Välkomna till Stöckestallet

2021 tar vi nya tag hela världen

Som ett ogräs, växer lille skutt som nu är 3 veckor gammal. Shit vad tiden rinner iväg. Och preliminärt så kommer Kakans föl om ca. 1 vecka, nu har hon gått över med båda sina andra föl. Men vi får helt enkelt se när den kommer.

På lördag har Iris och Ulf varit på inridning i nästan 3 veckor och vi ska hämta hem dem för en skön utvilning i sommar innan vi startar upp inridningen i augusti igen. Ulf kan nu skritt, trav, galopp i 3 åringen tempo. Iris kan skrittas själv och nästa lite trav också, men hon har ju lite mer saker hon hittar på där emellan, men vi hade ingen direkt plan att hon skulle bli inriden överhuvudtaget. Så vi tar det vi får, men om hon får lite vila i huvudet så kör vi igång med henne också i Augusti. Men hon är absolut inte prio 1, utan det är Ulf.

Uno går nu på bete med sin kompisar och trivs finfint, han kommer gå där till i Augusti, för då ska han kasterars så då får stackarn komma hem.

Igår var vi på Hippologum och tränade för Kerstin M med Corall, hon blev ju frisk på 2 veckor när vi väl fick bogen sprutad, men hon fick en mini vila kan vi säga. Men planen är att hon ska starta sin första tävling på våra sommartävlingar i Juli, men vi vet ju att med Corall så måste man planera och testa lite för att se vars gränsen går, även om jag måste säga att ibland glömmer man bort sig, då hon knappt hittar på något nu för tiden. Hon fick fara på miljöträning helt enkelt på Hippologum och hoppträna med stora hästar för en gång skull.

Och som vanligt så överraskade hon oss, eftersom vi alltid är redo med hängslen och livrem, så händer det aldrig något då. Men skulle vi släppa på det så vet man aldrig, vi är alltid förbered. Hon skötte sig exemplariskt i allt. Så det känns ju skönt, sen är ju tävling, tävling och då vet man aldrig. Men vi måste ju ut och testa någon gång. Vi har gjort en 80 cm för storhäst, typ bara för Corall. Men fler kommer och anmäla den klassen ändå.

Vi har ju haft problem på och av med Gurra och hans vikt, han har förmodligen magsår och går ner i vikt och efter medicin eller att han själv går upp i vikt, så tar det några månader och så samma visa igen, han rids som vanligt och tävlar och så, men nu är han på gång igen och nu är han även lite trött. Så remiss är skickad till Sundsvall, där en veterinär som kommer till dem och är expert på detta ska titta i lilla magen på honom. Vi måste ju få veta vad åtgärden ska bli, eller går det inte att göra något åt det och anpassa foder, träning ännu mer. Ja hur som helst så är det dags och få veta.

Det är synd att vi bor där det inte finns utrustning och utbildning nog på våra veterinärer. Inte sagt att dem inte är bra på sitt jobb, men allt tar så tid när man har något annat än dem vanliga skadorna.

Annars har den här veckan betytt att ridskolan och skolorna har börjat sitt sommarlov. Nu har vi ju verksamhet ändå i stallet, med motionsryttaran och tävlingsryttarna, men några mindre pass blir det ialla fall även för oss som instruktörer.

17. jun, 2021