RYGGVÄRK OCH DET BÖRJAR ATT TÄRA LITE GRANN , I GÅR NÄR JAG SKULLE SPRINGA MED PONNIERNA PÅ VETRINÄRBESIKTINGEN , SÅ HADE JAG ÅRHUNDRADES KORTASTE STEG , FÖTTERNA SLÄPADES EFTER MARKEN SÅ ATT DET SKULLE BLI SÅ LITE STÖTAR SOM MÖJLIGT I RYGGEN , , KUNDE INTE BIRGER SE NÅGONTING EFTER 5 STEG , DÅ SLUTADE JAG SPRINGA , DET GICK INTE FORT OCH DET VAR INTE VACKERT...

I DAG KOMMER DET EN FAMILJ FRÅN GÄVLE OCH TITTAR PÅ LEIF , SYND BARA ATT HAN SER UT SOM EN ....HÖG  , LÅNGHÅRIG , INTE KLIPPT MANNEN , M M , TUR ATT HAN ÄR LIKA DUKTIG MED ...FLÄCKAR , LÅNGHÅRIG OCH MED MANNEN FLYGANDE I VINDEN.

VI SES/SUSANNE😎

Måndagen

😉I BLAND ÄR LIVET LITE JOBBIGT , JAG FICK INTE TILLBAKA BILEN FRÅN VOLVO SÅ IMORGON KL 05.30 SÅ SKALL JAG SKJUTSA MONA PÅ JOBBET , VETRINÄREN KOM SJÄLVKLART MITT I RIDSKOLAN OCH DET SKÖRDADE OFFER , EMMA STÖP AV BELLA SOM SEDAN VID BÖJPROV INTE VAR HUNDRA FRÄSCH OCH SKALL SPRUTAS NÄSTA VECKA.

DET SOM ÄR BÄST MED VÅRAN VETRINÄR (BIRGER) DET ÄR  , ATT KOMMER EN PONNY IGENOM HANS VERINÄRBESIKTNINGAR SÅ KOMMER DE IGENOM VILKA SOM HELST , HAN BRUKAR FÅ MYCKET SKÄLL FÖR ATT HAN ÄR FÖR HÅRD OCH BÖJER FÖR MYCKET , MEN MAN FÅR FRAM ALLA HÄLTER ELLER FEL SOM KAN FINNAS OCH KLARAR DE BESIKTINGEN SÅ KAN MAN VARA HELT LUGN.

LEIF GICK OCKSÅ IGENOM VETRINÄRBESIKTINGEN , MED ENDAST EN ANMÄRKNING PÅ SKONINGEN, HAN HADE EN MARKERING PÅ ETT FRAMKNÄ PÅ TYP 0,3 GRADER PGA AV SKONING OCH JAG FÖRSTÅR VARFÖR , FÖRST HAR HAN SKOTTS AV BOSSE SOM HAR VÄRDENS LÄNGSTA TÅR OCH SEDAN BLEV HAN SKODD AV NÄSTA HOVSLAGERE SOM INTE HELLER KAN DRA IN TÅN ORDENTLIGT.

MEN DET KOMMER ENDAST ATT KRÄVA EN NY HOVSLAGARE SOM DRAR IN TÅN SEDAN VAR DET INGA PROBLEM.

HAR NI NÅGON SOM NI KÄNNER SOM ÄR FRIVILLIG??

JAG VILL HA TILLBAKA MIN HOVSLAGARE , MIN EGEN HÅLLER JUST PÅ MED SIN STRÅLNING OCH JAG KAN JU INTE RIKTIGT TVINGA HONOM ATT KOMMA ATT SKO UNDER DESSA OMSTÄNDIGHETER...

I MORGON ÄR DET GRÖNGÖLINGSKURS IGEN , 10 ST VILDDJUR MELLAN 5 OCH 7 ÅR , DET ÄR LIVET PÅ EN PINNE..


VI SES SNART/SUSANNE😎

Måndagen

😉LÄNGE SEN SIST , MEN HÄR ÄR VI TILLBAKA...😉

HELGEN HAR VARIT RÄTT MYCKET JOBB SOM NI SÄKER FÖRSTÅR , SÖNDAGEN BLEV MEST JOBB MED HUSET , DET VAR ATT SKRAPA HUSET , MÅLA HUSET , PRATA MED HUSET , VI BYGGDE KLAR VÅRAN ÅTERVINNINGSSTATION SOM HAR VARIT PÅ "G" I 3 ÅR ELLER MER..............

