Välkomna till Stöckestallet

2021 tar vi nya tag hela världen

Har hållit på nu i över en månad för att hitta vad som stör våran B-ponny Lady, går fint och rida och hel vid veterinärkoll, men ändå så är det något som inte stämmer, hon brukar aldrig kasta in flaggan som man säger i hoppningen, utan är den tappra ponnyn och trampar om  och jobbar vidare. Men, så har det inte varit dem sista tävlingarna, och vi har då kollat upp henne och visst hon är stel i korset och en rundsmörjning gör i banknänen, men mer som bara för. Nu kollade vi henne igen och samma sak igen, ingen hälta. Vi vill röntga fram benen och efter lite tjat så får vi det och koterna är helt rena, inga problem där. Då helt plötsligt när hon står där så börjar hon kota över med sina framkoter ? 🤪 i och med det, så blir det en hel annan historia, inte för att vi har fått några rehab eller medicinering för det, men hade det varit ett föl eller unghäst så hade det varit mer en normal grej, men våran ponny är ju typ gammal. Veterinären tror det är högre upp och ger henne en kortisonspruta, så var det klart, blir det inte bättre ta kontakt med en annan veterinär. Ja, vad ska man säga. Nu har vi börjat masserar bogbladet och typ hela halsen och manken för att hoppas att det helt enkelt är en låsning i bogbladet. Men tyvärr så har vi ju inte för så länge haft massören på henne. Men nu kör vi egen rehab och hoppas att det blir en förbättring. Ja, annars får vi ringa en annan veterinär, vad knäppt det blev.

Idag är första dagen som marken har frusit och vi har haft minusgrader hela dagen, nu ska det bli varmt igen nästa vecka. Och värme och varma vindar kan gärna hälsa på här i norr, eller jag skulle tro överallt så vi får bort alla blöta marker, helt sjukt vad mycket regn det har kommit och med det så är alla hagar m.m blöta såklart. Nu spolar vi av benen på hästarna när dem går in från hagarna, för att hålla koll på att inga rasp, mugg kompisar kommer och hälsar på.

Annars rullar företag på för fullt, fullt ös denna vecka som var. Men vi klara de det också. Nu om en vecka så är det höstlov, så då är det lite lugnare tempo som kan vara skönt.

23. okt, 2021