Välkomna till Stöckestallet

2021 tar vi nya tag hela världen

Lastträning startad på våra 3 åringar, ja vi vet man ska kanske börja lite tidigare, men eftersom dem aldrig har behövt lämnat gården, så är man faktiskt lite lat. Men nu ska båda på inridning nästa vecka, så igår startade vi träningen och med gott gräs så gick båda in utan panik eller få spel. Så nu får vi träna varje dag så dem blir lite vanan innan vi åker med dem, Nu ska dem bara 3 mil bort, men för dem som alltid varit tillsammans så blir det säkert med skräckblandad förtjusning. Men dem följs ju åt ialla fall.

Annars har Brummis inte kläck ut sin bebis ännu, men det är nog inte långt bort. Sen har det varit så kallt och tråkigt väder så hon vill inte ha den då, hon vill ha sommar :)

Sen kommer vi att döma ut en av våra ponnier, det här med skador är inte roligt. och aldrig roligt och ta beslutet när det är dags och sluta och behandla dem också, men det är ju vårat ansvar som djurägare faktiskt och göra. Tyvärr.

Annars så börjar vi närma oss dagen då vi startar upp lite på riktigt med företaget. Som tur är så bara med pappersjobb en månad ialla fall.

Själv jobbar jag på Anstalten lite lagom, i Juli så blir det 5 veckors jobb, men efter det så är det egen företagare som gäller, ska bli så skoj och även spännande och få göra det på vårat sätt och såklart med stort ansvar i frågorna. Man blir arbetsgivare och det är absolut smidigare och vara anställd, men när allt pappersjobb är gjort för detta så rullar det på automatiskt (får vi hoppas) Men det blir lärorikt ialla fall.

Gällande gården, så håller vi på eller vi är klara och plöja våran åker, så nu ska den harvas och så´s. sen kan vi börja fixa med hagara och ridbana m.m på den och får det som vi vill.

Det blir inköp av en traktor på julklappslistan kan jag lova, är så jäkl. besvärligt och måsta be om hjälp hela tiden, och vi vill ju gärna att det skulle hända igår. Men det ska ju finnas tid för dem man anlitar också. Men nu är första fasen gjord på åkern ialla fall.

Pappa är inlagd än en gång på infektion, det är jobbigt för honom nu, på 1,5 månader så har han fått infektion 3 ggr och blivit inlagd. Tur nog så är han ju på rätt ställe, men man får ju inte hälsa på. Pga Corona, tur nog så har han kompisar på salen som han kan snacka med. Men skit ändå.

26. maj, 2021