PÅ BÖRJADE VINTERSTÄDNING , DÅ MAMMA HAR BESTÄMMT SIG ATT NÄSTA VECKA BÖRJAR DET SNÖA

NU PÅ MORGONEN HAR VI HUNNIT I VÄG TILL VOLVO FÖR ATT BYTA TILL NYA SOMMARDÄCK OCH LITE ANNAT FINLIR SOM VI FICK IN PÅ NÄR VI KÖPTE VÅRAN NYA BIL  FÖRRA MÅNADEN.

I DAG ÄR DET ETT RÄTT TAJT SCHEMA , VOLVO , UTSLÄPP AV HÄSTAR , MOCKA , SÄTTA FODER , DUSCHA , JOBBA ( JIPPIE ) HÄMTA BILEN , VETRINÄR KOLL , INSLÄPP , FODRING , HÖA HAGAR , RIDSKOLA , KVÄLLSFODRING , MIDDAG , SÄNG.

I BLAND ÄR LIVET JÄTTEROLIGT , MEN DET KUNDE VARA VÄRRE JAG KUNDE BO I EN LITE LÄGENHET UTAN VÄNNER , DJUR , OCH INGA HOBBIS , BARA JAG OCH MIN DATOR , GUD VAD TRÅKIGT , NU BLEV JAG NÄSTAN LEDSEN , NÄ INTE RIKTIGT.

HA DET BRA SÅ HÖRS VI SENARE

NVH SUSANNE😎

LÖRDAG

😉DET ÄR HELT OTROLIGT HUR TRÖTT MAN BLIR AV ATT SITTA I ETT DOMARTORN OCH PRATA I NÅGRA TIMMAR , JAG ÄR HELT KNÄCKT , PONNIERNA GICK SOM VANLIGT RIKTIGT BRA OCH DET VAR URSPÄNNADE I 30 ÅRS FINALEN , JÄKLAR I MIG VAD FOLK RED I OMHOPPNINGEN

MEN DET MÄRKS ATT VI HAR TÄVLAT JÄTTEMYCKET I ÅR , ÄVEN HÄSTARNA BÖRJAR ATT LÄNGTA EFTER SEMESTER , MEN NU ÄR DET JU BARA 2 ST TÄVLINGAR KVAR SEN BLIR DET VILA.

LYCKSELE I HELGEN OCH UMEÅ I OKTOBER , SEN SKALL VI TA DET LUGNT TILL SLUTET AV NOVEMBER , DÅ BÖRJAR DANIEL.S. TRÄNINGARNA

VI HÖRS I MORGON/SUSANNE😎

STÖCKE 12 SEPT

😀HEJSAN ALLIHOPA IDAG HAR VI HAFT TÄVLING OCH DET GICK SUPERSMIDIGT ALLA FUNKTIONÄRER SOM VAR HÄR GJORDE SOM VANLIGT ETT SUPERJOBB OCH MAN KAN BARA BUGA INFÖR DESSA UNDERBARA MÄNNISKOR SOM STÄLLER UPP FÖR SINA BARN OCH ANDRAS OCKSÅ SÅKLART SÅ VI KAN GENOMFÖRA EN TÄVLING SÅ SMIDIGT.

Solen sken imorse när jag steg upp 😎😎skoj tycker mest det har varit regn, mulet och blåsigt denna sommar OKEY kl. 12.00 kom blåsten och molnen men uppehåll var det som tur var.

Vi började med Västerbottens ponny cup där småttingarna var jätteduktiga. Segrare där totalt blev Johanna Vreda på sin svarta springare Argos.

Sedan blev det tufft i 30 års jubileumscupen, en efter en kämpade sig ekipagen genom omhoppningen och tog även tiden, men till slut tog Maja Sällström på JJS Funny😀girl hem den gulblå. Totalsegraren blev Julia Karström som fick dra hem sitt tävlingsskåp hem till Vindeln.😀SKOJ😀

Sen kom den dära Maja Sällström igen och klipper till med en gulblå i sixbarstävlingen det är nog hennes dag idag

Bilder finns på stöcke 12 sept.

