Välkomna till Stöckestallet

2021 tar vi nya tag hela världen

Lille skutt hittade på söndagmorgon med ett super tjockt knä och efter att jour veterinären varit här, så blev det akut färd ner till SLU Uppsala med lilla gubben, veterinären sa att vi skulle åka då dem inte har samma förutsättningar här uppe, och det är ju sant. En utbildningsskola för veterinärer och forskning har ju såklart bättre förutsättningar. Hur som helst så åkte Susanne och mamma ner med honom i en hyrd B-korts lastbil. Han kunde ju ha åkt i bagageluckan då han är ju inte direkt stor. Men, han var en stjärna åkte utan mamma då har strax är 6 månader och dem tyckte att eftersom han bara dricker ute i hagen så har han ändå börjat sin avvänjning, och det har gått bra för Mamma Brummis, hon har knappt gnäggat efter honom, men maten däremot gnäggar man till. Hon har väl inte direkt varit mother of the year. Men vi var bered på att hon skulle vara mycket värre som mamma, men hon har egentligen bara varit surkart vid kraftfoder ätningen och då har han aldrig fått vara inne hos henne redan sedan lite bebis, så han är van och bo lite själv någon timme redan i tidig ålder. Men, mamma är mamma hur man än gör.

Han blev operarad igår morse med titthål och hålet i knäet hade gått rakt igenom första delen och sedan såklart även andra delen, hår och blod hade tryckts in där. Dem rensade och spolade och sydde ihop och nu går han på pencillin och dem är försiktigt optimitisk då han inte pajat något i knäet, mer än själva hålet som inte är stort heller, en bräda i hagen var nerriven och skulle tro att en spik orsakat det, även om vi inte hittar den eller något blod, men kan ju vara någon annanstan också. Det var ingen broddspark ialla fall. Då även Kakan med sitt föl går med dem i samma hage.

Han kommer att vara kvar där nere minst en vecka ialla fall och får han bara ingen infektion så ser det lovande ut, vi håller tummarna helt enkelt

Ulla- Bella som är lillasyster till Lilleskutt har även hon fått bara ta steget för avvänjning från mamma. Hon står i egen box från att dem tas in från hagen på eftermiddagen, tills stallets stängs, då får hon gå över och bo hos mamma över natten igen. Hon är ju inte van alls och vara ifrån mamma mer än en lite stund när Kakan går ridskola. Så det är lite jobbigt och man blir ju såååååå törstig, så man måste kastas sig på mjölkbaren när den öppnas 🤭dem är söta.

Annars hör och häpna så har vi fått vinter, vi har snö och kylan kommer och går. Den håller sig just över -10 grader, men ibland blir det crazy och vi har över -20. Då är det inte roligt. vi är ju i första veckan i december, så är det så här kallt redan nu hur blir det då i januari, februari HURvvva

7. dec, 2021