Välkomna till Stöckestallet

Här kommer vårat liv att uppdateras

I dag så fick jag ett samtal från Leif om banbyggande frågorna som har uppkommit under sommaren och fick svar , kanske inte det mest konkreta svar och ingenting på papper , men jag har begärt svar på papper så jag kan bygga på rätt sätt.

På detta sätt som banorna har byggts under sommaren så har det inte varit något fel , jag har haft helt rätt att använda mur och culvert och liknande hinder enligt anvisningar till banbyggare , eftersom dessa anvisningar inte är några regler uten anvisningar med BÖR och CA i meningarna så har jag haft RÄTT i hur jag har byggt.

Men nu så har banbyggarnämnden bestämt efter att 1 st familje har skickat brev med många osanningar och överdrifter till banbyggarnmämnden och 1 st familj har ringt till strömsholm och klagat på att det är så farligt att tävla på mina banor och det är en säkerhetsriks att hoppa mur och culvert och lådor pga av detta så kommer nu inte B-C-D Häst ekipage i hela sverige att få hoppa karkatärshinder i klasserna LD-LC-LB och i vissa fall LA detta pga av att banbyggarnmänden tycker att  B-ponnier har så små ryttare så de kan inte hoppa karaktärshinder längre  , vilket jag kan hålla med om i vissa fall , men då kanske inte så små ryttare skall tävla den höjden på klasserna så de skadar sig.

Kommer att bli mycket intressant att se  hur detta kommer att mottagas i hela ponny sverige och vad som kommer att hända i hästvärlden , jag kan inte tro att detta är klart och utrett utan dettta kommer nog att tas upp igen för att klargöra vad som igentligen skall vara rätt i banbyggandet i västerbotten och sverige , det enda jag fick ett riktigt svar på var att de hade kommit fram till detta beslut pga av brevet som ........ skrivit och jag fick lov att svara på dessa frågor och fick i alla fall svaret :Okey detta hade jag ingen aning om. kanske man skall prata med bägge parterna innan men bestämmer sig för något som är helt enkelt FEL.

Detta är hur jag ser på denna sak och jag är inte intresserad att få några samtal med försvarstal eller attacker.

Ha det bra

MVH Susanne

5. okt, 2012