HA EN FORTSATT TREVLIG KVÄLL
Mona

Fredag 11 /9

Sprutan är tagen inför skiktröntgen av hjärnan, om nu jag nu har någon hjärna såklart. Det är ialla fall gjort nu. Ikväll är det dags för iordninggörande av tävlingsplatsen till imorgon tävlingarna. Går nog rätt så smidigt nu efter alla tävlingar i sommar.

Ska äta något nu och sen är det full fart på de lurviga😀

Vi ses imorgonbitti

Mona 

Torsdag

😀I BLAND ÄR DET BARA KONSTIGT , VI HAR JU LÄMNAT IN EN ANSÖKAN TILL HANDSLAGET OM STÖD TILL TRÄNINGAR MED DANIEL. S . OCH I GÅR BÖRJADE VI FUNDERA VARS SVARET VAR NÅGONSTANS , I DAG SÅ KOM DET ETT LITET MAIL FRÅN HANDSLAGET , MED NÅGRA KOMPLITERINGSFRÅGOR , DET ÄR SOM MAN KÄNNER PÅ SIG ATT NÅGONTING KOMMER ATT HÄNDA SNART.😉

ANNARS HAR DET VARIT EN LUGN OCH HARMONISK DAG , VI JOBBADE TILL 14.30 OCH FOR DIREKT OCH HÄMTADE I HÖ I VÄNNÄS , ÅKTE HEM GENOM RUSNINGSTRAFIKEN , GICK RIKTIGT BRA , HEM OCH TOG IN HÄSTARNA , FODRADE , MÅLADE HUSET , NI SKULLE HA SETT MIG LÄNGST UPP PÅ STEGEN SKRIKANDE TILL MONA OCH PAPPA ATT HÅLLA I STEGEN ( HÖJDRÄDD) , HELT VIT PÅ ARMARNA , DET FLYGER GAMMFÄRG ÖVER DE SOM HÅLLER I STEGEN ,

PÅ DEN ANDRA STEGEN STÅR MAMMA OCH HAR INTE EN ENDA FÄRGFLÄCK PÅ SIG HON STÅR 2 METER ÖVER MIG OCH TITTAR LITE KONSTIG , MED EN MIN SOM SÄGER , SKULLE DETTA VARA EN DOTTER HUR HAMBERGS SLÄKTE??

VAD KAN JAG SÄGA , JAG ÄR EN STOR MES

MEN JAG FICK DET HELA GJORT

I HELGEN ÄR DET ÅRETS SISTA HEMMATÄVLING , PÅ LÖRDAG SKALL TÄVLINGSKÅPET LÄMNAS UT TILL NÅGON LYCKLIG SEGRARE😎

SOM VANLIGT HINNER KLOCKAN LÄTT BLI EFTER 20.00 INNAN DET ÄR DAGS FÖR MIDDAG.

DET SKALL BLI MYCKET SKÖNT ATT VARA LEDIG I MORGON , MEN LEDIG ÄR KANSKE FEL ORD ATT ANVÄNDA , VI SKALL:
HANDLA TILL TÄVLINGEN , LÄSK , GODIS , MAT , KOPIERA TILL SEK , GÖRA IORDNING ALLT SOM ALLA TROR MAGISKT KOMMER MED DEN LILLA TÄVLINGSFEN PÅ MORGONEN , NI SOM HÅLLER PÅ MED TÄVLINGAR VET VAD JAG PRATAR OM , ELLER HUR SANDRA??

VI SKALL ÄVEN HA VETRINÄREN UT I MORGON SOM SA DETTA: JAG KOMMER PÅ FREDAG , INGEN TID , PLATS , KANAL , KOMMER ATT BLI INTRESSANT

VI SYNS SNYGGINGAR/SUSANNE😎

ONSDAG

😉DET BLÅSER LITE GRANN , BARA SÅ DÄR ATT TRÄDEN LIGGER NER PÅ MARKEN OCH ATT HELA HINDERPARKEN VIBRERAR😲

DET ÄR INGENTING ATT OROA SIG FÖR , BOR MAN PÅ SIBIRISKA SLÄTTEN SÅ ÄR MAN VAN 😮, EN AV FÖRÄLDRARNA PÅ GRÖNGÖLINGSKURSEN I GÅR HÖLL PÅ FRYSA IHJÄL OCH HAN BOR 500 METER I FRÅN OSS , MEN INNE I BYN , VEKLINGAR😉.

