Välkomna till Stöckestallet

2021 tar vi nya tag hela världen

Som det ser ut just nu, så är papperna underskrivna och inskickad för köp av mark runt omkring oss, först och främst är det ½ ridbanan som vi har arrendera på livstid som är inköpt och på "köpet" kan man säga så inkluderade det även åkerna som ligger till höger om oss.  Som egenligen tillhörde gården när vi köpte den för 48 år sedan men styckades av, som var rätt vanligt på den tiden att det gjordes. Och delades upp på jordbrukarna som fanns i området i stället.

Känns skönt ialla fall och kunna få mer mark, Vi har dåligt med hagar exempelvis om vi inte skulle få arrendera av snälla grannar. Vi vill ha sommar och vinterhagar om möjligt och även betesmöjligheter, allt det blir kanon när det är klappat och klart.

Sen är väl målet och sätta upp en hall för att rida inomhus, när det målet blir klart är såklart omöjligt och säga. Men det är våran vilja iallafall och få till. Vi har stått nu i 48 år ute i ur och skur så vi känner om möjlighet finns så bör våran verksamhet få den också. Det är ändå barn och ungdomar som i ur och skur rider utomhus, verkligenheten även i våran sport är att uppdatera verksamheten om det finns möjlighet.

Blir såklart massa jobb från början då marken ska återgår till gräs, och vi vill såklart ta första skörden med hö varje år, innan vi sätter hästarna på bete på marken. Alltid blir det ju någon höbal mindre och köpa in. Och man vet vilken kvalite man får också. Så nog ska vi använda marken till det den är ämnade för absolut.

Vars vi skulle sätta hall el. liknande på marken är en annan fråga, men det får vi ta med dem som kan det i såna fall helt enkelt.

Nu ska köpet gå igenom först, och marken till våren ska få sig en makeover inför nästa års första skörd av hö. Tar som sagt var en tid och plöja, harva, så, bulta och så ska marken få vila där emellan :) men det hyr vi in folk och göra. Bättre dem som kan får göra sin sak, och vi gör det vi kan bäst på våran del.

Hur som helst så finns det inget och vara upprörd för kan vi tycka, även om det alltid blir lite simmigt när nyheter som ej är klar ännu blir till rykten, vi människor kan ibland enligt mig vara, om jag säger det inte så snälla, men det är deras sak. Vi tar det mest lugnt i frågan hur som helst. Känns bara roligt.

16. jan, 2021