Välkomna till Stöckestallet

2021 tar vi nya tag hela världen

Nu ska ni höra, första gången på jag kan inte räkna så har vi varit hemmavid denna påsk, annars är det alltid tävlingar i Sundsvall, oftast med första elitomgången. Men i år är ju som sagt vara Corona år och tävlingsstopp.

Men vi har hunnit varit iväg och träna pållarna istället, med fjädrar i håret. gick bara finfint. tränar teknik, styrka, banträning, ridvägar mest hela tiden nu på träningarna. Men man får ju inte något utlåtande fören man väl står på startlinjen vars man egentligen ligger till i träning och nivå.

Men nu snart börjar ju utomhussäsongen ialla fall, beroende på om dem släpper för att alla får börja tävla vill säga. Just nu i mitten av april så släpper dem för yrkesverksamma alltså dem som jobbar med hästar som sitt riktiga jobb. Varför det har varit stängt för att är ju att vi inom hästvärlden fick EHV1 i circulation i europa, och med den och Corona så STOPP i tävlingsmomentet. Helt rätt. För den sjukdomen på hästarna vill man absolut inte ha. Precis som man inte vill ha Corona.

Vi fick ta första vaccinationen mot Corona i onsdags ialla fall, så nu börjar världen fajtas emot denna skitsjukdom, men det tar tid och kommer andra varianter av denna sjukdom också.

Vi får vara glada att vi lever i den tid vi gör, för tänk om det hade varit för 100 år sedan, då hade läget sett lite värre ut, eller inte beroende på att man inte reste på samma sätt då, men hade samtidigt inte kunskapen för mediciner.

4. apr, 2021