DET KAN BLI INTRESSANT ATT SLÄPPA UT HÄSTARNA , DE BRUKAR VARA SNÄLLA NÄR DET BLÅSER , MEN JÄKLAR OM DET KOMMER NÅGONTING FÖRBI SOM EN PLASTPÅSE ELLER EN HINK  , DÅ ÄR DET BARA ATT KASTA ANKARE.

I DAG PÅ TRÄNINGEN SKALL VI HOPPA SIXS BARS , JAG KOM IHÅG ATT TÄVLINGEN ÄR PÅ LÖRDAG OCH VI HAR INTE TRÄNAT EN ENDA GÅNG PÅ SIXS BARS , KOMMER ATT BLI LITE SNÅLT MED TRÄNING , DÅ DENNA TÄVLINGSFORM ÄR HUR ROLIG SOM HELST , MEN KRÄVER EN VISST TEKNINK.

VI SES SENARE/SUSANNE 😎OCH MINDY(SOM DET ÄR JÄÄÄÄÄÄTESYND OM )

tisdag 8/9 Gröngölingskursstart

Nu är första omgången i gröngölingskursen avslutat och det var 10 tappra små ryttare som deltog, de fick borsta, kratsa hovar, sadla och tränsa så gott det gick😉Och hann även med och rida en sväng var i skritt, sedan var det dags för den vuxna gruppen och apan kastade bara av Moa 1 gång🙂.

Nu är det matdags för oss också och kl. är 19.30, tanden värker efter allt prat, men är jag bara tyst nån timme så går det över som tur är.

Hann faktiskt dra ut programmet inför helgen också innan ridskolan startade.

Mona

EN TIDIG TISDAG

😉DET ÄR SÅ SKÖNT ATT VAKNA UPP MED EN 6 KILO JACK RUSSEL PÅ BRÖSTKORGEN , UNDRAR VAD HON TÄNKTE?? JAG KOMMER INTE ATT MÄRKAS , LÄTTSOM EN FJÄDER FLYGER SOM ETT BI .....

JAG KAN BARA SÄGA ATT HON MÄRKTES😉

I DAG BÖRJAR VÅRAN GRÖNGÖLINGSKURS , DET ÄR EN 5 VECKORS PROVA PÅ KURS FÖR NYBÖRJARE , VI 11 ST VILD DJUR ANMÄLDA , DE LIGGER I ÅLDRARNA 5 -8 ÅR , KOMMER ATT BLI INTRESSANT , VI HAR TILL OCH MED TAGIT IN HJÄLP FÖR DETTA , LOVIS , CHARLOTTA OCH JESSICA SKALL HJÄLPA TILL , VI RÄKNAR MED ATT SÅ SMÅ BARN KAN HAMNA VARS SOM HELST.

MINDY HON LIGGER OCH KÄNNER SIG SÅ MISSFÖRSTÅD , FÖR 4 GÅNGEN PÅ 2 ÅR SÅ ÄR HON SKENDRÄKTIG , ALLA ÄR SÅ DUMMA OCH VARFÖR KAN HON INTE FÅ HA ANKIE I SÄNGEN , ANKIE ÄR EN GUL GUMMIE ANKA SOM HAR BLIVIT HENNES BARN , JA I BLAND ÄR LIVET ORÄTTVISST😉

VI SES/SUSANNE😎

DEN SVARTA MÅNDAGEN

😉SOLEN GICK I MOLN , I ALLA FALL PÅ SLUTET AV FÖRSTA PASSET PÅ RIDSKOLAN  , VI RED BARBACKA I DAG OCH TJEJERNA VAR RIKTIGT DUKTIGA , DE TRAVADE RUNT PÅ SPÅRET , DÅ DET HÄNDE , VICKAN HAMNADE PÅ SNEDDEN OCH LASSE ÖKADE FARTEN , VICKAN HAMNAR TYP UNDER LASSE OCH LASSE KASTAR SIG IVÄG FRÅN ODJURET SOM ÄR UNDER HANS MAGE , VICKAN ÄTER GRUS OCH SJÄLVKLART ÄR DET BELLA SOM ÄR FRAMFÖR.... BEHÖVER JAG SÄGA MERA?
JOHANNA BLIR SÅ RÄDD NÄR LASSE KASTAR SIG FÖRBI ATT HON SLÄPPER TYGLARNA OCH HOPPAR SAMTIDIGT SOM BELLA DRAR EN REPA , TROR NI ATT DET ÄR SLUT DÄR?? SKULLE INTE TRO DET...

JOHANNA ÄTER GRUS OCH SKRIKER SÅ HÖGT ATT MAN KAN TRO ATT HON HAR BRYTIT ALLA BEN , VICKAN LIGGER OCH HÅLLER OM HANDLEDEN OCH LASSE OCH BELLA GALOPPERAR RUNT , RUNT OCH PLÖTSLIGT KOMMER MÅNS , VI BARA SÄGER , VAD HÄNDE NU , DÅ HAR FRIDA HOPPAT AV OCH SLÄPPT MÅNS....

SLÄPPT HONOM????

VI FÅNGAR IN ALLA DJUR OCH PLOCKAR UPP RESTERNA AV DE SOM LIGGER NER , FÅR STOPPA EN HYSTERISK REAKTION , FÅ IGÅNG LEKTIONEN IGEN MED DE SOM FORTFARANDE SITTER PÅ HÄSTARNA , TVINGAR UPP DE FALLNA OFFREN PÅ QUEEN SOM ALLTID FÅR TRÖSTA RÄDDA BARN , FÖRKLARA ATT DET ÄR OKEY ATT BLI RÄDD OCH ATT  MAN MAN MÅSTE KLARA AV ATT FALLA AV UTAN ATT BLI HYSTERISK  , SKICKA MED EN SJUKINTYG TILL SKOLA DÅ DE HAR BRYTIT SINA RUMPOR , SKULLE VILJA VARA MED NÄR DE SKALL SLIPPA ATT SPRINGA PÅ GYMPAN I MORGON😉

ANNARS HAR DET VARIT LUGNT IDAG😲

PROBLEMET ÄR ATT DE ALDRIG FALLER AV PÅ RIDSKOLAN , OM VI HAR 2 ST AVFALLNINGAR PER TERMIN , DÅ ÄR DET MYCKET , DE HINNER ALDRIG LÄRA SIG ATT DET INTE ÄR SÅ FARLIGT ATT FALLA AV.

JA I ALLA FALL SÅ ÄR DET NÅGORLUNDA LUGNT OCH TREVLIG OCH INGENTING SPECIELLT HAR HÄNT IDAG , TROR JAG ..... MINNET ÄR INTE VAD DET HAR VARIT

NU KOMMER JAG I HÅG , NORRBOTTEN MAILADE I DAG , JAG SKULLE HA ÅKT TILL BODEN OCH STÄLLT MIG PÅ FRAMHOPPNINGEN OCH SKRIKT LITE GRANN , NÄ SKÄMT OCH SIDO SÅ VAR DE JÄTTEDUKTIGA PÅ SITT DM SOM DE RED I HELGEN , LITE MERA TRÄNINGAR OCH MERA TÄVLINGAR INNANFÖR VÄSTEN SÅ KOMMER DET ATT BLI TOPPEN

MVH SUSANNE😎

SOLEN SKINER

😀SOLEN SKINER OCH FÖRKYLNINGEN ÄR PÅ UPPHÄLLNINGEN , DET KÄNNS GANSKA BRA  IDAG , HADE INTE MINDY VÄCKT MIG 05.50 SÅ HADE LIVET VARIT BRA.

EN BEKANT VAR FÖRBI I HELGEN OCH FRÅGADE OM VI VISST NÅGON I VÅRAN FÖRENING SOM BEHÖVDE EN D-PONNY OCH DE ÄR JU NÅGRA SOM SÖKER JUST DET.
D-PONNY, 146 CM, 10 ÅR , BRUN , ENDAST RIDEN 1 1/2 ÅR ,HOPPAR VÄL , MEN EJ TÄVLAD,  MARTINA ERIKSSON /ÖVIK.

HÖR AV ER OM NI VILL HA TELEFON NUMMER.

VI SES/SUSANNE😎

Söndag

😀NI SKULLE HA SETT NISSE IDAG, HAN HAR HOPPAT HINDER , RIKTIGA HINDER , SÄKERT 40 CM STORA , HAN HOPPAD KM BANAN , NEDGRÄVD...

HAN HAR BLOGGAT LITE GRANN OCH KORT ÄR UPPLAGDA😎

NI SOM HAR VILJAT HA EN FILM TILL PÅ LEIF SÅ FINNS DET EN LÄNK TILL DAGENS LC+5 CM PÅ HANS TÄVLINGSIDA.😎

MÅSTE BARA GRATULERA ALL RYTTARNA TILL DAGENS RITTER , DET FINNS INGENTING SOM ETT KM I STÖCKE FÖR ATT TJEJERNA SKALL VÄSSA TÄNDERNA , ALLT LIKA ROLIGT ATT TITTA PÅ , MÅSTE BARA GRATULERA CARRO WREDE OCH REBBECA SÄFVENBERG TILL ATT DE HAR FYLLT ÅR I HELGEN GRATTIS!!!!!

ALLA NI SOM VILL HA TEXT PÅ ERA TÄVLINSSIDOR , SKICKA IN DET TILL MIG.🤩

HA DET BRA/SUSANNE😎

KLUBBMÄSTERSKAPET 2009

😀 KLUBBMÄSTERSKAPET ÄR AVSLUTAT OCH FY SJUTTON VAD DUKTIGA DEM VAR.
Charlotte(Challe)Ristiniemi slog till med en supertid på 17,4 och Linda Söderholm-Indy kom två med tiden 19,0, Linda hann till och med att ta DM-silver i Dressyr nu på morgonen bra jobbat.

Av 14 stöckeekipage som deltog i KM:et så var det 9:e dubbelnollor som slogs om det hedrande segern om KM-Pokalen, det här är det tuffaste klassen genom hela året så är det alltid. KM är den viktigaste vinsten man kan ta inom Stöcke PF.😉
Malou måste jag ge ett plus, hon som vi kastade upp på Måns red honom för första gången igår lördag. Och det ända hon glömmer är hinder nr. 5 annars såg det super ut. Bra jobbat. Leif och Lovis gick som vinden i båda klasserna och Johanna gjorde ett konstverk med att nästan få en avfallning men hon höll sig kvar. 

Bilder från de internationella tävlingar finns på klubbmästerskap. Nu laddar vi inför nästa helg då 30 årsjubileumscups finalen och Västerbottens ponny cup final avrids.
Välkomna
Mona

DRESSYR LÖRDAG

DRESSYR SEGER OCH PLACERING , HUR HÄNDE DET?

JESSICA MATTSSON OCH MY DRAGONFLY SEGRADE I LC:2 OCH CHARLOTTE RISTINIEMI OCH MASTER MIND BLEV EN TREVLIG 2:A I SAMMA KLASS , ETT JÄTTE GRATTIS FRÅN OSS ALLA.

4:A I SAMMA KLASS BLEV JENNIFER WASSERMAN OCH ANIMO OCH LINDA SÖDERHOLM PÅ INDY LEDER DM I DRESSYR FÖR KAT B EFTER DAG 1. GRATTIS , GRATTIS , GRATTIS.

VI FÅR NOG OMSKOLA OSS ALLIHOPA OCH BLI DRESSYR RYTTARE ,

TJA VI FÅR SE OM DET.

DET KOMMER UPP KORT PÅ EN FLIK SOM HETER VÄNNÄS DRESSYR

VI HÖRS SNART/SUSANNE😎

ORKAN LÖRDAG

😀GUD VAD KUL DET ÄR ATT FARA OCH TÄVLA DRESSYR , NÄR DET ÄR HALV ORKAN , TRÄDEN LIGGER NER PÅ BACKEN , MEN DETTA BORDE VARA I VÅRAN FÖRDEL ALLA SOM NÅGON GÅNG HAR VARIT HOS OSS VET ATT DET ALLTID BLÅSER HÄR , VI FÅR HOPPAS PÅ ORKAN I VÄNNÄS OCH SKVÄTTIGA PONNIER(INTE VÅRA)

NÄ , SKÄMT OCH SIDO, DET HÄR GÅR NOG BRA

JAG HOPPAS ATT NI HAR SETT ATT VI HAR GJORT SMÅ FLIKAR TILL ALLA TÄVLINGSRYTTARNA , DE EXTRENA RYTTARNA MÅSTE SKRIVA EN LITEN BERÄTTELSE OM SIG SJÄLV OCH SIN PONNY OM NI VILL HA DEN UPPDATERAD.😉

VI SES/SUSANNE😎

Fredag